Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Малце оф-топик али издејствуваа да даваат мак. лига на МТВ. МТВ моментално се договарале со ФФМ за лигата и ако се иде во најдобар план ќе се дава Мак. лига на МТВ.
Тие што беа најгласни за тоа да се дава мак. лига на стадион се комити и такви навивачи што одат на стадион.
Кој ќе гледа мак. лига на телевизија појма немам ама ај нека им биде. (извинете за оф-топиков али кога веќе се спомна мак. лига ми текна да спомнам)
Тоа е еден од факторите што нема спорт кај нас,ти се палиш на клуб кој го немаш гледано никад така ?
И јас како тебе навивам за европски гиганти,ама пред мојот македонски клуб не ставам никој.
Затоа нашиот фудбал е стигнат до таму!

Извини тебе што те земав за пример,али ти пиша прв.:)

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
Тоа е еден од факторите што нема спорт кај нас,ти се палиш на клуб кој го немаш гледано никад така ?
И јас како тебе навивам за европски гиганти,ама пред мојот македонски клуб не ставам никој.

Еве бе брат јас сум од Велес,тука во градов нема никаков спорт и шо да праам сега.Борец игра во трета лига не ми прави кејф да одам да го гледам.Тука јас ништо не сум крив,крива е државата шо го запушти спортот во градот.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Не, нашиот фудбал е стигнат таму каде што е заради капитализмот, корумпираноста во фудбалската федерација и алчноста на сопствениците на клубовите.
Не можеш да очекуваш навивачи ако клубот игра грд фудбал, очигледно мести утакмици итн итн.
Но дебатава не е за тука.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Потенцирав поголема заработка. Значи, тимот треба да заработи. Откако ќе заработи - ќе прави со парите „она што треба да прави“. ВО случајов, ете, Арсенал требало да враќа кредити, да отплаќа стадиони.
Со зарботка, ќе плати. Со поголема заработка, ќе плати повеќе (побрзо).

Сакаш да кажиш дека ако дома ти плаќаш струја, вода, интенет, парно... ти не заработуваш пари?!

А стадионот на Арсенал (ако веќе не е исплатен, баго мајката толку пари досеа), ќе се исплати.
Доколку оваа политика на Венгер продолжи и понатаму, ќе следат уште поголеми заработувачки, пошо и динамиката на големи пари (за кои Венгер се буни) би продолжила.

Tогаш, уште повеќе пари за тимот, овојшпат ЧИСТИ пари.

Тоа е тоа.
Ако ти помали сметките,тогаш куповната моќ ти е поголема,нели ???
Арсенал потпиша долгогодишни договори со големите спонзори и мислам дека следното лето ќе истечат тие договори,па најверојатно ќе влезат повеќе пари во клубот.Зголемување на плати и на трансфери сигурно е предвидено,ама не во овие размери,кога некој пилишкар од Бразил шо незнае дали се игра фудбал со топка или коцка да зима 250,000 фунти неделно :) Затоа и картите на Емирати се најскапи на островот,бидејќи неможе да се обноват договорите со спонзорите,од кои сигурно би зимале повеќе пари,поради овие енормни зголемувања на платите и трансферите.Венгер ако сакаше да прави пари и да ги продава своите играчи,Цеск без проблем можеше да биде продаден за +50 милиони,а го продаде само за 30.
Имаше Венгер проект со младите деца да направи нешто повеќе,но и самиот си рече дека пропадна,со заминувањето на Цеск. Арсенал неможе да се натпреварува со Сити,Челзи и Утд во однос на плати и трансфери,со ФПП секој клуб со добра трансфер политика и развивање на таленти,ќе може да стигне до врвот,затоа и мнозинството клубови го подржуваат.Ако нема некој лимит,шеиците фудбалот ќе го гледаат ко играта ФМ и ќе преплатуваат играчи и кога ќе им здосади и нема да им се дава пари од нивни џеб,клубот ќе пропадне(Ренџерс).Значи ова правило е пред се за заштита на клубовите,иако јас се сомневам дека ќе биде успешно реализиран.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

Штом пред твојот македонски клуб не ставаш никој, тоа значи дека ни ти сам не знаеш за кого навиваш.
За мене, на пример, не постои фудбалски клуб пред Ливерпул.
Ливерпул и со ФК Охрид да игра, јас ке сум за Ливерпул. Не постои начин со кој јас би навивал за „нашите“ против тие што “никад не сум ги гледал“.

Да не треба и Ламбе да го слушам, наместо Секс Пистолс само заради тоа што е наш?!

П.С. Има тема за ова, мојш слободно да ме цитираш како „предавник“ таму.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Еве бе брат јас сум од Велес,тука во градов нема никаков спорт и шо да праам сега.Борец игра во трета лига не ми прави кејф да одам да го гледам.Тука јас ништо не сум крив,крива е државата шо го запушти спортот во градот.
Ако сака народот нешто да преземе,ни држава ни курци палци нема да го уништи тоа.
Ама само ако се има желба.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Да ви ја ебам јас таа дебата на вас кога се правите будали со зор, и не ми е јасно зошто толкаво бранење на клуб ко адвокати некои, не сте ни свесни колку не сте во право, само вие живеете во некоја ваша реалност во која Арсенал е најак тим во ПЛ и минтата сезона ја завршил без пораз, ама тоа пред 8 години беше.
Уште му испревртувате зборови на Бианфран се со цел да го одбраните клубот, ама вие не го браните, туку не ја прифаќате реалноста, тапа сте и крај.
Тапа сте и вие и крај. Кажи ми колку милијарди ви требаа да му го остварите хирот на вашиот газда за ЛШ??? Ај сега рабуди се ти од светот во кој што си живеете среќни и задоволни како нафташи, зошто тој свет се менува и доаѓаат нови правила, колку подобро ги сватите подобро за вас , да не плаќете после
А во меѓувреме, може пак ќе се пофалите како Арсенал бил штедлив; ќе вадите статистики за тоа колку многу „бил во плус“ со купени и продадени играчи, за разлика од другите големи потрошувачи.
Како ви одговара, така.
Да, забележав и јас потоа.
Што, пак, тука е муабетот. Да немаше огромни трансфери поттикнати од „нафташи“ и да ги продававте вашите играчи за 6 милиони, стап ќе го отплатеше долгот.
Стадионот не се отплаќа дирекно со пари од продажба на играчи, незнам како тоа да ви го всадам во главата иако е повторувано 100 пати. Тој се отплаќа од продажба на карти, на тв права, на спонзорства, пари од турнеи (нешто што го прави Арсенал минативе две години) и др. Поголемиот дел од парите од продажба на играчи одма се реинвестираат во нови играчи. Не викам дека дел од нивниот профит оди и за покривање на долгот за стадионот (кој и да сака не може да го исплати порано зошто ќе плаќа пенали од банката). Да се каже дека Арсенал намерно ги продавал играчите само за профит, треба да си дудук од познавање на фудбалот од ПЛ.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Штом пред твојот македонски клуб не ставаш никој, тоа значи дека ни ти сам не знаеш за кого навиваш.
За мене, на пример, не постои фудбалски клуб пред Ливерпул.
Ливерпул и со ФК Охрид да игра, јас ке сум за Ливерпул. Не постои начин со кој јас би навивал за „нашите“ против тие што “никад не сум ги гледал“.

Да не треба и Ламбе да го слушам, наместо Секс Пистолс само заради тоа што е наш?!

П.С. Има тема за ова, мојш слободно да ме цитираш како „предавник“ таму.
Просветли ме те молам,и кажи ми за кој навивам,важи ?

Си бил ли еднаш да го гледаш во живо Ливерпул ?
Јас незнам што се умарам,твое право си е за кој ќе навиваш,јас кажав што мислам во врска со тоа,ти ако сакаш крши глава ме заболе мене.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ако ти помали сметките,тогаш куповната моќ ти е поголема,нели ???
Арсенал потпиша долгогодишни договори со големите спонзори и мислам дека следното лето ќе истечат тие договори,па најверојатно ќе влезат повеќе пари во клубот.Зголемување на плати и на трансфери сигурно е предвидено,ама не во овие размери,кога некој пилишкар од Бразил шо незнае дали се игра фудбал со топка или коцка да зима 250,000 фунти неделно :) Затоа и картите на Емирати се најскапи на островот,бидејќи неможе да се обноват договорите со спонзорите,од кои сигурно би зимале повеќе пари,поради овие енормни зголемувања на платите и трансферите.Венгер ако сакаше да прави пари и да ги продава своите играчи,Цеск без проблем можеше да биде продаден за +50 милиони,а го продаде само за 30.
Имаше Венгер проект со младите деца да направи нешто повеќе,но и самиот си рече дека пропадна,со заминувањето на Цеск. Арсенал неможе да се натпреварува со Сити,Челзи и Утд во однос на плати и трансфери,со ФПП секој клуб со добра трансфер политика и развивање на таленти,ќе може да стигне до врвот,затоа и мнозинството клубови го подржуваат.Ако нема некој лимит,шеиците фудбалот ќе го гледаат ко играта ФМ и ќе преплатуваат играчи и кога ќе им здосади и нема да им се дава пари од нивни џеб,клубот ќе пропадне(Ренџерс).Значи ова правило е пред се за заштита на клубовите,иако јас се сомневам дека ќе биде успешно реализиран.
Сето е ок. ЈАс само би додал (а со тоа би потенцирал) дека Арсенал може да дава повеќе и за трансфери и за плати. Во никој случај не е финансиски отепан тим за кој од вас дознав дека сепак не плаќа толку многу за стадионот (што беше на некој начин оправдување).

Едноставна формула: што помала инвестиција, што поголем приход. Што е нормална и дава резултати.
Ама не носи успех.

И пак, Арсен нема право да се буни за „нефер“ финансирањето.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ако сака народот нешто да преземе,ни држава ни курци палци нема да го уништи тоа.
Ама само ако се има желба.
Народот одеше на стадион кога играше репрезентацијата со Ерменија и кога како ФАВОРИТИ требаше да вадиме нерешено со пенал во 98 мин.
Исто имаше и народ што одеше на стадион после поразот на МКД во Андора само за да ја види репрезентацијата како игра 0-0 со истиот противник.

Ако сака репрезентацијата/екипите подршка тие ќе добијат само со добри игри.
Изигра Вардар 3-2 со БАТЕ? Имаше полн стадион? Стигна Работнички да игра со Лацио,Ливерпул итн?Имаше полн стадион?Имаше.

Пројде времето кога навивачите трошеа нерви на стадион за да ги гледаат нашиве дрва како се мачат.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Просветли ме те молам,и кажи ми за кој навивам,важи ?

Си бил ли еднаш да го гледаш во живо Ливерпул ?
Јас незнам што се умарам,твое право си е за кој ќе навиваш,јас кажав што мислам во врска со тоа,ти ако сакаш крши глава ме заболе мене.
Сум го гледал Ливерпул. :icon_mrgr:

Не знаеш за кого навиваш.

Мојш да мислиш во врска со тоа, мое е да ти кажам дека е ретардирано.

Поздрав.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Народот одеше на стадион кога играше репрезентацијата со Ерменија и кога како ФАВОРИТИ требаше да вадиме нерешено со пенал во 98 мин.
Исто имаше и народ што одеше на стадион после поразот на МКД во Андора само за да ја види репрезентацијата како игра 0-0 со истиот противник.

Ако сака репрезентацијата/екипите подршка тие ќе добијат само со добри игри.
Изигра Вардар 3-2 со БАТЕ? Имаше полн стадион? Стигна Работнички да игра со Лацио,Ливерпул итн?Имаше полн стадион?Имаше.

Пројде времето кога навивачите трошеа нерви на стадион за да ги гледаат нашиве дрва како се мачат.
Кога се играат јаки утакмици,само тогаш се оди на стадион,на клубско ниво зборам ?

Еве вчера нашите според многумина имаа добра екипа,ај ќе видиме кога ќе играат дома дали ќе се напуни стадионот.
Или тоа трае како еуфорија 2-3 саата,и после пак по старо,мајки шајки ?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 17:46 ---
Сум го гледал Ливерпул. :icon_mrgr:

Не знаеш за кого навиваш.

Мојш да мислиш во врска со тоа, мое е да ти кажам дека е ретардирано.

Поздрав.
Можеш на по фин начин да кажеш нешто,не глуми овде некој си курајбер или шизик.

Типична македонска работа.

Поздрав.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кога се играат јаки утакмици,само тогаш се оди на стадион,на клубско ниво зборам ?

Еве вчера нашите според многумина имаа добра екипа,ај ќе видиме кога ќе играат дома дали ќе се напуни стадионот.
Или тоа трае како еуфорија 2-3 саата,и после пак по старо,мајки шајки ?
Па да. Кој е будала да оди да гледа тапа утакмици. Ако мак. фудбал имаше поголем квалитет и поголема гледаност ќе имаше.
И зошто 2-3 саата после мечот да нема мајки шајки пцуење ако нашите разочарале?
Ако некој оди на стадион очекувајќи (најнормално) победа над Андора а гледа полу аматери што не можат да победат тим од основци не треба да ги пцуе?Треба позитивен да остане? "Добро еве не ги победивме возачиве на автобуси од Андора ама еве следниот пат сто посто ги тепаме Англичаниве и затоа ќе се потрудам да платам 500+ денари за во живо да ги гледам нашиве играчи"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom