Дека Ливерпул е години наназад за никаде се помирив со тоа. Но гледам дека и амбициите на фановите веќе не се тоа што беа. Искрено појако ми беше она "следната е наша". Сега? Сега во тимот играат играчи што "не се за фрлање" и помирени се со тоа.Ако неаме намирисано титула во ПЛ од минатиот век , а и ЛШ не не нема повеќе. Ех мој Ливерпуле каде замина.
Лукас не е Јаја Туре , Лукас не е ланскиот Матич. Лукас не е Маскерано. Лукас не е Алонсо. Ловрен не е Агер , Шкртел не е Карагер , Лалана не е Силва , Милнер не е Озил , Чан не е Џерард , Ингс не е Суарез , Бентеке не е Торес , Ориги не е Агуеро.
Кој е новиот Џерард? Кој е новиот Карагер? Кој е новиот Суарез , Кој е новиот Торес? Кој е новиот Алонсо? Барош? Хаман? Рисе?
Каков е овој Ливерпул?
Гледам дискусија на фб за трошење пари. Ливерпул не е привлечна дестинација и мора да троши многу повеќе. Кога бевме подобар тим и попривлечна дестинација од Јунајтед со играњето во ЛШ , ние го донесовме триото Ловрен , Лалана , Ламберт. Првична замена за Суарез ни беше Ламберт
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
. Со Реал одевме да се надигруваме со факинг Лалана
. За разлика од нас Јунајтед ги донесе мега звездите тогашни Ди Мариа и Фалкао ( они после што не оправдаа очекувања е др муабет ). Да , на Фалкао му слупаа над 300 000 неделно , но сепак ..со тие пари па ние го плативме Ориги. После тоа чекајте чекајте , следува мега звезда и за вас , замена за Суарез. Ди Гранде Марио Балотели. Ботот со детски памет што тренери како Мурињо и Манчини не го средија , па сега требаше да го средува мастермајндот Брендан Роџерс.
..Јас сум свесен дека Ливерпул не го водат шеици , дека не е ова тропни на маса и ќе се донесе Тиаго Силва или Марко Ројс. Но не можам да се помирам со фактот што ѓубре веќе одамна има во Ливерпул а никој не го чисти. Тоа ми е единствената надеж , што Клоп во првата сезона во Дортмунд избркал 16 играчи , па се надевам дека и кај нас ќе го направи истото. И сега јас сум просечен фан затоа што сакам мојот тим да се врати на старите патеки. Океј сум.
А да , и Ајб може само за курот да му се фане на копилето Стерлинг. Зошто нели одредени фанови викаа што ќе ни е Стерлинг , ние Ајб си го иаме