Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Z

zmej gorjanin

Гостин
Бенитез е добар тренер, одбира и од тактика и од менаџирање, но не е иста класа со Фергусон, Венгер, Мурињо, Ван Гал, Анчелоти, Гвардиола, да не набројувам други.
Со автомобилски жаргон, овие се во класа на БМВ 7мица и еквивалентите Ауди и Мерцедес, додека Бенитез би бил Сеат Кордоба. Вози, све тоа ОК, и има голем гепек.
Пошто конкретно го спомна Анчелоти, еве објасни ми зошто е Анчелоти подобар од Бенитез како тренер на Реал? Да не навлагаме кој колку освојувал и што освојувал со други тимови, нормално за да ми одговориш на прашањето би требало да го имаш пратено Реал под Анчелоти и што се работело кај него на тренинг и кои биле неговите тактички замисли, особено прошла сезона, и Реал во последниве месец дена под Бенитез со три изиграни утакмици.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
А никој не го спомна успехот на чичко крофна од 3 место некаде на полусезона и 6 место на крај, кога беше во Челзи, нели.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.755
Поени од реакции
43.944
А никој не го спомна успехот на чичко крофна од 3 место некаде на полусезона и 6 место на крај, кога беше во Челзи, нели.
Не беше он, Ди Матео заврши 6ти, ама затоа освои ЛШ. :D Пред тоа Анчелоти беше ваљда...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Пошто конкретно го спомна Анчелоти, еве објасни ми зошто е Анчелоти подобар од Бенитез како тренер на Реал? Да не навлагаме кој колку освојувал и што освојувал со други тимови, нормално за да ми одговориш на прашањето би требало да го имаш пратено Реал под Анчелоти и што се работело кај него на тренинг и кои биле неговите тактички замисли, особено прошла сезона, и Реал во последниве месец дена под Бенитез со три изиграни утакмици.
Ич нема да се објаснувам зошто конкретно па Анчелоти е подобар тренер од Бенитез. Нема смисла :) Бенитез завалијата ни крив ни должен го ставија да биде тренер на Реал. Анчелоти може да му даде една тетратка на Бенитез и да му предава, а овој како послушно учениче да си запишува.
Не беше он, Ди Матео заврши 6ти, ама затоа освои ЛШ. :D Пред тоа Анчелоти беше ваљда...
Бенитез со Челзи освои ЛЕ (на таа конкуренција, кој и да беше тренер ќе освоеше, да не се лажеме) и во последно или претпоследно коло Лампард со гол против Астон Вила обезбеди трето место.
Пред Ди Матео беше Виљаш - Боаш, пред него беше Анчелоти.

Бенитез дефинитивно има можеби и најлоша карактеристика му е тоа, тој успева да се раскара со некои играчи, особено со оние кои се со легендарен статус во тимот, така имаше лоши односи со Матераци, со Тери, додуша па за други и не ми текнува.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ич нема да се објаснувам зошто конкретно па Анчелоти е подобар тренер од Бенитез. Нема смисла :) Бенитез завалијата ни крив ни должен го ставија да биде тренер на Реал. Анчелоти може да му даде една тетратка на Бенитез и да му предава, а овој како послушно учениче да си запишува.
Се гледа дека ја разбираш цела. :)

А Мурињо е толку добар тренер колку што е Саше Политико новинар, дури вака по бомбастичните изјави и шокантниот моменат у нив ми личи ко браќа да се.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.487
Поени од реакции
10.228
Се гледа дека ја разбираш цела. :)

А Мурињо е толку добар тренер колку што е Саше Политико новинар, дури вака по бомбастичните изјави и шокантниот моменат у нив ми личи ко браќа да се.
Ама има една суштинска разлика помеѓу двајцата. Пичето Португалско не јаде ќотек. Да јадеше шамари и боксови фластер на муцка ќе имаше дури и во соблекувалната,како што е пиче. :icon_mrgr:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас не викам дека е подобар тренер од Мурињо, нити на ранг на Мурињо ама се напињам кога го правите 8мо разреден тренер. Едино место каде што се испосрал беше Наполи, нема муабет. На сите други места си беше супер.

Нема врска знам дека ги уназади нешто :D
Со што ги уназади? Со тоа што ги врати во ЛШ и им освои ЛЕ? :)

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Јас не викам дека е подобар тренер од Мурињо, нити на ранг на Мурињо ама се напињам кога го правите 8мо разреден тренер. Едино место каде што се испосрал беше Наполи, нема муабет. На сите други места си беше супер.

Со што ги уназади? Со тоа што ги врати во ЛШ и им освои ЛЕ? :)
Кога ги презеде тој? Нели беше на средината од сезоната? Зошто во сеќавање ми е дека некаде на средина дојде па им ја расипа позицијата на крајот на сезоната...

R

red.devil

Гостин
Кога ги презеде тој? Нели беше на средината од сезоната? Зошто во сеќавање ми е дека некаде на средина дојде па им ја расипа позицијата на крајот на сезоната...
Грешка си. Сега не се сеќавам која позиција беа, ама Буљашот ја упропасти сезоната, и овие го земаа него како "интерим" менаџер (сигурно се сеќаваш на ова, се лутеше што новинарите го викаа така :pos:).

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
После освојувањето на ДиМатео испаднаа по групи. Ми текнува зошто за прв пат победник во ЛШ следната година беше елиминиран во група (мејкинг хистори, нат реливинг ит што би рекол Змејски), па пред нова година некаде дојде Рафа и ги превзема како учесници во ЛЕ, при што и ја освои истата.

И сега следи муабетот „кој и да беше, ќе ја освоеше“ :)

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
После освојувањето на ДиМатео испаднаа по групи. Ми текнува зошто за прв пат победник во ЛШ следната година беше елиминиран во група (мејкинг хистори, нат реливинг ит што би рекол Змејски), па пред нова година некаде дојде Рафа и ги превзема како учесници во ЛЕ, при што и ја освои истата.

И сега следи муабетот „кој и да беше, ќе ја освоеше“ :)
Да да сега ми текна, имаше тогаш дискусија дали ќе му даде шанса роман на Ди Матео, па уште пред нова година го шитнаа. Ама нели беа втори нешто зад нас или сити?
Ама добро и не е ни битно, не ми го менува мислењето дека не е класа тренер.ноу офенс. :coffee:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да да сега ми текна, имаше тогаш дискусија дали ќе му даде шанса роман на Ди Матео, па уште пред нова година го шитнаа. Ама нели беа втори нешто зад нас или сити?
Ама добро и не е ни битно, не ми го менува мислењето дека не е класа тренер.ноу офенс. :coffee:
Тренер што има освоено ЛЕ, ЛШ, Лига, пар купови, светско клубско и уште пар трофеи не може да не биде класа тренер, според мене :)

Многу луѓе ќе ги стават Клоп и Чола во моментов во класа тренери, пример а имаат освоено по една-две лигашки титули :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom