Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
По којзнае колку години, Сандерленд конечно земаа квалитетен менаџер. Тек сеа се надевам дека нема да испаднат.

2

~2A

Гостин
По којзнае колку години, Сандерленд конечно земаа квалитетен менаџер. Тек сеа се надевам дека нема да испаднат.
Шо му фалеше на О'Нил, исто пред 2 сезони ми се чини беа вака загрозени па се спасија, дури до кај 12-13 место стигнаа. Немаа трпение со него, затоа ќе менуваат ко чорапи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Правеше скапи трансфери, Астон Вила еве ја уште не може да се оправи од тоа. Ми се свиѓа моделот на Астон Вила, ВБА еве и сега Сандерленд, играње на младичи кои се анонимуси и немаат огромна трансфер цена за оправдување.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Правеше скапи трансфери, Астон Вила еве ја уште не може да се оправи од тоа. Ми се свиѓа моделот на Астон Вила, ВБА еве и сега Сандерленд, играње на младичи кои се анонимуси и немаат огромна трансфер цена за оправдување.
Со тие скапи трансфери, на Вила за влакно во 2 сезони по ред му избега учество во ЛШ, и играчи како Бери, Милнер, ги продадоа троструко од нивната вредност, дури и Даунинг беше продаден за дупло поголема сума. Ако сакаш успех, мора да ризикуваш а со вакви младичи како Сандерленд и сега Вила, најмногу што можиш да достигниш е средина на табела.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со тие скапи трансфери, на Вила за влакно во 2 сезони по ред му избега учество во ЛШ, и играчи како Бери, Милнер, ги продадоа троструко од нивната вредност, дури и Даунинг беше продаден за дупло поголема сума. Ако сакаш успех, мора да ризикуваш а со вакви младичи како Сандерленд и сега Вила, најмногу што можиш да достигниш е средина на табела.
Да ама ако збориме за финансиски стабилни клубови, Астон Вила е/беше све само тоа не :) веројатно сакаат основа да направат вака со младиве па тек тогаш да отидат чекор нанапред :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Да ама ако збориме за финансиски стабилни клубови, Астон Вила е/беше све само тоа не :) веројатно сакаат основа да направат вака со младиве па тек тогаш да отидат чекор нанапред :)
Вила отсекогаш била стабилен финанскиски клуб (посебно последниве 6-7 години), имаа златна генерација, која за малку не успеа да избори учество во ЛШ, а сега кога веќе ги продадоа сите играчи, нормално е малку да се цапни на кочница и со млади сили да се оди полека кон врвот, иако не сум сигурен во толку силна лига каде што клубовите трошат како луди, ќе успеат повторно да стигнат на тоа ниво.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
најдобар е моделот на баерн, секоја година купувај го најдобриот играч на конкурентот и свиркај си... :D
Го пробавме ова со Ливерпул и не ни успеа еве ги пред нас (n)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Ами кко Сити ќе си купиш од Арсенал и ќе си земиш титула. Тие од Ливерпул.
И ние така направивме бе :icon_mrgr:

Имаше добри менаџери Сандерленд реално ако правиме муабет. Рој Кин каков таков успеа во рок од 2 сезони да ги донесе во ПЛ и да избори опстанок со не толку големо трошење. За неколку врзани порази го кикнаа, а сигурен сум дека можеше да продолжи со добри резултати. После истото го снајде и Хјуз кој направи добар костур и пак го јаде за неколку врзани порази. Проблемот во Сандерленд што управата очекува премногу, а до пред 5-6 сезони беше тим кој кога и да се промовираше во ПЛ беше од старт главен конкурент за последна позиција. Еве гледајте како добро работат управите на Свонси, Норич и Саутемптон засега, трпеливо со добра програма и добри трансфери си се одржуваат во ПЛ па подоцна зошто да не се вплеткаат и по повисоки места. Со добар проект и трпеливост резултатите доаѓаат постепено, а доколку се работи за инстант успех и 5 тренери да се менат во рок од една сезона не се прави тоа толку брзо. А околу трансферите, во ПЛ ради големите финансии кои ги имаат клубовите, им се дозволува да направат 1-2 добри и поскапи трансфери (во споредба со тимовите од исти ранг од другите лиги).

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
^^ Ауу кој кикс го имам направено...мислев на Стив Брус, а сум пишал Хјуз:pos:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
^^ Ауу кој кикс го имам направено...мислев на Стив Брус, а сум пишал Хјуз:pos:
Уживај бе ти, на темава има некои шо не ни знаат дека Брус бил на Сандерленд... :свиркам:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom