Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Анонимец од ______(вметни рандом клуб од Франција,Белгија,Холандија).Годинава од Ајакс потпишаа еден напаѓач
Освен чех кои други играчи потпишаа за арсенал??

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Значи за тебе Венгер не спаѓа ни во подкласа менаџери?

Се согласувам дека нема да биде Ферги, Венгер, Моу, Гвардиола. Муабетот е дека тука го прават Стив Брус :)
Иначе, не можеш во планска работа да го пикнеш Моу, кој не е повеќе од 3 години во клуб а да не го ставиш Бенитез кој беше 6 во Ливерпул :)[DOUBLEPOST=1438244892][/DOUBLEPOST]
Мурињо некако ја промени Стратегијата почна да распродава, лани си купи сѐ што му требаше и сега како што изгледа си формира екипа, односно го гради тимот околу тие играчи.

E

Epsilon

Гостин
за мене венгер не е класа тренер, спаѓа во иста група со Алегри.

Сеа одма ќе бидам цитиран од навивачиве на Арсенал оти го ставам големиот венгер во иста група со алегри, ама ако реално погледнеме и според статистиките, алегри и венгер се тука некаде. реално гледано :)
Ти друже глупостиве што ги редиш изглеа се рефус и со поминат рок. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мурињо некако ја промени Стратегијата почна да распродава, лани си купи сѐ што му требаше и сега како што изгледа си формира екипа, односно го гради тимот околу тие играчи.
Прв пат во кариера а менаџер е 15 години. Сега ќе се упали некој и ќе каже „а Порто“ а таму не беше менаџер ни 2 години.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Прв пат во кариера а менаџер е 15 години. Сега ќе се упали некој и ќе каже „а Порто“ а таму не беше менаџер ни 2 години.
Почнал да си планира на долг рок според мене, а за тоа ти и ми реплицираше,за планското работење не ја врти накај Порто :D.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Почнал да си планира на долг рок според мене, а за тоа ти и ми реплицираше,за планското работење не ја врти накај Порто :D.
Пишав некој, не мислев на мене или тебе :D

Иначе, со Донеф имаме кладба уште колку време ќе остане во Челзи, само не ми текнува колку време кажав јас :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570

Сеа одма ќе бидам цитиран од навивачиве на Арсенал оти го ставам големиот венгер во иста група со алегри, ама ако реално погледнеме и според статистиките, алегри и венгер се тука некаде. реално гледано :)
:pipi:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Јунајтед ги тепаше на Барса, Барса ги тепаше на Челски што значи дека Јунајтед > Барса > Челски (точка) или во превод тоа се тие маааааалски муабети. Како и да е Јунајтед е нај-јак фудбалски колектив во моментов и тоа без тренер, иако изнакупија стари грди и потрошени фудбалери кои имаат уште 2 месеца фудбал во своите нозе. Еххх зашто не си го купиа царот :( на времето !!!
Челзи ја тепаше Барса :D
Нема врска знам дека ги уназади нешто :D
Да, во лига кога дојде не бевме многу оддалечени од првиот, и после почнавме да губиме поени и ни избегаа ептен.
Пишав некој, не мислев на мене или тебе :D

Иначе, со Донеф имаме кладба уште колку време ќе остане во Челзи, само не ми текнува колку време кажав јас :D
Па немаме баш кладба дека не се ни договоривме во што се кладиме :D
Јас реков дека ќе остане до 2019 сигурно (до тогаш ќе му биде новиот договор кој ќе биде официјализиран до крај на летово), ама можам да тврдам во секое време дека останува до крај на моменталниот договор. Ако потпише наредна сезона до 2022 ќе тврдам дека останува минимум до тогаш.

Поентата е, Мурињо до сега секад си имаше некаква цел за наредна работа. Нов предизвик кој сака да го има после сегашниот клуб. После успехот со Порто, сакаше да се докаже и во Англија, Италија и Шпанија за да покаже дека може да успее секаде во Европа со успеси во најдобрите лиги. На Бундес не и дава значење. Сега откако се врати во Челзи, нема следен чекор. Нема желба за нов предизвик. Сега предизвик му е да остане во еден клуб долго време и ете да покаже дека и така може да е успешен. За тоа ќе мора и самиот да си направи некои промени во неговото работење кои еве веќе ги прави.

W

wicked_1

Гостин

Па и не си многу грешка. Еднодимензионален тренер кој цела кариера си ја помина на едно место каде што успех и трофеј беше сметано 4то место у лига.
Имаше понуди од Мадрид ама не отиде, нормално ради неговиот пи*ка карактер оти знае дека не е у состојба да може да испорачува секоја година трофеј и конкурентен состав.
Успеа да им ги намали стандардите у Арсенал со тоа што правеа некаков ситен профит па и тренер на декадата заради топ4 беше :icon_lol:... да беше посериозен клуб циганот ќе беше ногиран 20 пати досеа.
Не е Алегри, ама не е никако у класата на Мурињо, САФ, Хејнкес, Анчелоти итн..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813

Не од фанови на Арсенал туку ја ќе те цитирам, ома надвор ластик да поиграш па врати се.

Колку и да е тврдоглав Венгер толку долго опстана у Арсенал, го држи на врвот нон стоп, има напраено играчи милион и ако му се поклопат коцките и малце ги смени трансферите може и јаки трофеи да си лапне у скоро време.

Алегри,Чоло,Клоп до вчера млеко цуцаа...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Stefan, брат, I don't get it. Му се потсмеваш на Толстој(а) за негирањето на Венгер и компарацијата со АЛегри и сл, а ти му се потсмеваш на Бенитез и го негираш, со истите аргументи на Толстој. Кога, сумирано, Бенитез е далеку, далеку, дааалеку поуспешен менаџер од Венгер.

Според истакнатите аргументи од тука, секако. D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Можда Португалија да ја води :)

лично мое мислење е дека Мурињо нема долго да е во бизнисов, до 70 години и слично, ќе биде ко што вика Донев до 2022 негде и пензија после.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
wicked_1 = poor's man donev[DOUBLEPOST=1438251270][/DOUBLEPOST]Уствари ко ќе видиш овие од челзи највеќе пецкачи имаат, учат од менаџерот изглеа

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
Курињо многу благ бил бе, Лаурентис е царот :D

Who said it?
Napoli president Aurelio De Laurentiis
Who was the target? The English
What he said: "If they want to go to England then in the end they're going to go. But they need to understand this: the English live badly, eat badly and their women do not wash their genitalia. To them, a bidet is a mystery."

Crème de la crème of put-downs...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom