Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Интересно е како Челси го сметаат за фаворит, генерално тука на Островот се мисли дека Ман Утд ќе има тешка сезона.
Како било, ќе гледамe најинтересна сезона досега. :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.530
Поени од реакции
66.067
Интересно е како Челси го сметаат за фаворит, генерално тука на Островот се мисли дека Ман Утд ќе има тешка сезона.

Реално е, според мене ...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.284
Поени од реакции
26.164
Па и нема толку лош коефициент. Генерално мислење е дека Челзи доби подобар менаџер и досега Јунајтед беше неактивен на трансфер пазарот, а коефициентот на Челзи е само за нецели 5% повисок. Сити кои имаат поквалитетен менаџер од лани и веќе се засилија со двајца одлични играчи добиле ист коефициент. Сепак кладилниците се внимателни кога е Јунајтед во прашање, искуството им кажува дека најлесно се губат пари со потценување на моќта на клубот, колку и ранливо да изгледа.

Инаку, во моменталнава ситуација и моите пари би оделе на Челзи. Ама далеку е септември, многу работи може да се променат.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Челзи е фаворит само заради Мурињо. А според мене во моментов ниедна екипа го нема тоа шампионското. Ако веќе би требало да одберам екипа што има некаков си edge пред другите би гласал за Сити.
Се надевам дека сезонава ќе биде најинтересна до сега пошто нема ниедна екипа што се одделува сезонава, ако им остане Бејл на Тотнем онда може да се очекува на 3-4 кола до крај 7-8 екипи да имаат тероетски шанси за топ4 финиш.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Па и нема толку лош коефициент. Генерално мислење е дека Челзи доби подобар менаџер и досега Јунајтед беше неактивен на трансфер пазарот, а коефициентот на Челзи е само за нецели 5% повисок. Сити кои имаат поквалитетен менаџер од лани и веќе се засилија со двајца одлични играчи добиле ист коефициент. Сепак кладилниците се внимателни кога е Јунајтед во прашање, искуството им кажува дека најлесно се губат пари со потценување на моќта на клубот, колку и ранливо да изгледа.

Инаку, во моменталнава ситуација и моите пари би оделе на Челзи. Ама далеку е септември, многу работи може да се променат.
Мурињо е многу заебан лик, така да може многу да се очекува од него.Сити не ги љубам од принцип, ама имаат добар тренер.Ман Утд сум сигурен дека нема да освојат, сепак се работи за ептен голема промена(нема љутиш навивачите на Ман Утд). Сепак моите пари одат на Арснл, незнам зашто таков некој филинг имам. :свиркам:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
А зашто уствари така дебилно ги праат коефициентите? Не сфаќам по кој принцип, многу поедноставно е по нашки...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ги читате коментарите?
Значи конечно ке имаме вистинска битка за врвот.Арсенал се засили,челзи исто,тотенхем ке биде исто многу добар,сити нов тренер + 2-30играчи,Јунајтед исто така ке се бори за врвот...
Ова е супер пошо ке се врати таа неизвесност во ПЛ , очекувам добра борба годинава.
Значи да сумирам ПЛ од оваа сезона повторно ке биде најдобрата лига на светот,пошо реално во еспања и доичланд само се по две екипи,италијанската може и ке ја укинат:cool: ,а тука има реално 5 претенденти кој може да ја освојат лигата.

Мојот глас иде за челзи годинава.
Сити втор
Јунајтед трет
арсенал четврт и
кокошките петти

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
искуството им кажува дека најлесно се губат пари со потценување на моќта на клубот, колку и ранливо да изгледа

Мора да ти го извадам од контекст постот ама така е. Еве веќе децении наназад го потценуваат Ливерпул, којзнае колку пари изгубиле, будали.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Мене не ми е јасно како и зошто некој го гледа Арсенал како фаворит за титула.

Па еден Ливерпул би го ставил пред нив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Мене не ми е јасно како и зошто некој го гледа Арсенал како фаворит за титула.

Па еден Ливерпул би го ставил пред нив.
Па дека за прв пат по може 8 години негде поминуваат лето без некакви значајни промени во составот. Другите екипи претрпеа како кадрови така и играчки промени иако знам дека тоа не е фактор. За Сити и јас мислам дека имаат мала предност пред другите. Челзи може го имаат Мурињо ама се натрпаа и тие со млади играчи, од старата клапа само Чех и Кол останаа агилни првотимци па искуството да пресудува во одредени ситуации, Лампард не може веќе да игра толку напред и по 90 минути секој меч, Тери е се поспор и поспор...Можно е да им треба време да се синхронизираат меѓусебно.

Како и да е стојам на тоа дека кој и да е шампион сезонава нема да е со 90 бода како прошлите сезони и две екипи да летаат со 10 бода пред другите уште во декември, ќе биде поизедначена сезоната.

п.с. да ја пофалам само работата на ВБА, Сандерленд и на Вила а поготово на последниве две екипи што сфатија дека со фрлање пари на англиски играчи нема да има просперитет. Вила лани откопаа 3-4 младинци од кои Бентеке и Вајман се покажаа како одлични трансфери и можат многу добро да заработат на нив. Сандерленд еве и тие го прифаќаат моделот, ќе видиме како ќе изгледаат сезонава што доаѓа.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ги читате коментарите?
Значи конечно ке имаме вистинска битка за врвот.Арсенал се засили,челзи исто,тотенхем ке биде исто многу добар,сити нов тренер + 2-30играчи,Јунајтед исто така ке се бори за врвот...
Ова е супер пошо ке се врати таа неизвесност во ПЛ , очекувам добра борба годинава.
Значи да сумирам ПЛ од оваа сезона повторно ке биде најдобрата лига на светот,пошо реално во еспања и доичланд само се по две екипи,италијанската може и ке ја укинат:cool: ,а тука има реално 5 претенденти кој може да ја освојат лигата.

Мојот глас иде за челзи годинава.
Сити втор
Јунајтед трет
арсенал четврт и
кокошките петти
Ко прво, не знам з'ш те има назад пак на форумот.

Второ, покрај Англиската, стави ја тука и македонската лига како најквалитетна, затоа што има минимум 8 претенденти за титула секоја година. Нема понеизвесна лига.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ко прво, не знам з'ш те има назад пак на форумот.

Второ, покрај Англиската, стави ја тука и македонската лига како најквалитетна, затоа што има минимум 8 претенденти за титула секоја година. Нема понеизвесна лига.
И јас кажувам дека штети на лигата ова изедначување што се прави ама ме разубедуваат, ќе се види позначајно во наредниве 4-5 години колку штети. Само за маркетинг е добро.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Па дека за прв пат по може 8 години негде поминуваат лето без некакви значајни промени во составот. Другите екипи претрпеа како кадрови така и играчки промени иако знам дека тоа не е фактор.
Tоа е затоа што реално гледано, немаа што повеќе да продадат. Во Арсенал моментално има два екстра фудбалери, но двата влечкаат повреди. Волкот, кој повеќе време не игра, отколку што игра, и Сања кој беше аут многу долго време.

Не можеш да го продадеш РвП, да го донесеш Подолски и да се сметаш за кандидат за титула. Ќе ти се смеат другите, не за друго.

Иналу, мене оваа година Челзи ми е прв кандидат за титула. Имаат неверојатен среден ред, имаат одлична одбрана. Сега прашање е дали Мурињо ќе се реши да се коцка во нападот, и ќе остане со Ба, Лукаку и Торес, или ќе донесе некој екстра шпиц. Ако го довлечкаат некако Кавани, Челзи ќе биде убедливо најдобар во ПЛ оваа година.

За Сити не знам, Пелегрини е табиетлија тренер, лесно може да се испокарa со половина екипа.

Јунајтед МОРА да купи неколку играчи, со цела почит кон клубот, во моментов е просечна екипа. Со Клеверли и Андерсон на средина, само Фергусон може да освои титула.

Ливерпул е перспективен, мене ми се допаѓа како Роџерс работи, и фудбалот што се обидува да го игра. Не можеш да не почитуваш тренер кој отворено рече дека играчи како Керол не му требаат во екипата. :)

Но ако Суарез замине, тоа ќе биде многу лош знак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom