Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Кај одат парите, ако можеш во кратки црти да ми посочиш.
Инвестирање во нов стадион, отплаќање на одреден долг кој е земан за стадионот, во младинските категории во тренинг центрите, плати на вработените/фудбалерите и од кај ја знам што друго не сум сметководител.

Ама секој навивач на Арсенал знае дека акционерите не делат профит. Сегашниов сопственик (кој има ~70% од акциите) ако добро памтам се согласи при купување на акциите да не бара делење на профитот. Може да го смени тоа меѓутоа не го прави тоа.
Додека неговиот противник Усманов (кој се проценува дека е побогат од Абрамович) и кој има 30% од акциите, сакаше да се дели профитот. Ако дојде тој ќе станеме Челзи/Сити.

На Арсенал моментално не му треба cash injection за да функционира или да купува играчи, не гледам кој друг клуб со таква политика би бил толку успешен колку што е Арсенал
Не сме земале титула 8 години? Големо чудо, дали ќе сменеше нешто ако имавме некоја лига куп или фа куп титула претходните години за да не јадат гомна повеќето?
Ако земеме некој куп годинава тоа ќе значи дека Венгер заслужува да остане?

Тоа што ги продаваат играчите на директните конкуренти е друг муабет и не го оправдувам, ама секој тим гледа да направи ќар од продажбата на играчите (освен Челзи и Сити), Јунајтед од Роналдо извади 5 следни трансфери. Зашто не се јадеше толку гомна тогаш?

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Дајте жити се нека ја објасни некој политиката на Арсенал,да им се разјасни на сите кои не се запознаени.Ме мрзи да пишуам реферати...
На кого да му кажиш 1милион пати им е кажано од едно влегува од друго излегува пак старото го тераат немате титула, само пари гледате да заработите,ги продавате сите играчи и сл. Не вреди да објаснуваш ке си тераат по старо

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Потенцирав поголема заработка. Значи, тимот треба да заработи. Откако ќе заработи - ќе прави со парите „она што треба да прави“. ВО случајов, ете, Арсенал требало да враќа кредити, да отплаќа стадиони.
Со зарботка, ќе плати. Со поголема заработка, ќе плати повеќе (побрзо).

Сакаш да кажиш дека ако дома ти плаќаш струја, вода, интенет, парно... ти не заработуваш пари?!

А стадионот на Арсенал (ако веќе не е исплатен, баго мајката толку пари досеа), ќе се исплати.
Доколку оваа политика на Венгер продолжи и понатаму, ќе следат уште поголеми заработувачки, пошо и динамиката на големи пари (за кои Венгер се буни) би продолжила.

Tогаш, уште повеќе пари за тимот, овојшпат ЧИСТИ пари.

Тоа е тоа.
Па идејата на управата на Арсенал е долговите што побрзо да се исплатат, за што побрзо клубот од финансиски аспект да би де со ‘одврзани раце‘.
А на Венгер не му сметаат толку големите напумпани трансфери, него му сметаат платите.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Потенцирав поголема заработка. Значи, тимот треба да заработи. Откако ќе заработи - ќе прави со парите „она што треба да прави“. ВО случајов, ете, Арсенал требало да враќа кредити, да отплаќа стадиони.
Со зарботка, ќе плати. Со поголема заработка, ќе плати повеќе (побрзо).

Сакаш да кажиш дека ако дома ти плаќаш струја, вода, интенет, парно... ти не заработуваш пари?!

А стадионот на Арсенал (ако веќе не е исплатен, баго мајката толку пари досеа), ќе се исплати.
Доколку оваа политика на Венгер продолжи и понатаму, ќе следат уште поголеми заработувачки, пошо и динамиката на големи пари (за кои Венгер се буни) би продолжила.

Tогаш, уште повеќе пари за тимот, овојшпат ЧИСТИ пари.

Тоа е тоа.
http://www.standard.co.uk/sport/football/peter-hillwood-of-course-arsenal-can-win-the-league-this-season----and-spurs-wont-trouble-us-8104267.html

Now that Emirates has proved a success, Hill-Wood happily confessed: “I was very nervous and didn’t see how the hell we could finance a new stadium. It’s worked out very well.

“Quite a lot of equity went into it and payments from Nike and Emirates helped enormously. We’ve got a stadium debt of around £230m now, which is a 25-year bond at a fixed rate of 5.5 per cent.

“The success of the stadium is due to Danny Fiszman [the deceased director] and Ken Friar [a long-term director], who did a spectacular job. Danny was a genius and I don’t think we’d have achieved what we have without him.”

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Малце оф-топик али издејствуваа да даваат мак. лига на МТВ. МТВ моментално се договарале со ФФМ за лигата и ако се иде во најдобар план ќе се дава Мак. лига на МТВ.
Тие што беа најгласни за тоа да се дава мак. лига на стадион се комити и такви навивачи што одат на стадион.
Кој ќе гледа мак. лига на телевизија појма немам ама ај нека им биде. (извинете за оф-топиков али кога веќе се спомна мак. лига ми текна да спомнам)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
А на Венгер не му сметаат толку големите напумпани трансфери, него му сметаат платите.
Тука излегува хипокризијата значи, а?

Венгер: „Кога доаѓа време да ми лупнете катаљон фунти за играч што го купив за кило патлиџани, добри сте. Кога ќе дојде време да му плаќам 200.000 неделно додека не го направам играч за кој ќе може да лупнете катаљон фунти, тогаш тоа не чини“.

Мене Венгер (со ваквото размислување) ми е побезвеза од било какво трошење на „нафташи“ или како и да ги нарекувате.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 17:17 ---
http://www.standard.co.uk/sport/football/peter-hillwood-of-course-arsenal-can-win-the-league-this-season----and-spurs-wont-trouble-us-8104267.html

Now that Emirates has proved a success, Hill-Wood happily confessed: “I was very nervous and didn’t see how the hell we could finance a new stadium. It’s worked out very well.

“Quite a lot of equity went into it and payments from Nike and Emirates helped enormously. We’ve got a stadium debt of around £230m now, which is a 25-year bond at a fixed rate of 5.5 per cent.

“The success of the stadium is due to Danny Fiszman [the deceased director] and Ken Friar [a long-term director], who did a spectacular job. Danny was a genius and I don’t think we’d have achieved what we have without him.”

Четврт век за да уплатат 230 милиони?

Па да не беа нафташите за кои Венгер јаде трици, тие 230 милиони ќе требаше да ги плаќаат во следните два милениуми.

Крај краева, за 25 години не се многу 230 милиони. Ниакков аргумент „ЗА“ е тоа.
Јас можам да ги исплатам тие пари за 25 години...:icon_mrgr:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Венгер: „Кога доаѓа време да ми лупнете катаљон фунти за играч што го купив за кило патлиџани, добри сте. Кога ќе дојде време да му плаќам 200.000 неделно додека не го направам играч за кој ќе може да лупнете катаљон фунти, тогаш тоа не чини“.

Мене Венгер (со ваквото размислување) ми е побезвеза од било какво трошење на „нафташи“ или како и да ги нарекувате.
Прочитај малку како си заминаа играчите од Арсенал (зборам за поголемите трансфери), па после дојди тука да ми збориш дека Венгер калеми играчи за да ги шитне за пари.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 17:18 ---
Четврт век за да уплатат 230 милиони?

Па да не беа нафташите за кои Венгер јаде трици, тие 230 милиони ќе требаше да ги плаќаат во следните два милениуми.

Крај краева, за 25 години не се многу 230 милиони. Ниакков аргумент „ЗА“ е тоа.
Јас можам да ги исплатам тие пари за 25 години...:icon_mrgr:
Да, но punchline-от е тоа што парите нема да бидат исплатени во 25 години, туку долгот би требало да биде расчистен до 2015-2016 токму заради политиката на клубот.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Дури 14 клубови од Премиер лигата бараат воведување на финансиски рестрикции со што ќе се спречат финансиските ,,инјекции’’ на богатите сопственици на клубовите.
На состанокот на претседателите на клубовите од Премиер лигата одржан во четвртокот, главна тема на расправа била можноста за воведување на финансиски рестрикции за клубовите од англиското фудбалско првенство.

Сепак сна состанокот не беа донесени никакви конкретни заклучоци, а договорено е продолжување на преговорит, се со цел да се оневозможат силните финансиски ,,инјекции’’ на богатите сопственици на клубовите и ,,инстант’’ успесите на тимовите како што се случи со Челзи и Манчестер Сити.

Во обраќањето кон колегите во седиштето на УЕФА во Швајцарија, менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер изјави: ,,Секој клуб треба да троши онолку колку што заработил. На тој начин многу лесно би се утврдила вистинската вредност на клубот. Јас лично се залагам за ваков механизам, сличен на оној на УЕФА финансискиот фер-плеј и верувам дека ова ќе помогне во јакнењето на клубскиот фудбал’’.

Се шпекулира дека 14 клубови се согласиле со донесувањето на ваквите финансиски рестрикции, а очекувано против биле Челзи, Манчестер Сити, како и Фулам и Евертон.

Ако Венгер успеј во ова, ќе биде фантастично.
првиот дел не верувам дека било идеа на арсен .... ако не е сити тука се псж/реал/барса или било кој друг тим со богат газда на кој арсенал со задоволство би му бил feeder club.
ова лицемерна иницијатива повеќе ме асоцира на јунајтед и нивната мантра елиминирај конкуренција по секоја цена.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779

Чудно ти е оти гледаш површински.Го купил за кило патлиџани,прераснал во добар играч и бара голема плата,Арсенал неможе да му ја дава таа плата и го продава,е сега најнормално првичната цената му е зголемена.пример еве Коло Туре го земал за 150.00 фунти го продаде за 15м,не вредеше ли к.туре толку?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Прочитај малку како си заминаа играчите од Арсенал (зборам за поголемите трансфери), па после дојди тука да ми збориш дека Венгер калеми играчи за да ги шитне за пари.

Да, но punchline-от е тоа што парите нема да бидат исплатени во 25 години, туку долгот би требало да биде расчистен до 2015-2016 токму заради политиката на клубот.
А во меѓувреме, може пак ќе се пофалите како Арсенал бил штедлив; ќе вадите статистики за тоа колку многу „бил во плус“ со купени и продадени играчи, за разлика од другите големи потрошувачи.
Како ви одговара, така.
Да, забележав и јас потоа.
Што, пак, тука е муабетот. Да немаше огромни трансфери поттикнати од „нафташи“ и да ги продававте вашите играчи за 6 милиони, стап ќе го отплатеше долгот.

H

HoT IcE

Гостин
еден мал reality check за тебе - ова е форум (ако не ти станало јасно до сега), тука се дебатира , цитира, разговара и сл. Ако имаш да кажеш нешто паметно кажи, а не само колку да се збори.
Незнам што чудо ќе беше ова, политиката на Арсенал да ја знаат најмногу фанови на други клубови и "загрижено" деноноќно да дебатираат само за него;)

Од една страна не го сметате за топ клуб, не е фаворит за титула во ПЛ, не е фаворит за ЛШ, а од друга страна од уста не го извадивте (ова не се однесуваше лично за тебе туку за поголемиот дел од дискутантиве тука)
Да ви ја ебам јас таа дебата на вас кога се правите будали со зор, и не ми е јасно зошто толкаво бранење на клуб ко адвокати некои, не сте ни свесни колку не сте во право, само вие живеете во некоја ваша реалност во која Арсенал е најак тим во ПЛ и минтата сезона ја завршил без пораз, ама тоа пред 8 години беше.
Уште му испревртувате зборови на Бианфран се со цел да го одбраните клубот, ама вие не го браните, туку не ја прифаќате реалноста, тапа сте и крај.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Чудно ти е оти гледаш површински.Го купил за кило патлиџани,прераснал во добар играч и бара голема плата,Арсенал неможе да му ја дава таа плата и го продава,е сега најнормално првичната цената му е зголемена.пример еве Коло Туре го земал за 150.00 фунти го продаде за 15м,не вредеше ли к.туре толку?
Вредеше.
А Венгер сигурно немаше да се бунтова доколку му понудеа 75 милиони.
Или до толку е фер чоек?!

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Вредеше.
А Венгер сигурно немаше да се бунтова доколку му понудеа 75 милиони.
Или до толку е фер чоек?!
епа изгледа фер е,оти досега сите шо зи заминаа си заминаа за доста реални цени,за разлика едни Сао Паоло за Лукас шо бараа 40м

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
епа изгледа фер е,оти досега сите шо зи заминаа си заминаа за доста реални цени,за разлика едни Сао Паоло за Лукас шо бараа 40м
Уп, пази, да не бидеш потсетен од твоиве колеги фанови за условите при кои си заминале (оние поскапо платените), и зошто е толкава цената. Пази. :icon_mrgr:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
само вие живеете во некоја ваша реалност во која Арсенал е најак тим во ПЛ и минтата сезона ја завршил без пораз
Доволна е реченицава за да се увиди колку ти е глупав постот, но одозгора за ‘реалност‘ ми збори навивач на Челзи, до пред титулата во ЛШ го плукавте и пцуевте Абрамовиќ, тренерот и играчите, за после титулата во ЛШ се да ви биде розево и прекрасно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom