Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас мислам годинава Ливерпул има да поминат најкастрофално досега, многу екипи се засилија, тие уште си дремат и си мислат дека се јаки.Ако го продадат Суарез крај е со нив, догодина Чемпионшип. Фулам е појак од Ливерпул годинава, there it is I said it! :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Јас мислам годинава Ливерпул има да поминат најкастрофално досега, многу екипи се засилија, тие уште си дремат и си мислат дека се јаки.Ако го продадат Суарез крај е со нив, догодина Чемпионшип. Фулам е појак од Ливерпул годинава, there it is I said it! :D
Замисли... ама замисли еве у невозможно теоретско-хипотетичка ситуација каде ѕвездите се подредени под еднаков агол и судиите сосе ФА застанат на наша страна и годинава ја освоиме титулата од ПЛ. Замисли си колку време мислењево ќе ти стои у потпис кај сите фанови на форумов. Може и на Англиски ќе го преведеме и ќе го ставиме на други форуми и они да си го стаат у потпис :D

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.109
Абе реално Суарез е играч кој има право да си бара играње во ЛШ. Ливерпул неможе да му го овозможи тоа, и дури и без сите проблеми што си ги направи, ќе беше сфатливо да сака да си оди. А тоа што Арсенал испратиле понуда за него, немора да значи дека он сака да оди во Арсенал. Нека си ја бара среќата надвор. А ако случајно направи трансфер во друг клуб од Англија, секакви реакции од фановите на Ливерпул ќе бидат оправдани.
Значи лани нашите реакции после предавството не беа оправдани сега се ,напредуваме :rolleyes:
Journalists about van Persie: He's right to leave, he needs to win trophies.
Journalists about Suárez: He's classless, he owes Liverpool so much because they stood by him.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Изгледа јас сум еден од ретките што несака да дојде Суарез во Арсенал. Додека беше во Ајакс уште пред да се исчатали го обожавав како играч но моментално ама ич не би сакал да дојде во арсенал, нека крши главата тамо во шпанија кај сака. За “расизмот“ не му замерав многу затоа што многу глупи ми се реакциите као дека се навредуваат ако му кажеш на некого црнец а тој во темница ако не се насмее нема да го видиш. Али гризнувањата и симулирањата ич не ги сакав кај него така да поради тоа не го сакам.

Само незнам другиве фанови од арсенал што се паЉат на него каде што мислам дека и да дојде нема да промени нешто драстично.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Замисли... ама замисли еве у невозможно теоретско-хипотетичка ситуација каде ѕвездите се подредени под еднаков агол и судиите сосе ФА застанат на наша страна и годинава ја освоиме титулата од ПЛ. Замисли си колку време мислењево ќе ти стои у потпис кај сите фанови на форумов. Може и на Англиски ќе го преведеме и ќе го ставиме на други форуми и они да си го стаат у потпис :D
Такво нешто е премногу тешко дури и да се замисли, а не пак да се оствари...

Член од
15 август 2012
Мислења
310
Поени од реакции
500
Незнам што ви се муабетиве погоре дека постоел само усмен договор кога Суарез и неговиот агент тврдат дека постои во договорт некоја си клаузола,истото го кажа и Дамиен Комоли.Плус неговиот агент ги извести Арсенал да достават понуда над 40м фунти за да ја активират клаузолата,е сега можно е Ливерпул да матат нешто,затоа Суарез може на суд да ја однесе работава. :)
од тексот погоре на предходната страна
"I have the club's word and we have the written contract and we are happy to take this to the Premier League for them to decide the case but I do not want it to come to that," he said.

"They gave me their word a year ago and now I want them to honour that. And it is not just something verbal with the coach but something that is written in the contract. I'm not going to another club to hurt Liverpool."

Во овој случај прв што треба да покрене судска постапка е Ливерпул. Истата би била против Пере Гвардиола и неговото `шепотење` за детали од договор. Или е коинциденција што Арсенал испрати `по еврејска здравје` понуда од 1 фунта над 40м?
И океј еве и да се седне на судска маса, случајот е матен и со пропусти од обете страни. Трансфер период трае до 02.09 т.е уште неполн месец. Кога судот ке седне да го елаборира случајот а притоа Луис да може да го носи дресот на Арсенал?
Daniel Geey, a football lawyer at Field Fisher Waterhouse, said: "Premier League regulatory commissions have previously been tasked to look at such cases, as Liverpool know from the Christian Ziege ruling in 2002. The difficulty in the Luis Suárez case is that, even if it went as far as a regulatory commission or to court, and the judge made it clear what the clause says, that is not going to happen before this transfer window closes and perhaps not even before the January transfer window closes.http://www.theguardian.com/football/2013/jul/24/liverpool-luis-suarez-arsenal

Мое лично мислење е дека Ливерпул можеби и му ветил тоа што му ветил, можеби седнале и го запишале истото. Но како и да е тимот е тој кој што го има последниот збор, тимот е тој што му дава плата и што се грижи за се што му е потребно надвор од фудбалот.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пере што трачарел е во ред, зошто е за доброто на играчот. Роџерс и Хенри што не го даваат ни под разно, не е во ред, зошто играчот сака да си отиде.

До крај на договор, само на тренинг.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
И ја така викав за РВП, остај го да скапе цела година..
Ама не е така од финансиски аспект јаде пари тој играч а не праи ништо башка ја нарушува хармонијата у тимот.
А несмееш да го замрзнеш скроз пошто ќе тужи.

Ќе видиме што ќе се случи, како и да е Суарез иако е гнаса човек е играчиште од секогаш сум го зборел тоа.
Ако дојде во Арсенал ќе не засили, ако не здравје навикнати сме на failed трансфери у последен момент.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Пере што трачарел е во ред, зошто е за доброто на играчот. Роџерс и Хенри што не го даваат ни под разно, не е во ред, зошто играчот сака да си отиде.

Абе ОК е така кога гледаме од страна, ама во договорите има милион клаузули каде не се спомнуваат, како на пример да има загарантирано место, или пак да мора да игра 60% од натпреварите, а после тоа има и поддочки со милион додатоци така да неможеш така едноставно да го седнеш на клупа освен ако е повреден.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе ОК е така кога гледаме од страна, ама во договорите има милион клаузули каде не се спомнуваат, како на пример да има загарантирано место, или пак да мора да игра 60% од натпреварите, а после тоа има и поддочки со милион додатоци така да неможеш така едноставно да го седнеш на клупа освен ако е повреден.

Исто како што веројатно не смееш да издаваш детали од потпишан договор :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
30+ страници а има уште 1ипол недела до почетокот на сезоната.. Браво, браво..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom