Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мило им било што не им бил Мурињо тренер. Оо пичици едни лицемерни, ќе се помочавте в гаќи да дојдеше Мурињо наместо Мојс, не ми продавајте муда за бубрези.

И побогу, кој нормален сеуште ги условува екипиве како Лузерпул, Афронал и Челшит/ски?

Мило им било што не им бил Мурињо тренер. Оо пичици едни лицемерни, ќе се помочавте в гаќи да дојдеше Мурињо наместо Мојс, не ми продавајте муда за бубрези.

И побогу, кој нормален сеуште ги условува екипиве како Лузерпул, Афронал и Челшит/ски?
Еве јас сакав да дојде Мурињо.
АМА пологично ми беше дека Мојс ќе дојде, бидејќи Мурињо е како инстант супа, за 5 минути 4 порции.
А со Мојс БИ требало да биде како ручек тешко приправен, ама обилен и долго трајен.Е така.
Ај сеа на здравје ручекот ;)

Еве јас сакав да дојде Мурињо.
АМА пологично ми беше дека Мојс ќе дојде, бидејќи Мурињо е како инстант супа, за 5 минути 4 порции.
А со Мојс БИ требало да биде како ручек тешко приправен, ама обилен и долго трајен.Е така.
Ај сеа на здравје ручекот ;)

Антонио од Канал 5, ти ли си бе? :eek:

Антонио од Канал 5, ти ли си бе? :eek:
Кој е тој?:eek:

Инаку за да се дообјаснам ќе употребам текст од една страна.

Мурињо нуди инстантно продолжување на успесите, нови ѕвезди во клубот и освојување титули. Тоа е одличен факт, но прашањето е по која цена ќе дојде тој успех? Погорните набројувања доаѓаат од начинот на работа на Мурињо како менаџер во досегашните клубови кои ги водел, а таквиот начин бил спротивен на втемелените вредности на Манчестер Јунајтед и Фергусон како менаџер на клубот. Манчестер Јунајтед не купува ѕвезди по секоја цена, туку се обидува да ги создаде најпрво од своите редови, а дури потоа да бара млади таленти кои би можеле тоа да постанат. Мурињо дефинитвно работи спротивно на овој постулат и најчесто тој ја занемарува младинската школа на сметка на големите имиња кои ги купува. Постигнува видни резултати, но тоа трае краток период по кој Жозе бара нов предизвик со што и повеќе од јасно станува фактот дека лојалноста на Мурињо кон еден клуб е доста несигурна работа која може да донесе многу последици за клубот кој го напушта. Најдобар таков пример е Интер кој сеуште не може да застане на нозе од заминувањето на португалецот и наликува на руиниран клуб кој сеуште се обидува да го преброди заминувањето на Мурињо, додека пак денес гледаме еден раскаран Реал Мадрид каде има про-Касиљас фракции кои отворено се спротиставуваат на третманот на Мурињо кон нивната легенда.

Јас верувам. :unsure:

Но, ако не е, навистина, сакам да ми се објасни, како тоа Гусон е најдобар тренер на сите времиња.
Ти веруваш само затоа што ти дава можност да реметиш лоботомирани со тоа. :D

Најдобар е пошто му се погодило да биде Британец со големо его, кој може да се справува со други ега во соблекувална во период кога на Енглеска му требало нов најголем. И затоа што има луѓе на кои не им одговара секогаш да бидат во центар на внимание. Затоа Ди Стефано е легенда на Реал, генерал Франко не е. :D

486732_626524027387817_317790981_n.jpg

--- надополнето: 9 мај 2013 во 19:58 ---
Инаку за да се дообјаснам ќе употребам текст од една страна.
На сајтов има и интервју со мене така да во старт страната го губи целиот кредибилитет :D

Мојс ке си го повлече и Фелаини сега со себе,ке му искешира Јунајтед преку лето 40 милиони на Евертон...ке остане Јунајтед и следната сезона шампион.Толку од гласините за заминувањето на Руни,ке го тренира стариот тренер кој и го откри во Евертон,95% сум сигурен дека ке остане во Јунајтед,Мојс само напред(y)

Вака сега, тргни ги ти нет фановите на страна и пробај да ја видиш големата слика ...
И ја очекував Мур да биде наследникот, ама ...
1. Ферги оваа одлука ја нема донесено преку ноќ, за неа не размислувал последниве недела дена, нит месец дена, може и година или години се во прашање на анализи и на размислувања на долгорочен план, не само за наредната година и онаа што следи по истата.
2. Аналогно на ова, Мурињо е тренер кој не останува во еден тим долго време, да, и Ферги е свесен дека Мур ке донесе инстантен успех, од Џонс ќе направи еден од најдобрите дефанзивци на планетата, од Ван Перси главен избор за златна топка, од Клеверли светска класа од фудбалер, ќе донесе титули, најверојатно и ЛШ ќе освои, но после тоа ќе замине и ќе остави Пустош кој ни самиот Ферги нема да може да го оправи, ко и секаде каде што оставал пустош. Вас ви е битна наредната година, на Ферги му се битни следните 10-15 ( незнам зашто горе во текстот пишува дека не добивале менаџер за 10-15 години, кога токму таа е и поентата на Ферги, иначе Мур уште денес ќе беше назначен за нов кормилар ). ;)
3. Мојс тоа го гарантира, лојалност, стабилност и форсирање на филозофија аналогна на Ферги кој ќе биде негов ментор, менторство кое Ферги никогаш нема да може да му го понуди на Мур зашто Мурињо никогаш не функционира со наредби од Горе, он тера соло, или ја диригирам или носете се у три лепе, да не зборам за стилот на игра, тотално спротивно од она што Шефот го форсирал.
Ферги ќе добие наследник по негов терк, така да фановите не треба воопшто да се сомневаат у изборот на Серот, гледај некој пишал погоре ќе видиме наредна година што ќе се деси, каде бе со тој памет ... да гледаа пред 20 години вака, Јунајтед никад не би биле она што денес се, фудбалска институција и сила, класична дефиниција за тоа како треба да функционира еден фудбалски клуб што нив ги прави уникатни и редок примерок во фудбалскиот свет.

Анлгиското првенство не гарантира под дифолт трофеи, има 3-4 екипи кадарни да дојдат до титула, ни Ферги не е човек кој тоа го гарантира поготово еве ако Челзи го добие пак Мур, но на долгорочен план, сметам дека ова на Јунајтед им гарантира успеси и продолжување на трендот наречен Ферги.

Мојс ке си го повлече и Фелаини сега со себе,ке му искешира Јунајтед преку лето 40 милиони на Евертон...ке остане Јунајтед и следната сезона шампион.Толку од гласините за заминувањето на Руни,ке го тренира стариот тренер кој и го откри во Евертон,95% сум сигурен дека ке остане во Јунајтед,Мојс само напред(y)
Абе убаво е вака што си се тешиш , ама и сам знаеш дека после Ферги нема се да биде исто :)

^За Реал Мадрид сум,не ми се баш симпатични црвениве,ама Мојс го поштуем много :)

Фановите на Јунајтед се тешат поради тоа што Мојс бил лично избран од Фергусон, како он да е безгрешен во својата проценка, изгледа кратка меморија имаат, да ги потсетиме и другите избрани од Ферги:
1. Bébé:
2. Eric Djemba-Djemba
3. Kléberson:
4.Juan Sebastián Verón
5.Diego Forlán:
6.David Bellion
7.Jordi Cruyff.......

1. Жулио Баптиста
2.Маруан Шамак
3.Паскал Циган:pos:
4.Денилсон
5.Јохан Џуру
6.Скилачи "We need a center-back of quality and experience and at the right price - he was all of that"
7.Франсис Џеферс

Фановите на Јунајтед се тешат поради тоа што Мојс бил лично избран од Фергусон, како он да е безгрешен во својата проценка, изгледа кратка меморија имаат, да ги потсетиме и другите избрани од Ферги:
1. Bébé:
2. Eric Djemba-Djemba
3. Kléberson:
4.Juan Sebastián Verón
5.Diego Forlán:
6.David Bellion
7.Jordi Cruyff.......
Браво..

1. Кантона
2. Роналдо
3. Руни
4. ван Перси
5. Рио
6. Видиќ
7. ван Нистелрој
8. Кол
9. Јорк
11. Солскјер
12. Стам
...да не продолжам оти ги има уште цело село.

А фановите на Ливерпул се најјаки бе. Секогаш биле најјаки. Место да гледат како да испаднат од гомната во кои тонат веќе 20 и кусур години тие се радуват и си прават приказни оти и Манчестер ќе стане како нив. :pos: И што ќе добијат они? Титула? :facepalm: Затоа и дојдоа на ова дереџе, оти не си го гледат нивниот тим. Ај што се секирате, ќе ви ги броиме титулите од втора лига и тие од WW2 и пак ќе сте најтрофеен тим во Англија. :icon_lol:

За постот на Син не знам што да кажам освен :cuc:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom