Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.778
Поени од реакции
12.112
Ове моиве збеснале бе......еднаш ќе ме нема и збеснуваат. Да ви се помочам..........

В

Вори

Гостин
ех а замисли ние навивачите на Арсенал колку сакаме :D
знаев дека постои ваква опција уште кога дојде да тренира со нас, и уште тогаш зборев дека големи се шансите да го зееме на позајмица...
За неколку дена ќе се знае ама 99% сум убеден дека Венгер ќе оди на таа варијанта

таман да им тртне некое голче на Јунајтед :D
Ја да сум ко Боас би пробал да го земам во Челзи.Тоа би било тешко со оглед на тоа дека Анри е човек од Арсенал,ама вреди да се проба.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Треба да се прави поштена чистка во Тотенхем.
1.Треба да искешираат за ВДВ додека уште можат да земат поштена сума за него, затоа што едноставно не се уклопува во тактиката. Плус мене ми делува како многу ограничен играч за полушпиц...
2. Треба да доведат добар копач за централен бек. Шоукрос, Кејхил, Самба,...Кабул и Басонг не можат да бидат ништо повеќе од резерви. Галас и Кинг се често повредени. Единствено останува Доусон, кој ја пропушти пола сезона.
3. Мора да се најде подобар играч од Екото, а овој да се префрли на клупа.
4. Средината им е одлично покриена, ама немаат достојни замени за Бејл, Ленон и Модриќ.
5. Најголемиот проблем-напад. Уште од времето на Бербатов не можат да најдат играч, што ќе гарантира 20+ голови во сезона. Можда Адебајор ќе ја помине таа бројка, ама ни тој не е ништо освен понапредна верзија од Крауч. Павличенко мора одма да лета, не го бива човекот. Ни самите не се свесни, каква зделка можат да направат, ако го доведат Тевез. Само што тоа моментално претставува сајнс фекшн.

Додека не го направат ова што го спомнав, нема да бидат погоре од 4 место.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Ја да сум ко Боас би пробал да го земам во Челзи.Тоа би било тешко со оглед на тоа дека Анри е човек од Арсенал,ама вреди да се проба.
Ако Анри некогаш игра пак во Англија, тоа ќе биде само за Арсенал и никој друг :)

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Треба да се прави поштена чистка во Тотенхем.
1.Треба да искешираат за ВДВ додека уште можат да земат поштена сума за него, затоа што едноставно не се уклопува во тактиката. Плус мене ми делува како многу ограничен играч за полушпиц...
2. Треба да доведат добар копач за централен бек. Шоукрос, Кејхил, Самба,...Кабул и Басонг не можат да бидат ништо повеќе од резерви. Галас и Кинг се често повредени. Единствено останува Доусон, кој ја пропушти пола сезона.
3. Мора да се најде подобар играч од Екото, а овој да се префрли на клупа.
4. Средината им е одлично покриена, ама немаат достојни замени за Бејл, Ленон и Модриќ.
5. Најголемиот проблем-напад. Уште од времето на Бербатов не можат да најдат играч, што ќе гарантира 20+ голови во сезона. Можда Адебајор ќе ја помине таа бројка, ама ни тој не е ништо освен понапредна верзија од Крауч. Павличенко мора одма да лета, не го бива човекот. Ни самите не се свесни, каква зделка можат да направат, ако го доведат Тевез. Само што тоа моментално претставува сајнс фекшн.

Додека не го направат ова што го спомнав, нема да бидат погоре од 4 место.
Согласувам се со се освен со 1. пошто ако го продатат ВДВ кој ќе игра на таа позиција ? ВДВ име е еден од главните играчи на кокошките. Не сум знаел дека има „фанови“ на Тотенхем на форумот :)

В

Вори

Гостин
Согласувам се со се освен со 1. пошто ако го продатат ВДВ кој ќе игра на таа позиција ? ВДВ име е еден од главните играчи на кокошките. Не сум знаел дека има „фанови“ на Тотенхем на форумот :)
Има бе,од пред некој ден.Или пак за инает да се оди контра на фановите од екипите од топ 4,како не има :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Па баш заради ВДВ се игра со друга тактика т.е со еден шпиц. Без него би се играло со два шпица.

Не сум фан на Тотенхем.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Чистка во 3то пласираниот тим досега, кој игра убав фудбал, победува, зошто?Јес да им треба некое засилување, но за каква чистка зборувате?Приоритет им е да играат ЛШ следната сезона, а засега супер им оди.

S

Stivie G

Гостин
Како тоа се погодил да игра во слаб Ливерпул а викате дека секоја година е ваша, слабите тимови не го прават тоа. Плис мејк ап јор мајнд.

А за овие бројкиве горе играч на годината, на ова, на тоа, Гигс има полно такви, смешно е да збориме. Според мене ако веќе гледаме играч за последниве 20 години, треба да влезат во топ 3 изборот Ширер, Гигс, Анри. Не може да е најдобар некој што ја нема ни освоено, парадокс.
Бараше мое мислење , еве го
Никаде не спомнав дека Ливерпул е слаб тим туку делумно слаб. Постои разлика зар не? Тоа дека сме викале дека секоја наредна е наша всушност е еден вид ваша приказна. Па и да викаме што толку, и ваши фанови во семтември викаа дека оваа година е редно да ја тепате Барса па ни групата не успеавте да ја минете.
Во врска со Гигс ми викаш дека има еден куп награди, а баш разгледав на Википедиа и видов дека не е толку сјаен со индивидуалните награди како што вие го величите. Според тебе требало Анри, Гигс и Ширер, според мене не. Што направиле повеке овие од Џерард освен тоа што освоиле трофеи со своите тимови а и во овој случај таа награда е индивидуална е на групна.
Дискусијата со овој мој пост оди во друга насока но еден е заклучокот:Колку и да ме убедувате дека Гигс е подобар никогаш нема да бидам убеден, исто како што јас неможам да ве убедам вас дека Џерард е подобар

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Колку и да ме убедувате дека Гигс е подобар никогаш нема да бидам убеден, исто како што јас неможам да ве убедам вас дека Џерард е подобар
Тоа е поентата, нема подобар. Двајцата индивидуално се генијалци, со таа разлика што после 30-тина години Гигс ќе се памти поради титулите и рекордите што ги рушил, ќе остане запишан, иако најголем дел од навивачите тогаш не го гледале како игра фудбал, а Џерард ќе биде заборавен, сем од навивачите на Ливерпул и некои страсни фудбалски фанови, нормално. Гигс е веќе историја за Премиер Лигата, Џерард не е тоа.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.241
Бараше мое мислење , еве го
Никаде не спомнав дека Ливерпул е слаб тим туку делумно слаб. Постои разлика зар не? Тоа дека сме викале дека секоја наредна е наша всушност е еден вид ваша приказна. Па и да викаме што толку, и ваши фанови во семтември викаа дека оваа година е редно да ја тепате Барса па ни групата не успеавте да ја минете.
Во врска со Гигс ми викаш дека има еден куп награди, а баш разгледав на Википедиа и видов дека не е толку сјаен со индивидуалните награди како што вие го величите. Според тебе требало Анри, Гигс и Ширер, според мене не. Што направиле повеке овие од Џерард освен тоа што освоиле трофеи со своите тимови а и во овој случај таа награда е индивидуална е на групна.
Дискусијата со овој мој пост оди во друга насока но еден е заклучокот:Колку и да ме убедувате дека Гигс е подобар никогаш нема да бидам убеден, исто како што јас неможам да ве убедам вас дека Џерард е подобар

Но можеме да кажаме дека освен навивачите на Ливерпул СИТЕ се за тоа дека некој од овие тројца Гигс,Анри,Ширер се бољи од Џерард.Тоа е факт кој не можеш да го побиеш ! :)

S

Stivie G

Гостин
Тоа е поентата, нема подобар. Двајцата индивидуално се генијалци, со таа разлика што после 30-тина години Гигс ќе се памти поради титулите и рекордите што ги рушил, ќе остане запишан, иако најголем дел од навивачите тогаш не го гледале како игра фудбал, а Џерард ќе биде заборавен, сем од навивачите на Ливерпул и некои страсни фудбалски фанови, нормално. Гигс е веќе историја за Премиер Лигата, Џерард не е тоа.
Џерард има уште 3 4 сезони за играње, има време да ја освои таа титула од Премиер Лигата, а ако мислиш дека Џерард ќе биде заборавен мисли си, но ајде да не одиме понатаму, бидејки секој нов пост, носи нова дискусија.
--- надополнето: 24 декември 2011 во 16:42 ---
Но можеме да кажаме дека освен навивачите на Ливерпул СИТЕ се за тоа дека некој од овие тројца Гигс,Анри,Ширер се бољи од Џерард.Тоа е факт кој не можеш да го побиеш ! :)
Абе каков факт. Баш го гледам вашиот Вилшир кој е злато од играч и него го следува истото со Џерард, години без трофеи. Ќе ве видам тогаш навивачите на Арсенал за тоа како ќе зборувате дека Вилшир е најјак но нема среќа да освои трофеи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Џерард има уште 3 4 сезони за играње, има време да ја освои таа титула од Премиер Лигата, а ако мислиш дека Џерард ќе биде заборавен мисли си, но ајде да не одиме понатаму, бидејки секој нов пост, носи нова дискусија.
Една ко ниедна. Ако ја освои и таа. Зборувам за рушење рекорди. За пишување историја. Не за една титула. Џерард ќе остане запомнет само од навивачите на Ливерпул, како најдобар играч од оваа генерација. Генерално на фановите ќе им биде непознат.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.241
--- надополнето: 24 декември 2011 во 16:42 ---

Абе каков факт. Баш го гледам вашиот Вилшир кој е злато од играч и него го следува истото со Џерард, години без трофеи. Ќе ве видам тогаш навивачите на Арсенал за тоа како ќе зборувате дека Вилшир е најјак но нема среќа да освои трофеи.
За Вилшер ќе видиме.Дечкото е тек 19 години,а ние сепак сме освојувале и ќе освојуваме трофеи во Премиер Лигата.Ова е лошиот период за Арсенал кој ќе трае уште две до три години максимум. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom