Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
До навивачите на Јунајтед!

Ве молам не се расправајте за Суарез клапчото!

Нели гледате дека ние сме како Бранко Црвенковски, за се сме криви, и за Втора Светска Војна, и за Кризата во Светот, и за снегот лани!

Кога ќе не казни ФА без причина така ни треба, кога друг ќе казнат заради нас, ФА е со нас, за нас се судиите и слично!

Оставете ги нека кукаат, нека плачат, тоа им остана. Нас ни казнуваат играчи во време кога се решава шампион во Англија, нив на полусезона и се уплашија да не не играат и в година во Европа и затоа е оваа паника!

GGMU!!!

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Ај сега ти мене фино лепо кажи ми од кај знаеш дека имаат....?! Беше на судењето...?!
Многу јасно дека нема ништо да кажат од ФА...ако има нешто матно...реков АКО....нема да излезат сигурно и ќе кажат...абе ај, решивме од ракав да му дадеме 8 натпревари....!! Според тоа како го навредуваш, не си ништо повоспитан од дечкото за кој што општиме, очигледно, така да барем ти за тоа не можеш да му замериш...!!! Адвокати против ФА.....чекај бе пријател...ова ти е прва сезона да пратиш ПЛ...не би рекол....!!
А каде реков дека има? хаха
Им дадоа рок од 2 недели за поплаки, што не се изборат за правдата ако сте во право дека не е крив? Ако е неправедно осуден ке си излезе на виделина, тоа треба да го решаат вашите адвокати.
А тоа дали е казната не место тоа е друго. Посочив некој пример зошто казната е можеби толку ригорозна. (и Тери исто ке си добие во овој момент, и било кој играч да беше исто ке си добиеше под овој склоп на ситуациите)
И да повоспитан сум. Не ми споредувај такви работи, кога деновиве никој од вас Минхен не го вади од уста, и што ке излезете вие? Мислам целово општење овде е сведено на секакви имиња на главните актери освен нивните матични, така да лоша споредба. :)
Како и да е, тоа е

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
ФА денеска ќе одлучи за случајот ТЕРИ - АНТОН .... би требало и Џон да добие исти третман како и Суарез !

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/liverpool-fc-statement-20-12-11

Prekrasno kazhano. :)

Od subjektivna strana uopshte ne me zanima za igrachi na drugi klubovi, me interesira samo FC Liverpool i sve shto go zadira klubot.
Ne vregjam drugi klubovi, ne omalovazhuvam navivachi na drugi klubovi. Vo sluchajov duri i sum gi pochituvala Manchester United kako klub vo vremeto na Kantona, Shmajhel, But, Hargrivs, Solsker, Kin, Nistelroj, istovo sum go imala i se' ushte go imam i za ostanatite klubovi. Bilo da se od Italija, Shpanija, Anglija, Holandija, Germanija, Francija itn.
Vo odnos na toa deka ova bilo demek kjutenkata i deka ne bilo dostapno do javnosta, toa e greshka, bidejki po pravilo sekoja odluka koja ja zadira obvinetata odnosno drugata stranka vo sporot mora da se dostavi lichno do strankata.
A, Suarez i da zhali na odlukava, odnosno presudata dzhabe ke veze koga pak vtorostepenata komisija ke odluchi isto kako i komisijata koja ja donela presudata.
Kako i da e, ova nishto nema da smeni vo FC Liverpool, sem shto na Suarez ke mu padne moralot, no on ke se spravi so toa.
Inache, shto se odnesuva za toa "to set an example", toa se koristi vo sluchaj koga se ima dokazi i koga so kaznata treba da se postavi primer na moralno ili etichko odnesuvanje na sportistite. Vo sluchajov nit dokazi nit pa nekoj moralen ili etichki prekrshok e storen.
Mislam deka vo idnina FA treba dobro da si go procheshla sistemot na kaznuvanje i celata struktura, poshto ova samo frla temna damka vo nivnata asocijacija, a pogotovo deka Anglija ja vikaat "kolevka na fudbalot".
Pozdrav do site navivachi na klubovi vo PL, a i poshiroko. :)
Ova ne e napishano so cel da go opravdam Suarez i da zazemam strana na FC Liverpool, ova shto mu se desi na Suarez mozhe da se desi na bilo koj vo idnina. Toa e tragichnoto.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А каде реков дека има? хаха
Им дадоа рок од 2 недели за поплаки, што не се изборат за правдата ако сте во право дека не е крив? Ако е неправедно осуден ке си излезе на виделина, тоа треба да го решаат вашите адвокати.
А тоа дали е казната не место тоа е друго. Посочив некој пример зошто казната е можеби толку ригорозна. (и Тери исто ке си добие во овој момент, и било кој играч да беше исто ке си добиеше под овој склоп на ситуациите)
И да повоспитан сум. Не ми споредувај такви работи, кога деновиве никој од вас Минхен не го вади од уста, и што ке излезете вие? Мислам целово општење овде е сведено на секакви имиња на главните актери освен нивните матични, така да лоша споредба. :)
Како и да е, тоа е
Тоа е муабетот, дискутабилно е дали воопшто има..се се сведува само на обвинение на играч, кој очигледно се срами зошто има црна боја на кожа...а нас тоа фановите на Ливерпул не боли, зошто најдобриот играч ни се повреди...вториот ни го казнуваат за 8 утакмици...да некој спомна 3 се куп...ама куп со Сити....!!! Знаеш и сам, дека и да има жалба..што не верувам дека ќе има...и да пуштат...ќе му ја намалат на 6...и тоа е тоа....би бил пресреќен да дојде до 4....отом-потом тоа..!!! За воспитаноста, афектна реакција....сигурно и ти си имал такви....кој сум јас да кажувам дали си ти или не воспитан...!! Сепак...ФА е гомно од федерација....пишав јас и пред месец и пол...кога започна се ова.....дека се у тешки срања....па ај сеа со казнување фудбалери ќе се вадиме од гомна....!!!! Суарез е само жртвено јагне...кој друг и да беше, ќе го јадеше.....и пак ќе кажам...ќе видиме со Тери што ќе биде...уствари прашав, ама никој не ми одговори...има ли сослушување или..?!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.825
Поени од реакции
11.453
Најправедно ќе биде и тери да попие 8 меча казна, па сите среќни и радосни да го чекаме снегот кој веќе месец дена не дупи дека ќе падне. Еве вечер јунајтед има шанса да киксне на кревен котиџ, па тоа ќе им дојде како мала утеха на ливерпулците :icon_mrgr:

В

Вори

Гостин
Најправедно ќе биде и тери да попие 8 меча казна, па сите среќни и радосни да го чекаме снегот кој веќе месец дена не дупи дека ќе падне. Еве вечер јунајтед има шанса да киксне на кревен котиџ, па тоа ќе им дојде како мала утеха на ливерпулците :icon_mrgr:
Ако го казнат Тери тогаш ќе испаднат најголемите лигуши што може да постојат.Зошто нема доказ дека Тери тоа го рекол.Не се гледа нормално на видеото.Еве ќе наведам неколку причини,некои и премногу банални:

1.Нема доказ,фала Богу.Едно видео и тоа со текст доле,демек сами не можеме да процениме,не кажува ништо.

2.Тери целата своја кариера игра со црни играчи во екипа.Бабајаро,Мелхиот,Хаселбенк,Макелеле,Есиен,Дрогба,Калу,Микел,Малуда и уште многу.Исто така во репрезентација на Англија,половина играчи се црнци.

3.Надвор од терените е многу добар пријател со Рио Фердинанд,нема логика да го навреди неговиот брат,особено не на расна основа.

4.Кој кур се буни тој коњот Антон Фердинанд,кога тој не е црн на пример како Евра.Има таков тен,али далеку е од црн.Уствари тој е црн,колку што мене куров ми е црн.

А ако случајно го казнат Тери,тогаш дефинитивно ќе посакам лигава да се распадне и никогаш да не направат некој успех на репрезентативно ниво.Како што рече некој вчера,да ги фати некое Калчополи,некој голем скандал,па да падне и гледаноста и квалитетот и популарноста на Премиер Лигата.Па после да биде на рамниште со Узбекистанска втора лига

Ах,како не беше Челзи од некоја друга земја...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Тоа е муабетот, дискутабилно е дали воопшто има..се се сведува само на обвинение на играч, кој очигледно се срами зошто има црна боја на кожа...а нас тоа фановите на Ливерпул не боли, зошто најдобриот играч ни се повреди...вториот ни го казнуваат за 8 утакмици...да некој спомна 3 се куп...ама куп со Сити....!!! Знаеш и сам, дека и да има жалба..што не верувам дека ќе има...и да пуштат...ќе му ја намалат на 6...и тоа е тоа....би бил пресреќен да дојде до 4....отом-потом тоа..!!! За воспитаноста, афектна реакција....сигурно и ти си имал такви....кој сум јас да кажувам дали си ти или не воспитан...!! Сепак...ФА е гомно од федерација....пишав јас и пред месец и пол...кога започна се ова.....дека се у тешки срања....па ај сеа со казнување фудбалери ќе се вадиме од гомна....!!!! Суарез е само жртвено јагне...кој друг и да беше, ќе го јадеше.....и пак ќе кажам...ќе видиме со Тери што ќе биде...уствари прашав, ама никој не ми одговори...има ли сослушување или..?!
Никој не се срами од бојата на кожата, туку се знае проблемот со црнците уште во средината на минатиот век, ако си учел историја, како биле малтретирани, омаловажувани итн... Плус фактот што црнците се споредувани со мајмуни (кај многу луѓе низ цел свет, затоа се и тие мајмунски крици на стадионите, салите, било каде што има спорт)... Е сега, тоа е строго забрането насекаде, затоа се и тие кампањи за Стоп на расизмот...

Суарез го нарекол Евра Негро, за во тој момент да го изнервира и да направи глупост, да го удари или да му направи груб старт за картон... Не го нарекол сигурно нагалено, имал намера да го навреди... И после реакцијата на Евра, што приложил казна до ФА, сигурно Патрис во тој момент се чувствувал како мајмун, животно, од навредата...

И 100 пати напиша дека Суарез бил "жртвено јагне"... Зошто Реина не е "жртвено јагне" или Гигс, или Керик или било кој друг? Затоа што овој е крив, и самиот си знае, па сега како демек од Уругвај му била навиката... Навика да навредува на расна основа?

Ако е така како што викаш ти, без докази, без сослушувања... Зошто некој друг не се пожали, ако е толку едноставно... Зошто Суарез? Зошто не РВП, еве најдобар стрелец е во лигата, зошто па Суарез? Ниту е најдобар, ниту Ливерпул е конкурентен за Првенството па да го ослабнат... Пример, Балотели не го сака Руни и фино лепо Марио ќе си приложи казна до ФА дека Руни го навредувал на расна основа и Руни ќе добие казна? Неее бе бачко, има и докази, сослушувани се неколку страни (сепак месец и пол време се води ова, до тогаш е испитана работата)... Крив си е Дабарот и ќе си ја "одлежи" казната, па сега ви одговорало тоа или не на вас...

Доколку има докази, и Тери ќе си попие слична казна, биди сигурен во тоа...

В

Вори

Гостин
England and Chelsea captain John Terry will face charges of racism over alleged comments made to fellow footballer Anton Ferdinand, the Crown Prosecution says.

Ова начекав засега.Значи Тери најверојатно ќе биде казнет,само не се знае колку меча.Иако што Суарез го јадеше осум,тогаш и Тери ќе добие толку.
Но да сочекаме и официјално.

Сега иде период кога навивачите на Ливерпул ќе се жалат заедно со нас и тоа праведно,навивачите на Манчестер ќе се смешкаат под брк и ќе ни се ситат,а по некој залутан фан од Арсенал и Сити ќе биде провокативен коментар од типот:''Убаво им е на гнидите,поддршка за црнците''.

И така...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Никој не се срами од бојата на кожата, туку се знае проблемот со црнците уште во средината на минатиот век, ако си учел историја, како биле малтретирани, омаловажувани итн... Плус фактот што црнците се споредувани со мајмуни (кај многу луѓе низ цел свет, затоа се и тие мајмунски крици на стадионите, салите, било каде што има спорт)... Е сега, тоа е строго забрането насекаде, затоа се и тие кампањи за Стоп на расизмот...

Суарез го нарекол Евра Негро, за во тој момент да го изнервира и да направи глупост, да го удари или да му направи груб старт за картон... Не го нарекол сигурно нагалено, имал намера да го навреди... И после реакцијата на Евра, што приложил казна до ФА, сигурно Патрис во тој момент се чувствувал како мајмун, животно, од навредата...

И 100 пати напиша дека Суарез бил "жртвено јагне"... Зошто Реина не е "жртвено јагне" или Гигс, или Керик или било кој друг? Затоа што овој е крив, и самиот си знае, па сега како демек од Уругвај му била навиката... Навика да навредува на расна основа?

Ако е така како што викаш ти, без докази, без сослушувања... Зошто некој друг не се пожали, ако е толку едноставно... Пример, Балотели не го сака Руни и фино лепо Марио ќе си приложи казна до ФА дека Руни го навредувал на расна основа и Руни ќе добие казна? Неее бе бачко, има и докази, сослушувани се неколку страни (сепак месец и пол време се води ова, до тогаш е испитана работата)... Крив си е Дабарот и ќе си ја "одлежи" казната, па сега ви одговорало тоа или не на вас...

Доколку има докази, и Тери ќе си попие слична казна, биди сигурен во тоа...
Брат, дај бе не ми споредувај цивилна војна во 18 век помеѓу Југ и Север...со 21 век...кога најрасистичката земја на светот дојде да има Црн претседател......се слагам дека има расизам..како што има и неонацизам....и незнам што ти таму...али не е до тој степен како што некогаш било...!!!

Значи ме тераш да се повторам по милионити пат.....не се знае што го навредил и дали воошто го навредил.....за сигурност...се е тоа новина....весник, булшит....!!! Евра му се пожалил на судијата...само ЕВРА...знае што е..и очигледно ФА..зошто го казнија...плус..во официјалното соопштение на клубот..стои изјава во која Евра вика дека Суарез не е расист....и одлука беше донесе пред 3 дена...ама некој од членовите на одборот, го сменил мислењето....и затоа се донесе со закаснување од 2 дена..

А Суарез е жртвено јагне...зошто темата е во врска со расизам.....се отвори случајот и очигледно не може да помине не казнет....!!! знаеш од добри причини зошто...не зошто Фергусон е масон и го мрази ЛФЦ...туку, зошто ФА има сличај со Бугарија..прочитај некоја страна наназд, убаво објасни некој..!!!

Те молам, не ми давај такви хипотетички примери...не значат ништо и стварно не би знаел што да ти кажам...."ако биде, доколку биде.." работава, ако ти речат да се фрлиш во Вардар, ќе се фрлиш? не иде.. :)

А за Тери, времто ќе покаже.. :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Факт е дека треба да постои одредена казна за навреда на расна основа, али 8 меча казна бе....што е премногу премногу е. 3 до 4 меча максимум мислам дека треба да изнесуваат тие казни, ова со 8 меча бан е претеризам.

ФА ептен глуми строгост, исто ќе ја спомнам казната на Руни од 3 меча заради пцуење у камера, жива глупост, гледале мали деца на тв, абе ајде.
Можам да претпоставам што ќе биде доколку некои играчи у Англија на терен почнат да играат како што играа Роналдо и Марсело на песната ai se eu te pego, ќе се крене галама небаре овие сакале цел стадион да го клецаат.:pos:

Ваквата политика што ја тера ФА незнам на крај колку ќе биде продуктивна, на крај само да не им се удри се од глава па да испадне ептен контрапродуктивно за се она што се залагале.
Вакви драстични казни нема у другите топ лиги па не гледам нешто да им фали.

А што се однесува за нигер / нига, мислам дека и тука се претерува малце. Општо познато е дека црнците помеѓу нив самите си се викаат така ( Нигер / Нига), па еве ме интересира дали во случајов Евра или било кој црнец би пријавил навреда на расна основа ако тоа дојде од играч кој исто така е црнец, зашто и они меѓу себе се нарекуваат со тие зборови, како на теренот така и надвор од него, или ова важи само ако е упатено од белец ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom