Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Да бе, сигурно. Бускетс ги држеше таа сезона кога Јаја крпеше во одбрана како стопер светска класа? Или гледам оваа сезона Маскерано колку покри на стопер кога требаше да се покрие. Јаја Туре е играч светска класа, само во некои моменти и му прогледуваат низ прсти со фаулите.
Не реков дека Бускец е подобар од Туре, ама за оној систем на Барса Бускец е идеален. Погледни само како го врши тој пресинг, и како се однесува кога се врши пресинг над него. Тој е клучен за поседот заедно со Чави. Има и повеќе видеа на јутјуб кои појаснуваат подобро. Е сега Бускец само може да игра ДМ и стопер понекогаш, додека Туре слободно може да игра АМ, ДМ, ЦМ а верувам дека може и да се снајде како најистурен :pos:.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 00:22 ---
Ѕверови сте вие од Реал и Барса... Дури и тема за Премиер Лига ја вртите накај Ел Класико. Секоја чест! :cuc:
Не баш. Само пробав да дискутирам околу она што го пишувате. А ти незнам кај виде препукувања со фановите на Барса. Би било добро да посетиш очен.

S

Stivie G

Гостин
Колку сакам наредно коло нешто да не испадне како што се очекува кикс на Сити со КПР а Јунајтед ги згази Сандерленд и пак титулата ја зима ЈУнајтед, па после сите да си ги повлечете зборовите што ги кажжавте..
Ама све ова да се деси е научна ФАНТАСТИКА. али фудбал е топката се врти!
Дел од вас се испуштија уште пред месец време. Прерано почнавте со славата ;) .

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Погледни и пенали на домашен терен. 0!!!!

А кога сме кај судиите, баш сега читав една добра статија. Мајк Дин, обожавателот на Спарс :), ни има судено дури 6 пати оваа сезона и тоа е максималниот број на судени натпревари на еден судија за ист тим! Истиот тој судија има судено 5 пати на натпревари на Челзи. Хауард Веб,

има судено дури 5 пати на натпревари на Јунајтед оваа сезона. И тоа претставуваат бројки каде судијата бил главен судија.
Во Премиер има вкупно 18 судии, а засега на нас ни немаат судено дури тројца судии иако Дин може дури 6 пати да го гледаме како главен судија. Значи Дин можел да влијае на 18 поени, а со тоа што има 18 судии во Премиер, изборот може да се направи да секој судија влијае на 6 поени за еден ист тим, односно како главен судија суди само 2 утакмици на една иста екипа.
Норич досега ги има пројдено сите судии, а максималниот број на натпревари на еден судија во натпревари на Норич е 3. Исто така и Свонси ги има видено сите 18 судии, а Фулам 17.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Ај не ја барајте вината во судиите, туку барајте си ја вината во талентите како Волкот, Ремзи и Ѓуро, или играчиштата како Сантос, Шамак и Жервињо. Како што ние си ја бараме во лабавата игра на многу поединци оваа сезона кои наредната или ќе се подобрат или ќе ги нема.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Ај не ја барајте вината во судиите, туку барајте си ја вината во талентите како Волкот, Ремзи и Ѓуро, или играчиштата како Сантос, Шамак и Жервињо. Како што ние си ја бараме во лабавата игра на многу поединци оваа сезона кои наредната или ќе се подобрат или ќе ги нема.
Неможеш, едноставно неможеш да не ги поврзеш Веб и Јунајтед...

Еве и мој придонес на темава што најдов низ нетов, Веб со фамилијата :ROFLMAO:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
За што вина? Јас не ни очекував дека ќе се бориме за титула, особено по таквиот старт каде што сите не отпишуваа од топ 4. Моментално сме трето и јас сум задоволен од оваа сезона ако останеме на истото. Само некои факти не треба да се заобиколат. Сите викаат дека Дин е тотенхем biased, а во оваа сезона на главните конкуренти на Тотенхем им суди 6(Арсенал) и 5(Челзи) пати. Сите викаат и дека Веб е насочен кон Јунајтед, а они пак му даваат да свири 5 утакмици за Јунајтед. Зар ФА не може да ги реши овие случаи? Зошто 6 утакмици кога може било кој од останатите 3 судии да делегираат некоја од тие утакмици?

А ти кажав дека нема што да барам посебна вина во играчи ако завршиме трето место. Особено не од играчи кои речиси и да не играле сезонава како Шамак, Сантош, Џуру, играчи што беа истрошени на афричкиот куп на нации, а притоа ја играат првата сезона(Жервињо) или играчи како Ремзи кој принудно влезе во први 11, а претходно речиси и да нема играно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе да ама Дин годинава е најдобриот судија во Премиер Лига, поставив пред некое коло една табела каде што Мајк Дин има најмал број на грешки по натпревар, 0,9. Аткинсон беше најлошиот некаде со 4,5 така нешто. Да не го отсуди Дин лошо дербито Арсенал - Манчестер? :) Или па Веб демолирањето Манчестер - Арсенал кога Аршавин требаше црвен да јаде уште прво полувреме? Ете Веб ви досуди и пенал истиот тој натпревар, шо му се лутите на чоекот :)

Бајдвеј, пред 2-3 години налетав на форум на фанови на Ливерпул, имаа отворено тема за Мајк Дин и имаа слики од нив со него во Истанбул 2005 во еден бар, им кажувал како не можел да го поднесе Фергусон и и Манчестер и не можел објективно да суди на таков натпревар. И ај сеа?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Абе да ама Дин годинава е најдобриот судија во Премиер Лига, поставив пред некое коло една табела каде што Мајк Дин има најмал број на грешки по натпревар, 0,9. Аткинсон беше најлошиот некаде со 4,5 така нешто. Да не го отсуди Дин лошо дербито Арсенал - Манчестер? :) Или па Веб демолирањето Манчестер - Арсенал кога Аршавин требаше црвен да јаде уште прво полувреме? Ете Веб ви досуди и пенал истиот тој натпревар, шо му се лутите на чоекот :)

Бајдвеј, пред 2-3 години налетав на форум на фанови на Ливерпул, имаа отворено тема за Мајк Дин и имаа слики од нив со него во Истанбул 2005 во еден бар, им кажувал како не можел да го поднесе Фергусон и и Манчестер и не можел објективно да суди на таков натпревар. И ај сеа?
Зошто не сфаќаш што сакам да напишам и што одма излегуваш во одбрана на ФА како да е таа ваша? м? :) Не реков дека не сум задоволен од сезонава и дека криви ми се судиите. Можеби со други судии ќе имавме полоша позиција, а вие е титула, но зошто е извршено вакво делегирање? Со поинакво делегирање ФА може комотно да го тргне притисокот од себе во поглед на судиите. Плус, можеби нема доволно судии, ама може комотно да се распределат судиите за да не дојде до случај каде што еден ќе суди 6 утакмици, а друг ниту една за еден ист тим.

А кога веќе се присеќаме на утакмици, Дин свирна пенал на глумата на Бејл против Тотенхем на домашен терен, а не свирна чист пенал против Фулам на домашен терен кога имаше чиста рака со што ќе имавме шанса за победа.

Тие "официјалните" статистики за судиските грешки ми се исто толку релевантни колку што ми е релевантно рандом делегирањето на судиите. ;) Има блогови кои аргументирано ги следат судиските грешки од утакмица во утакмица и според нив Дауд на пример беше дупло подобар од Дин. Сега се брзам за на факс, ама ако сакаш после ќе ти го пуштам блогот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто не сфаќаш што сакам да напишам и што одма излегуваш во одбрана на ФА како да е таа ваша? м? :) Не реков дека не сум задоволен од сезонава и дека криви ми се судиите. Можеби со други судии ќе имавме полоша позиција, а вие е титула, но зошто е извршено вакво делегирање? Со поинакво делегирање ФА може комотно да го тргне притисокот од себе во поглед на судиите. Плус, можеби нема доволно судии, ама може комотно да се распределат судиите за да не дојде до случај каде што еден ќе суди 6 утакмици, а друг ниту една за еден ист тим.

А кога веќе се присеќаме на утакмици, Дин свирна пенал на глумата на Бејл против Тотенхем на домашен терен, а не свирна чист пенал против Фулам на домашен терен кога имаше чиста рака со што ќе имавме шанса за победа.

Тие "официјалните" статистики за судиските грешки ми се исто толку релевантни колку што ми е релевантно рандом делегирањето на судиите. ;) Има блогови кои аргументирано ги следат судиските грешки од утакмица во утакмица и според нив Дауд на пример беше дупло подобар од Дин. Сега се брзам за на факс, ама ако сакаш после ќе ти го пуштам блогот.
Не бе , те сфатив што сакаш да кажеш :) И мене не ми е јасно зашто сеуште судат Аткинсон и Дауд. Не ми е јасно ни како може и по толку грешки никој да не ги тргне од судење и да ги прави во Чемпионшип. Очигледно Бернштајн има поинтересни работи на дневна база. Се знае дека судењето во лигава е очајно, ама само кажав дека Дин сезонава е подобрен, барем од тоа јас што имам видено. Ама може и да грешам, после прати ми го блогот :)))

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Не бе , те сфатив што сакаш да кажеш :) И мене не ми е јасно зашто сеуште судат Аткинсон и Дауд. Не ми е јасно ни како може и по толку грешки никој да не ги тргне од судење и да ги прави во Чемпионшип. Очигледно Бернштајн има поинтересни работи на дневна база. Се знае дека судењето во лигава е очајно, ама само кажав дека Дин сезонава е подобрен, барем од тоа јас што имам видено. Ама може и да грешам, после прати ми го блогот :)))
Море и во 4та лига не смее глупи грешки да се праат, а не па во Чемпионшип. И после вадење на баналности епа аголот не му бил добар, овој добро одглуми, се се одвиваше брзо додека беше забуљан на другата страна кај што имаше паднат играч итд...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom