Точно, Свонси се многу јака екипа, тотал фудбал Роџерс фура и одлично им иде.
Ги пратам на неколку меча и навистина му е добро искомбиниран составот, се гледа дека Роџерс е фаца, човеков да собере уште искуство како менаџер во ПЛ, и мислам дека може да седне на столче на некој гигант. Едноставно гениј е, во неколку утакмици покажува одлична зрелост и тактичко надмудрување, пример денес со Арсенал, иако не успеав да ја изгледам целата утакмица.
И плус, многу работи со млади играчи, од понеделник МекЕхран иде на позајмица од Челзи во Свонси, па така уште еден мотив плус да ги пратам Свонси.
Друга работа, успеав да забележам дека Реднап многу малце ротира, скоро и воопшто, и токму тоа ќе биде причината за падот на Тотенхем во следниве кола, ќе видиме дали сум во право или не, немора никој да се согласи со мене.
Трето, го гледавте Torres Reborn?
Ако не сте, тркнете до ТВ кога ќе има хајлајц, јас многу јадев бурек за Торес, си ги повлекувам зборовите.
Со Сандерленд сам играше, и крило, и шпиц, и плеј, буквално се, и ги уби у поим, прашање на време е кога ќе почне да шиба голови. И имаше една изјава од Зола дека проблемот кај Торес е позиционирање во 16от, што е до некаде и точно, со оглед на тоа дека Челзи има мањак техника, брзина и креативност во игра.
И добро де, си го испофалив, па што?