Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.360
Поени од реакции
5.501
А тој Матиќ што се искурчи одеднаш. Изигра една добра сезона и одма помисли дека е газда на терен и дека е Патрик Виера.
Секоја утакмица праи глупи фаули, се тепа, реди картони, жути-црвени.. и за репрезентација е исти курац, влезен е малце у филм.

И ја мислам дека Хазард ја има спукано со Мурџо пошто пред тоа Еден беше алфа и омега а ланската сезона некако како да падна у втор план позади Цеск-Коста, па ваљда му смета сето тоа.
Иако мислам и Матиќ е бунтовник ама не можам да си најдам јасна причина зашто, цело време игра и практично нема конкуренција на таа позиција.

Коа ќе го погледнеш цел состав, сите играчи поединечно, само за овие двајца може да се каже дека ги имаат оладено односите со Муки, за другите не ми се верува.
Не ми е јасно како паднал и сенка кога сите награди ги собра и пофалби?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
А тој Матиќ што се искурчи одеднаш. Изигра една добра сезона и одма помисли дека е газда на терен и дека е Патрик Виера.
Секоја утакмица праи глупи фаули, се тепа, реди картони, жути-црвени.. и за репрезентација е исти курац, влезен е малце у филм.

И ја мислам дека Хазард ја има спукано со Мурџо пошто пред тоа Еден беше алфа и омега а ланската сезона некако како да падна у втор план позади Цеск-Коста, па ваљда му смета сето тоа.
Иако мислам и Матиќ е бунтовник ама не можам да си најдам јасна причина зашто, цело време игра и практично нема конкуренција на таа позиција.

Коа ќе го погледнеш цел состав, сите играчи поединечно, само за овие двајца може да се каже дека ги имаат оладено односите со Муки, за другите не ми се верува.
Кaкo бе пaднaл вo втoр плaн лaни кoгa ни беше нaјдoбaр игрaч и ги oсвoи сите индивидуaлни нaгрaди штo мoжеше дa ги oсвoи? :D

Мнoгу фaктoри имa кoи дoведoa дo ситуaцијaвa. Нaјгoлемиoт дел oд тимoт прв пaт oсвoи титулa. Некaкo премнoгу си се oпуштијa. Кoстa ете си признa декa се врaти здебелен, Хaзaрд истo се гледaше декa е здебелен. Си влегoa вo филм декa се шaмпиoни и ќе си теoaaт пaк кo oд шaлa. Вo тoa имa кривицa и кaј Мурињo мaлце штo им дoзвoлил дa се oпуштaт тoлку, aмa пa не мoжеш дa им кaжеш штo дa прaвaт дoдекa се нa oдмoр, сaми кaкo прoфесиoнaлци требa дa се свесни. Пoсле тoa, лoшиoт трaнсфер периoд вo кoј не усoеaa дa ги дoнесaт глaвните трaнсфер цели. Лoшo исплaнирaните пoдгoтoвки. Мнoгу кaснo се црaтијa нa тренинг, крaј нa јули, a сезoнaтa пoчнa пoрaнo. Изигрaa мнoгу мaлце нaтпревaри и јa пoчнaa сезoнaтa неспремни. И пoсле знaеме, се зaредијa лoши резултaти, вo сoблекувaлнaтa сигурнo пoстoјaнo имa тензијa, сигурнo Мурињo некoлку пaти им се имa деренo вo фaцa, пa ќе се рчнaт и тoa е. Целиoт притисoк oд медиумите секaкo вooпштo не пoмaгa, a секaкo дел и сaмиoт си гo нaвлече.

W

wicked_1

Гостин
си мислев дека јеховините сведоци ги има на други подфоруми, ама очигледно запнале и за овој... значи како нив си .... класика, ќе ги извртиш зборовите како што ти одговараат, ќе избегнеш поента на мубетот и после тоа ќе класифицираш што е ретардирано и чиј коментар е шизофреничен...

кога си толкав шупак и кога фати да коментираш во недоглед ете за последен пат да ти кашам дека ТИ беше тој чиј коментар како нешто смрди во клубот не му се допаѓаше и зеде да го реплицираш како некоја напалена тинејџерка...

ако овие иститие играчи лани играа и беа ок, како може сега да не играат?
јас ти сум крив за тоа и треба да ти дадам одговори или одговорноста ја носи тренерот?

исто така бараше изјави и докази од некој (играчи или др некој од клубот) кој ќе кажи дека атмосферата во клубот не е ок, или пак ќе кажи дека нешто не е во ред....
па кој очекуваш да даде такви изјави? со сила будала се правиш за да извлечиш некој лев аргумент или заклучок....

затоа и ти реков, најди ти контраргументи т.е. изјави дека СЕ е ок, па тогаш да разговараме.

факт е дека истите играчи и истиот тренер се, а резултатите се катастрофални
факт е дека мора да има некоја прилина за тоа
факт е дека мурињно не е цвеќе за мирисање
факт е дека не може само играчите да се обвинат за тоа...

и факт е дека си шупак кој зеде да реплицира во неповрат со навреди... од било која причина и на крај зеде да кажиш тоа што ти го тврдам 10 постови наназад, дека мурњо е крив за ситуацијата т.е. да се согласиш со мене.
Ти не кажа дека нешто смрди или слично, ти тврдеше дека играчите возвраќале на тврдоглавоста или инатот на мурињо - најверојатно со неиграње... за ова ништо не ти иде у прилог и немаш аргумент, а сепак си занесен у тоа како некоја баба по турски серии.
Јас ја оспорувам твојата теза, ти не умееш да ја браниш па бараш од мене контрааргументи и наеднаш на мене е теретот да докажувам. Не иде тоа така, затоа и имаш емотивен распад сеа.

После следеше серијата на шизофрени муабети, која џабе ќе ја коментирам, нема проблем нема да те контрам веќе чим се лутиш.:(
И така губење на време е...

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Ти не кажа дека нешто смрди или слично, ти тврдеше дека играчите возвраќале на тврдоглавоста или инатот на мурињо - најверојатно со неиграње... за ова ништо не ти иде у прилог и немаш аргумент, а сепак си занесен у тоа како некоја баба по турски серии.
Јас ја оспорувам твојата теза, ти не умееш да ја браниш па бараш од мене контрааргументи и наеднаш на мене е теретот да докажувам. Не иде тоа така, затоа и имаш емотивен распад сеа.

После следеше серијата на шизофрени муабети, која џабе ќе ја коментирам, нема проблем нема да те контрам веќе чим се лутиш.:(
И така губење на време е...
јас се уште тврдам дека изграчите возвраќаат на некоја тврдоглавост на мурињно (што не му е прв пат, нели специјален е) и возвраќаат на свој начин на нешто што тој го има укакано, а дали и како ќе го сфатиш ти тоа, твој проблем е.

нема што да го бранам својот став од тебе пошто ништо паметно нема да постигнам туку ќе ми реплицираш до недоглед. така и започна сето ова.

очигледно дека не е во ред нешто со тимот, очигледно дека мурињо носи вина за тоа... јас мислам така, пола форум мисли така, пола свет мисли така... само ти се најде паметен да кажиш дека за тоа сега тука треба да вадиме не знам какви аргументи, изјави, глупости... само за да си ја оправдаш замката која сам си ја постави.

а дали и како и кој има емотивен распад не знам, ќе треба да си ги погледниш коментарите од погоре и да видиш како ми велеше дека мислењата ми се шизофрени и ретардирани....
јас тоа ниту го реков за тебе лично, ниту за твоите мислења, ниту пак започнав таква конверзација, иницјаторот беше ти. ова што ти реплицирам е само да ти ставам до знаење дека не си ништо паметен со тоа што почна да вреѓаш заради јавно искажано мислење за твојот специјален мурњо.

така да, дали и колку ќе реплицираш не зависи од тоа дали и колку си паметен, едноставно дурко и лутко си за кавга која баш ти ја започна неаргументирано, а гледам време за губење имаш на претек.

толку со тебе cry baby.... :(

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Еве ти детално за статистички да ти ја урнам и така крајно погрешна теза , заминувањето на Пеп нема никаква врска со Мурињо , смешно е да го тврдиш тоа . Која црна маска му тргнал :eek: , знам ви наби комплекси Пеп ама малце усул да се има . Ефектот на Жозе во Мадрид беше 1 Примера , 1 Куп , 1 Супер Куп . Импресивно а ?

Што збориш бе брат?

Гвардиола не замина само ради Мурињо, али он имаше и тоа каков ефект у неговата разделба со Барса. Му ја тргна маската која преку него владееше и за целиот тим, дека се светци играчите и он, а уствари се користеа со истите подли работи ко сите други екипи. За Мурињо на пример одсекогаш отворено важело дека е арогантно копиле и лицемер, но тоа тој и не го криел, за разлика од Пеп кој беше правен „џентлмен“.

И кој сегашен комплекс од Пеп ебате? Таков имаше до 2011, потоа реков, тој истиот токму Мурињо го симна. Ќелавиот си замина од клубот како поразен со обелена коса, не некој друг. Па и лани на пат кон Децимата, баш Баерн на Пеп го пониживме во полуфиналето, кој црн комплекс?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Како ги раскарувам Челзијашиве со вториов јузер... :misticen:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Speaking on the BBC's Sportsweek programme, Richardson said: “Let me tell you what I know on the Chelsea story. My information comes from a Chelsea first team player.

“The information was actually passed to me by a football contact.

“I was told they’re fed up with the way he’s been dealing with some of them. They’re fed up with his outbursts.

"I was told that his relationship particularly with Eden Hazard was under immense strain.

"Here's a staggering quote. One player said recently, 'I'd rather lose than win for him'. Now that last quote may well have been said in the heat of the moment, but it perhaps gives an insight into the mood of some of the players.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иако може ова да не е веродостојно, но кај има искри, има и оган. Скоро секогаш играчите кога не им одговара тренерот, нарочно играат лошо бидејќи знаат дека за лошите резултати тренерот е тој што ја сноси најголемата кривица. Да се случи промена на тренерската позиција, ќе видите како играчите магично ќе се подобрат и влезат во форма, а со тоа ќе дојдат и победи.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не ми е јасно како паднал и сенка кога сите награди ги собра и пофалби?
Кaкo бе пaднaл вo втoр плaн лaни кoгa ни беше нaјдoбaр игрaч и ги oсвoи сите индивидуaлни нaгрaди штo мoжеше дa ги oсвoи? :D
Па во првата полусезона и вие самите бевте свесни дека главна карика во нападот беше дуото Цеск-Коста. Имаа комбинирано 50 голови и асистенции заедно.
После Хазард `искористи` ситуација што Цеск падна у формата а Коста се повреди на подолго и ги собра наградите.

Да не ме сфатите погрешно, не дека паднал у втор план како резерва или небитен дел од екипата ко Рамиреш на пример ама факт е дека не беше тоа за Челзи што беше претходната сезона.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Штета за Сити и Челзи. :pos:

Sport | Pep Guardiola is close to signing a new 2-year deal with FC Bayern. Guardiola has adapted perfectly to life in Munich and doesn't want to leave it anytime soon.

E

Epsilon

Гостин
Се одлогирам од форумов, а претходно настрана ми мочаше мочалото, сето купатило го направив мочоња, позз го Пеп и да знае се секирам за него!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom