Battlefield 3

П

Паган-др

Гостин
Ми се укочува цела игра коа ќе влезам у втор или трет чекпоинт од коа ќе почнам да играм. После треба да ја гасам со ctrl-alt-del, па да ја пуштам пак, и да продолжам од кај шо сум застанал. -.-

Чаре?

п.с. тоа е тоа дотично кочење шо е споменувано над мене?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Башка на медиум ја играв, и пак играта изледаше добро, баш за инат ќе пробам со све до даска понекад (без DX11 нормално :)) за да видам како изгледа :vozbud:
Нема којзнае колку разлика. HBAO & Shadow Detail едино праат разлика.

Иди на Quality Setting Comparisons
Ми се укочува цела игра коа ќе влезам у втор или трет чекпоинт од коа ќе почнам да играм. После треба да ја гасам со ctrl-alt-del, па да ја пуштам пак, и да продолжам од кај шо сум застанал. -.-

Чаре?

п.с. тоа е тоа дотично кочење шо е споменувано над мене?
Не. Кај мене кочење=мрзнење на цел компјутер. Морам да го рестартирувам од копче.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Нема којзнае колку разлика. HBAO & Shadow Detail едино праат разлика.

Иди на Quality Setting Comparisons
Ова е од бетата, јас колку што забележав во финалнава има голема разлика помеѓу текстури на хај и медиум, и видна разлика во осветлување на хај исто така, значи не само HBAO/сенките прават разлика. Како и да е ќе експетиментирам вечерва да извадам што е можно повеќе од машинчево.

BTW, што се тиче твојот проблем, си пробал ли со процесорот на сток?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ова е од бетата, јас колку што забележав во финалнава има голема разлика помеѓу текстури на хај и медиум, и видна разлика во осветлување на хај исто така, значи не само HBAO/сенките прават разлика. Како и да е ќе експетиментирам вечерва да извадам што е можно повеќе од машинчево.

BTW, што се тиче твојот проблем, си пробал ли со процесорот на сток?
Искрено ја ни меѓу бетата и финалната верзија не гледам разлика :pos: Едино што е ДААААЛЕКУ по оптимизирана.

И да, пробував со процесорот на сток кога експериментирав со мојот проблем што го имам со мрзнење на компјутерот, ама не ми текнува точно колкава беше разликата во фрејмови. Али затоа денес излезе статија на Guru3D за играва тестирана со повеќе процесори и графички, каде што ќе видиш дека процесорот скоро и да не игра улога во играва. Добро сеа, знам дека тоа таму се све јаки процесори, али се надевам ќе ја тестираат и со постари типови (причината зошто не го направиле тоа до сега ќе ја видиш во статијата, hint: origin sucks).
--- надополнето: Oct 29, 2011 8:40 PM ---
Најдов еден интересен пост од тип на јутуб што коментирал на видео од Linus Tech Tips.

Origin may look nice, but it's evil. EA only gives you a certain amount of time to download a game, so if you ever uninstall your game and want to install it again about a year later you won't be able to, and there's your $50-$60 down the toilet.
Vortex1988 2 hours ago 5
Точно е ова??? :eek:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Играва на HARD e ТЕШКО СРАЊЕ! Немој некој да се заебел на HARD да ја игра!

Црни темници, ти си скриен, НЕ СИ ПУКНАЛ НИТУ ЕДНАШ (значи само Чак Норис) знае кај си.... и наеднаш сите пукаат во тебе.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.366
Поени од реакции
5.756

Црни темници, ти си скриен, НЕ СИ ПУКНАЛ НИТУ ЕДНАШ (значи само Чак Норис) знае кај си.... и наеднаш сите пукаат во тебе.
ја пробав кај другар на хард ја играв....тешка работа треба многу време да пројдеш мисија !

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ја пробав кај другар на хард ја играв....тешка работа треба многу време да пројдеш мисија !
Не дека е тешко, туку е нелогично! Ептен се ботови (што значи, знаат кај си без разлика каде се криеш и колку далеку)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.366
Поени од реакции
5.756
Не дека е тешко, туку е нелогично! Ептен се ботови (што значи, знаат кај си без разлика каде се криеш и колку далеку)
на почетокот кога се качуваш на мостот на булеварот што е легав доле заштитен од тие таквите алуминиумски тапети како да ги кажам ... ги испукаа нив тие паднаа и дур сум станал ајде ме погребаа -.-"

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

И јас тоа приметив, премногу е темна играва (не сум поминал многу, до мисијата со авионот сум), кога дојдов на првиот нескриптиран простор и се качив на ридчето, ме погребаа со гранати, а јас не ни гледав каде се. :)

На медиум тежина си фураш, зашто поготово со светилки коа ќе те ослепат - поздрав.

Бтв, ставив ефекти на ултра, си цепа играта. Има само мала промена како што гледам (од медиум до ултра), ваљда зашо иам 3850...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И јас тоа приметив, премногу е темна играва (не сум поминал многу, до мисијата со авионот сум), кога дојдов на првиот нескриптиран простор и се качив на ридчето, ме погребаа со гранати, а јас не ни гледав каде се. :)

На медиум тежина си фураш, зашто поготово со светилки коа ќе те ослепат - поздрав.

Бтв, ставив ефекти на ултра, си цепа играта. Има само мала промена како што гледам (од медиум до ултра), ваљда зашо иам 3850...
Мали се промените во графиката. Инаку, помини ја таа со авионот (многу добра мисија) и почни ја наредната, каде што се симнуваш од еден рид.... нема да знаеш ни кој пука, ни од каде, ни на каде.... и ќе умреш :)

Од играва, најдобро нешто е само ЗВУКОТ, другото не е ништо посебно.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.366
Поени од реакции
5.756
Мали се промените во графиката. Инаку, помини ја таа со авионот (многу добра мисија) и почни ја наредната, каде што се симнуваш од еден рид.... нема да знаеш ни кој пука, ни од каде, ни на каде.... и ќе умреш :)

Од играва, најдобро нешто е само ЗВУКОТ, другото не е ништо посебно.
Уствари ако ви се издвојуваат 40 долари само за мултиплеер купете ја ако не ПРЦ ! :D

Riste123

RISTE
Член од
7 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
3
А тоа што играта мрзне се случува и на подобри компјутери нез до што е проблемот ке чекам пач или апдејт па ке видиме

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Пишав и претходно. Не е ради тоа што имаш 3850, туку ради тоа што е таква играта. Едина разлика прават само сенките и ambient occlusion.

А тоа што играта мрзне се случува и на подобри компјутери нез до што е проблемот ке чекам пач или апдејт па ке видиме
Проблемот е до PunkBuster.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пишав и претходно. Не е ради тоа што имаш 3850, туку ради тоа што е таква играта. Едина разлика прават само сенките и ambient occlusion.
Проблемот е до PunkBuster.
Таман ме потсети.... Имаат некој баг со сенкиве или што им е работава?

Со се на ULTRA, сенките се БУКВАЛНО лего коцки наместо права/коса линија.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Мали се промените? Што зборите, јас и од хај на ултра кога ставив пак видов разлика во графика, да не зборам за ефектите од експлозиите, ај стави ефекти од експлозии на медиум и на хај/ултра, знаете колкава разлика има? :)

Таман ме потсети.... Имаат некој баг со сенкиве или што им е работава?

Со се на ULTRA, сенките се БУКВАЛНО лего коцки наместо права/коса линија.

Тоа е баг 100%, вакви се сенките на лоу, на ултра разликата е ден и ноќ.

BTW мене каде што ми кочи на медиум, таму ми кочи и на ултра па така сега си ја играм на ултра само нормално без MSAA уклучено :)
На некои левели ми кочи на одредени места, некаде не, без разлика дали ја играм на ултра или на медиум. Мислам дека е до процесоров тоа, ај чисто колку за проба може некој ден малце ќе подигнам фрекфенција за да видам дали е до тоа.
Иначе ја завршив кампањата, мене ми остави добар впечаток, не е толку лоша како што стои во ривјуата, сепак играта си има свои моменти, и вреди да се игра. Жал ми е што во моментов немам пари да ја купам, па да играм MP, али тоа е тоа.
Исто така има некои ситни багови, али не е страшно и не го нарушува уживањето :)

Kajgana Shop

На врв Bottom