Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Друшкане и јас пред неколку дена имав убаво долго пишано околу случката со Компани и Нани,али ретко кој ме прочита.Затоа и повторив некои работи.
Тоа со еклерите е муабет од членот што ти навива за Јунајтед,не е мој,така да...
Па и јас реков дека можеби не беше за црвен картонот , малце пристрасен судијата кон Ман Утд, али што е тука е, јас кажав ама кој ме чита.... Само да се билдало постови, патем и да речам дека требало да му дај жолт,а не црвен ќе се промени нешто?

А то со еклерите те прашав, одговори машки,дај рецепто.
Ти ме праша дали да ми објасниш уште нешто... те прашав..
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 23:52 ---
А да ги прати некој овие двајца да оладат??
E?Што ти е маката?
Детето се мачеше ми објаснуваше, и ме праша уште нешто да ми дообјасни?
Па си реков да ми се најди на пат да ми помогни .... го прашав за еклер.. Зарем нешто срамно реков?
И ти па... те сметам за мој чоек (ФАН НА МАН УТД) тој отвара петиција за да ме банираат -.-
А и на крај да те потсетам , имаш опција Ignore па стисни ја ако не сум ти интересен.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Трансфер Вести 10.01.2012
Што велат весниците во Англија:

Daily Mirror
* Тиери Анри вели дека сонот станал реалност откако на одличен начин се врати во дресот на Арсенал.
* Полицијата започна истрага откако на Твитер беше упатена расистичка навреда кон Луис Саха.
* Роби Кин го оддржа првиот тренинг со Астон Вила, и неговата позајмица е пред реализација.
* Доколку Марк Хјуз го превземе тимот на КПР, тогаш ќе располага со 30 милиони фунти за нови фудбалери.
* Вејн Руни возврати на нападите на Роберто Манчини, откако Италијанцот го посочи Руни како виновник за црвениот картон на Винсент Компани.
* Њукасл се обидува да го задржи Демба Ба, со двојно поголема плата.
* Флорент Малуда вели дека ќе остане во Челзи и ќе се бори за место во тимот.
* Тотенхем подготвува нова понуда за францускиот напаѓач Лоик Реми, но Марсеј бара 22 милиони фунти за неговите услуги.
* Блекбурн се обидува да го задржи Рубен Рочина.
* Свонси се договориле со Челзи за позајмица на Џош Мекеран.
* Болтон се обидува да го ангажира 18 годишниот Хуан Мануел Итурбе, кој е споредуван со својот сонародник Лионел Меси.
* Стоук се обидува да го ангажира ’нигерискиот Крауч’ - Микаел Учебо.
The Sun
* Давид Силва со новиот договор се очекува да заработува по 200.000 фунти неделно.
* Вилијам Галас се поврзува со заминување во Катар или ОАЕ.
* Демба Ба вели дека посакува да игра за ПСЖ.
Daily Star
* Роберто Манчини посакува разговор со првиот човек на Манчестер Сити со цел повторно да се ангажираат нови имиња на трансфер пазарот.
* Жуниор Хоилет, кој не сака нов договор со Блекбурн, подготвен е да го одбие Болтон и да премине во поголем клуб.
* Андре Вилаш Боаш е подготвен да достави понуда за Хулк.
Daily Mail
* Преговорите за нов договор помеѓу Челзи и Даниел Стариџ не биле успешни.
* Блекбурн одбиле понуда 2 милиони фунти за Мауро Формика од турска екипа.
* ВБА се обидува да го ангажира Кристиан Родригез од Порто.
* Манчестер Јунајтед ја разгледува можност за ангажман на бекот на Олимпијакос, Василис Торосидис.

Марио Балотели уште еднаш потврди дека нема намера да го напушти Манчестер Сити, откако повторно беше поврзуван со Интер и Милан.
’’Весниците пишуваат дека сакам да го напуштам Манчестер, но јас никогаш не сум зборувал со нив.’’ - рече младиот напаѓач.
’’Можат да пишуваат што сакаат, но јас сум под договор со Манчестер Сити и се додека не дојде вистинско време нема да зборуваме за нов.’’
Официјално: Квинс Парк Ренџерс го назначи Марк Хјуз за нов менаџер, откако потпишаа договор на две и пол години.
’’Одлично е чуството да се вратите на фудбалот и да бидете менаџер на КПР.’’ - изјави Хјуз за официјалниот сајт на клубот.
’’Никој не смее да се сомнева во историјата на овој клуб и страста која ја имаат овие фантастични навивачи.’’
’’Првата цел е да го обезбедиме местото во ПЛ, но мислам дека иднината е светла за нас и тоа ме полни со ентузијазам.’’
48 годишниот менаџер својот прв тренинг со тимот ќе го има уште денеска.
Роберто Манчини инсистира дека составот на Манчестер Сити нема доволно голем фонд на фудбалери, иако после неговото назначување ’Граѓаните’ потрошија 260 милиони фунти за трансфери.
’’Сите зборуваат дека имаме многу фудбалери. Но ние имаме 19, плус голманите. Тоа не е голем состав.’’ - рече Манчини.
’’Доколку немаме среќа и тројца четворица фудбалери ни се повредат, како во моментов, тогаш ќе имаме проблеми, клубот го знае тоа.’’
’’Пред еден месец кажав дека декември и јануари ќе бидат клучни месеци. До пред три седмици немавме повреди. Сега имаме, и тоа е проблем.’’
Фудбалската асоција на Англија не ја прифати жалбата на Манчестер Сити за црвениот картон на Винсент Компани кој го заработи на дуелот со Манчестер Јунајтед.
26 годишниот дефанзивец е казнет со три натпревари не играње поради картонот, и добива казна уште еден натпревар поради тоа што ова му е втор директен црвен картон оваа сезона.
Компани ќе ги пропушти двата дуели против Ливерпул во Лига купот, како и натпреварите против Виган и Тотенхем.
Од Манчестер Сити изразија големо незадоволство поради ваквата одлука.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Реагирав зошто пиша ноу кард...а не ноу ред кард :)

Иначе, Кара не доби црвен..иако го заслужи...тоа е мој став...од две причини...прва, притисок од Џерард врз судијата...и втора, пред тоа Рафаел не доби...!! Е сеа, тоа што му пиштил крф, воопшто не е одлучувачки за тежината на стартот, го знаеш и самата!! А цврстината и издржливоста помеѓу горенаведениве (Лукас и Нани) мислам дека е крајно не споредлива, не го кажувам ова како провокација, напротив...според мене во тој поглед, не можат да се стават во ист кош :)
Се фино, само стартот на Рафаел беше после тој на Карагер.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се фино, само стартот на Рафаел беше после тој на Карагер.
Искрено...дури одкако напишав...се размислив а ужасно ме мрзи, да ја барам утакмицата и одпочеток да ја глеам!! Како и да е, ако викаш дека е така...нема проблем...јавно се извинувам :)
--- надополнето: Jan 11, 2012 3:14 AM ---
А што на истиот старт да беше Лукас таму читав ке останеше? Каква кожа има тој па да не се скине од тој удар. Не е во ред тоа што рече, не ти одам контра не сфаќај така.
Не ми беше поентата со кожата, дека има посебна...туку тоа што му пушти крф, не значи дека е поопасен старт од оној другиот, каде што Рафаел не му пушти на Лукас..!! И не го сфаќам како провокација, напротив, само обична дискусија... :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Тој од федерација е поранешен претседател на Сити и затоа Компани доби 4 меча само.Иначе 19 ќе добиеше.

И овие од федерација само Манчестер Јунајтед ги казнуваат.Како не им е срам само. (n)
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 19:25 ---

Аха немаше.Информирај се колку меча доби казна Торес против Свонси.

:pos::pos::pos:Не можи ова... Kaj ти текна... :)))))
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 04:32 ---
Браво бе, сега се чувствуваш ли моќен?
Глуп ниеден, нема потреба да ти реплицирам, ионака врска немаш.
А имам куп контра-аргументи со кои муабетот ќе ти падне во вода.
Од инат зборување, фајде нема.
Точно ! :))))))))))))))))))))))))))
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 04:35 ---
Не знам дали си го гледал Сити на повеќе пати сезонава ама далеку дека е оштетен. Може било кој од фановите тука да ти потврди дека често им се прогледува низ прсти и на нив и за сето она што го има направено Туре досега во некоја друга држава затвор ќе лежеше. Еден фан на Челзи на еден од англискиве форуми по мечот со Сити пиша This Toure guy could even get away with a murder, што е точно. Секоја чест на човекот за фудбалот што го игра ама често претерува и со однесувањето, почна да шамара луѓе (Мата) и не му се покажуваат ни жолти картони.
Друго, Коло Туре за допингот требаше да си добие минимум едногодишна суспензија од фудбалот, Бернштајн му го изрече како казна фактички само летниот одмор, предсезонскиот период, ништо повеќе.

Не велам дека некогаш не им грешат судиите и на нив, прават грешки ама се гледа дека Бернштајн почесто им прогледува низ прсти.
Многу ми е интересно вака, ко ќе се набројува нешто на форумов, шо се десило во блиска или далечна иднина. Тврдам дека 90% од форумџиите, не се сеќаваат. Барем јас сум во тие 90%. :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
^ Епа јас (ние) 10 % изглеа фановите на Ман Утд , се сеќаваме на се, па ти кажуваат, чим не знаеш(не се сеќаваш) не се петели ^^ :icon_lol:

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
^ Епа јас (ние) 10 % изглеа фановите на Ман Утд , се сеќаваме на се, па ти кажуваат, чим не знаеш(не се сеќаваш) не се петели ^^ :icon_lol:
Не е за петелење, има нет, се може да се провери и да се најдат информации :)
Изгледа само ние 10% тоа го правиме :icon_lol:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Tрансфер Вести
Што велат весниците во Англија:

Daily Star
* Алекс Чембрлејн посакува да замине на позајмица со цел да стекне првотимско искуство.
* Вулверхемптон подготвува 6 милиони фунти за Кенвајн Џонс.
* Њукасл го обновува интересот за играчот на ПСЖ, Мевлут Ердинг.
* Њукасл, Блекбурн и Болтон се борат за играчот на Вулверхемптон, Кристоп Бера.
The Sun
* Енди Керол ќе добие шанса да замине од Ливерпул, бидејќи Њукасл подготвува 10 милиони фунти за негов ангажман.
* Марк Хјуз добил задача да го направи КПР тим кој ќе конкурира за место во Европа.
* Робер Пирес ја отфрли можноста да се врати во Арсенал, како тоа што го направи Тиери Анри.
* Њукасл го проценува својот голман Тим Крул на од 10 до 12 милиони фунти.
* Тотенхем го засили интересот за напаѓачот на Марсеј, Лоик Реми.
* Манчестер Јунајтед ќе го загуби тинејџерот Равел Морисон откако преговорите за нов договор не беа успешни.
* Свонси се блиску до позајмица на Џош Мекеран од Челзи.
* Ливерпул го ангажирал репрезентативецот на Гана до 20 години, Мумуни Абубакар на 10 дневна проба.
Daily Mirror
* Доколку Дидие Дрогба го следи Николас Анелка и замине во Кина, тогаш ќе биде еден од најплатените фудбалери во Светот.
* Арсенал се распрашувале за бекот на Лион, Али Сисоко но добиле негативен одговор.
* Стоук ја разгледува можноста за ангажман на Модибо Маига од Сошо.
* ВБА го посакува напаѓачот на Волфсбург, Патрик Хелмес на позајмица.
Daily Express
* Марк Хјуз ќе се насочи кон своите поранешни клубови за ангажман на нови фудбалери.
Daily Mail
* Марк Хјуз експресно доставил 8 милиони фунти за Крис Самба од Блекбурн.
* Манчестер Јунајтед изразил интерес за Демба Ба, но сеуште немаат доставено понуда.
* Преминот на Микаел Учебо во Стоук е под знак прашалник поради работна дозвола.
* Ливерпул е заинтересиран за позајмица на Лук Кастаињос од Интер.
* Тотенхем ќе го прати Иаго Фалке на позајмица во Саутемптон.
* Жозе Мурињо сака Реал Мадрид да спречи евентуален премин на Анхел Ди Мариа во Челзи.

Извори на Sky Sports дознаваат дека целата сага околу Гери Кејхил ќе се реши денеска, откако тој ќе стави потпис на договор со Челзи.
Репрезентативецот на Англија веќе подолго време не успеваше да ги договори личните услови со Челзи, но денеска треба да се упати на лекарски прегледи.
Манчестер Јунајтед и Тотенхем се обидуваа да им го одземат на Челзи, меѓутоа Кејхил е на работ да премине на Стемфорд Бриџ.
Sky Sports дознава дека Квинс Парк Ренџерс доставиле понуда за Алекс од редовите на Челзи.
За каква сума станува збор се уште нема информација, а се верува дека трансферот би можел да биде реализиран до крајот на оваа недела.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Само може да се израмнат со бодови ама во гол разлика нече мочи ове ночи :)
Изгубив кладба....очекував бурнна реакција...да бидам отеран у три лепе....да ме нападнат со добро познатиот збор "комплекс"...или да ми каже некој....ај не замарај, и онака никогаш нема ни до трето да стигне ЛФЦ :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom