Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Денес во Англиската Премиер Лига се „десиле“ две големи, огромни работи, според мене. Премиер Лига не би била таа која што е денес доколку овие два Великани, не би биле во неа.

Денес, човекот кој е дел до секоја сезона на Премиер Лигата. Човекот со најголем број асистенции во неа, од било кој друг играч во историјата на Премиер Лигата. Кој беше дел од секој трофеј на Манчестер Јунајтед од оформувањето на ПЛ. Како што самиот тој вели: „Се чувствувам старо покрај толку млади играчи“. Човекот кој беше дел од секоја, историска победа на Манчестер Јунајтед, од секој трофеј, пораз... Можете да го мразите кога ќе ви даде гол против вашиот тим, но човек кој е достоен за почит. Човек за восхит. Човек пред кого секој се поклонува. Човек кој како никој друг го сака фудбалот и живее за него. Можеби е тешко, како фан на Арсенал да го напишам ова, бидејќи постигнувал многу голови против Нас, али легенда како него, ретко се раѓа. Можеби никогаш повеќе. Јунајтед имал големи играчи, како Кантона, Рој Кин, Дејвид Бекам... Но, ниту еден не е доволно голем колку него. Немам повеќе зборови, бидејќи имам огромна почит, спрема него, единствено спрема него. Еден од причините заради кој јас гледам фудбал. Иако „навиваме“ за спротиставени тимови, респектот мој ко него не се мери со ништо. Среќен роденден, РАЈАН ГИГС.

За другиот, имав напишано неодамна што мислам. Знам дека постарите од тука, можеби и ќе се сетат, но, нема да се повторувам. На овој ден, тој дебитираше. Зборови како легенда, великан, маестро и слично се сувишни, бидејќи нема ниту еден доволно голем збор да го опиши. Со наједноставните два збора, СТИВЕН ЏЕРАРД.

За мене, двајца од тројцата играчи кои ја одбележаа Премиер Лигата од оформувањето до сега. Капа долу. :cuc:

Кој е третиот:)?

Па не знам баш,сепак би Беркамп бар според мене,ова секако од Арсенал мислам.Сеа ќе се јават од Челзи за нивниот миленик:D.

Не мора ни да се јавиме. Си знаете, нејќете да признаете :P

Зимски период, празници се ближат, надвор кочан ладно, магла, дожд и снегови по англиските стадиони, ново коло на секои три-четири дена, незаборавни утакмици, тахикардија на срце, едноставно знаеш дека е оној период кога Премиер лигата е „At its best“
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 00:24 ---

Зимски период, празници се ближат, надвор кочан ладно, магла, дожд и снегови по англиските стадиони, ново коло на секои три-четири дена, незаборавни утакмици, тахикардија на срце, едноставно знаеш дека е оној период кога Премиер лигата е „At its best“
:cuc:

Готово постот иде во потпис, нека ме извинат Манчестерските модератори!

--- надополнето: 30 ноември 2013 во 00:24 ---

Да не пукниш, баш сево ова јас сакав да го пишам по некој ден, и потолно се согласувам со овој пост, веројатно ова е единствениот пост во кој 100 проценти се согласувам откако сум на кајганава, едноставно, зима, Премиерлига, празници, кафани, и ред други работи.....некои работи не се купуваат со пари, се купува пример ракијата, салатата, скарата и виното во кафана, другото е бесценето :)

Да не пукниш, баш сево ова јас сакав да го пишам по некој ден, и потолно се согласувам со овој пост, веројатно ова е единствениот пост во кој 100 проценти се согласувам откако сум на кајганава, едноставно, зима, Премиерлига, празници, кафани, и ред други работи.....некои работи не се купуваат со пари, се купува пример ракијата, салатата, скарата и виното во кафана, другото е бесценето :)
Ако не ја спомнеш ракијата не те бива.

Ракијофобија да не имаш? Јас немам, па доста често "ја играм" по кафаниве :)
Ја ракијката ја дадов на позајмица, али кога видов дека кај другите одлично се покажува, ја повикав назад и сега у прв состав ми е :LOL:

Ја ракијката ја дадов на позајмица, али кога видов дека кај другите одлично се покажува, ја повикав назад и сега у прв состав ми е :LOL:

Мене ми е важна како Суарез што му е важен на Ливерпул....секогаш прв тим игра, и клучен играч ми е, секој викенд...па не секој викенд бидејќи го имам тука и СтариЌ (виното), а и Џерард (узото) :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom