Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Каква врска има која година на кој му е? Се гледа моментално, сите фактори тргнати на страна, а не прва година му е, на овој баба му била болна или градот кај што е роден нема аеродром.
И да, Де Геа>Куртоа anytime.

Леле леле. Го споредуваа Мозес со најдолните икад фудбалери што заиграле, сега добар бил за замена. Абе радлерче, арно ти кажа еден член што си.

Де Геа е добар да брани ракомет ги има тие потези, у фудбал не може да се споредува со Куртоа...
Постов толку заслужува,ништо повеќе
plF7vN1.gif

Каква врска има која година на кој му е? Се гледа моментално, сите фактори тргнати на страна, а не прва година му е, на овој баба му била болна или градот кај што е роден нема аеродром.
За голманиве што не доаѓаат од Англија голем минус е што дотогаш се немаат сретнато со онакви кошкања и препирања во нивниот простор, навикнати се да се светиња таму и да бидат заштитени од судијата. Затоа и се склони на грешки, барем додека не научат дека треба да се бутаат со штоперот или деветката или кој и да е ставен да маркира... :)

Има врска и тоа голема,поради фактот што Де Геа кога дојде кај нас беше обичен киксер па со тек на време се разви во еден од најдобрите голмани на денешницата.Куртоа првата година во Челзи се покажа одлично,имаше некои киксови ама ништо страшно.Ако продолжи да се развива како досега Челзи ќе си нема никаков проблем со голманската позиција уште долго време.

За мене Куртоа не ни број 3 во Англија. Де Геа, Лорис, Чех па дури и Харт и Форстер се подобри голмани според мене. Ништо посебен не ми беше лани, кога беше во Атлетико беше добар ама претходнава сезона си имаше некој глупи грешки, а ни оваа сезона не му почна нај нај.
:icon_lol:

Леле леле. Го споредуваа Мозес со најдолните икад фудбалери што заиграле, сега добар бил за замена. Абе радлерче, арно ти кажа еден член што си.
Ние ова? Мозес до сега за Челзи се има покажано одлично. Првата сезона, подготовките пред две сезони и подготовките за оваа сезона.

За голманиве што не доаѓаат од Англија голем минус е што дотогаш се немаат сретнато со онакви кошкања и препирања во нивниот простор, навикнати се да се светиња таму и да бидат заштитени од судијата. Затоа и се склони на грешки, барем додека не научат дека треба да се бутаат со штоперот или деветката или кој и да е ставен да маркира... :)
Сето тоа го разбирам и има логика, само тоа се фактори што се менуваат со тек на време и не треба да се сметаат за релевантни. Примерот погоре е на место, Харт беше подобар од Де Геа, а сега две години подоцна, обратно е. Тогаш Харт бил подобар, сега е другиот и тоа е тоа. Истиот муабет е со Куртоа, се збори во моментов кој е подобар а за година две многу работи може да се променат.

За мене Куртоа не ни број 3 во Англија. Де Геа, Лорис, Чех па дури и Харт и Форстер се подобри голмани според мене. Ништо посебен не ми беше лани, кога беше во Атлетико беше добар ама претходнава сезона си имаше некој глупи грешки, а ни оваа сезона не му почна нај нај.
И ти претера сега.
Куртоа и Де Геа според квалтиет се далеку пред сите овие што ги наброја. Де Геа е поискусен во ПЛ, Куртоа е малце позелен како што кажа Фросе, ама и двајцата според квалитет не се ни споредуваат со другиве голмани од лига. Не дека Лорис е лош голман или Чех кој за мене е легенда и еден од најдобри голмани според тоа што го изигра во Челзи, ама од авион се гледа дека двајцава се иднина на фудбалов кога се работи за голмани.

Ние ова? Мозес до сега за Челзи се има покажано одлично. Првата сезона, подготовките пред две сезони и подготовките за оваа сезона.

Кизне колку добро се покажал на подготовките чим во Ливерпул замина.

Па со оглед на тоа што Ливерпул за малку ќе освоеше таа сезона, мора да бил подобар од Азар :Д

Брат па сега и удрени ќе се правите...Немате срам вие.

Најдобар играч беше на подготовките. Не се заебавам. Ама...Хазард, Мата, Оскар, Шурле, Де Брујн, Вилиан, Мозес. Некој мораше да иде.
Брат па сега и удрени ќе се правите...Немате срам вие.
Ајде те молам најди ми мислење во кое зборам против Мозес.

Најдобар играч беше на подготовките. Не се заебавам. Ама...Хазард, Мата, Оскар, Шурле, Де Брујн, Вилиан, Мозес. Некој мораше да иде.

Ајде те молам најди ми мислење во кое зборам против Мозес.
Не го провоцирај бе,ако не може да најде ќе измисли ако треба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom