Интересно е како Челси го сметаат за фаворит, генерално тука на Островот се мисли дека Ман Утд ќе има тешка сезона.
Како било, ќе гледамe најинтересна сезона досега.
Па и нема толку лош коефициент. Генерално мислење е дека Челзи доби подобар менаџер и досега Јунајтед беше неактивен на трансфер пазарот, а коефициентот на Челзи е само за нецели 5% повисок. Сити кои имаат поквалитетен менаџер од лани и веќе се засилија со двајца одлични играчи добиле ист коефициент. Сепак кладилниците се внимателни кога е Јунајтед во прашање, искуството им кажува дека најлесно се губат пари со потценување на моќта на клубот, колку и ранливо да изгледа.Интересно е како Челси го сметаат за фаворит, генерално тука на Островот се мисли дека Ман Утд ќе има тешка сезона.
Како било, ќе гледамe најинтересна сезона досега.
Мурињо е многу заебан лик, така да може многу да се очекува од него.Сити не ги љубам од принцип, ама имаат добар тренер.Ман Утд сум сигурен дека нема да освојат, сепак се работи за ептен голема промена(нема љутиш навивачите на Ман Утд). Сепак моите пари одат на Арснл, незнам зашто таков некој филинг имам.Па и нема толку лош коефициент. Генерално мислење е дека Челзи доби подобар менаџер и досега Јунајтед беше неактивен на трансфер пазарот, а коефициентот на Челзи е само за нецели 5% повисок. Сити кои имаат поквалитетен менаџер од лани и веќе се засилија со двајца одлични играчи добиле ист коефициент. Сепак кладилниците се внимателни кога е Јунајтед во прашање, искуството им кажува дека најлесно се губат пари со потценување на моќта на клубот, колку и ранливо да изгледа.
Инаку, во моменталнава ситуација и моите пари би оделе на Челзи. Ама далеку е септември, многу работи може да се променат.
искуството им кажува дека најлесно се губат пари со потценување на моќта на клубот, колку и ранливо да изгледа
Мене не ми е јасно како и зошто некој го гледа Арсенал како фаворит за титула.
Па еден Ливерпул би го ставил пред нив.
Па дека за прв пат по може 8 години негде поминуваат лето без некакви значајни промени во составот. Другите екипи претрпеа како кадрови така и играчки промени иако знам дека тоа не е фактор. За Сити и јас мислам дека имаат мала предност пред другите. Челзи може го имаат Мурињо ама се натрпаа и тие со млади играчи, од старата клапа само Чех и Кол останаа агилни првотимци па искуството да пресудува во одредени ситуации, Лампард не може веќе да игра толку напред и по 90 минути секој меч, Тери е се поспор и поспор...Можно е да им треба време да се синхронизираат меѓусебно.Мене не ми е јасно како и зошто некој го гледа Арсенал како фаворит за титула.
Па еден Ливерпул би го ставил пред нив.
Ко прво, не знам з'ш те има назад пак на форумот.Ги читате коментарите?
Значи конечно ке имаме вистинска битка за врвот.Арсенал се засили,челзи исто,тотенхем ке биде исто многу добар,сити нов тренер + 2-30играчи,Јунајтед исто така ке се бори за врвот...
Ова е супер пошо ке се врати таа неизвесност во ПЛ , очекувам добра борба годинава.
Значи да сумирам ПЛ од оваа сезона повторно ке биде најдобрата лига на светот,пошо реално во еспања и доичланд само се по две екипи,италијанската може и ке ја укинат ,а тука има реално 5 претенденти кој може да ја освојат лигата.
Мојот глас иде за челзи годинава.
Сити втор
Јунајтед трет
арсенал четврт и
кокошките петти
И јас кажувам дека штети на лигата ова изедначување што се прави ама ме разубедуваат, ќе се види позначајно во наредниве 4-5 години колку штети. Само за маркетинг е добро.Ко прво, не знам з'ш те има назад пак на форумот.
Второ, покрај Англиската, стави ја тука и македонската лига како најквалитетна, затоа што има минимум 8 претенденти за титула секоја година. Нема понеизвесна лига.
Tоа е затоа што реално гледано, немаа што повеќе да продадат. Во Арсенал моментално има два екстра фудбалери, но двата влечкаат повреди. Волкот, кој повеќе време не игра, отколку што игра, и Сања кој беше аут многу долго време.Па дека за прв пат по може 8 години негде поминуваат лето без некакви значајни промени во составот. Другите екипи претрпеа како кадрови така и играчки промени иако знам дека тоа не е фактор.