Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

apidrone

Гостин
Епа обратно пропорционално и тие таквите можи се со намера да соберат лајкови од кај вас и сл. Најстроги казни се добиваат за навреди по националност и расна навреда!
Вас повеќе ве боли дека зависите од еден играч,а не дека ептен голема е казната, впрочем висока е ама ја заслужи тој!
Да добиеше ваква казна Керол или било кој друг олку галама немаше да се крени.
--- надополнето: 21 декември 2011 во 01:09 ---

Пишуваш работи што врска си немаат со Суарез, го пишуваш тоа и сеа се прајш на Тошо,незнаејќи дека се бламираш
Уште поголема галама се крева затоа што играч на Јунајтед е вмешан во тоа... да беше навредуван некој од Тотенхем да речеме немаше толку да се бунат.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Епа обратно пропорционално и тие таквите можи се со намера да соберат лајкови од кај вас и сл. Најстроги казни се добиваат за навреди по националност и расна навреда!
Вас повеќе ве боли дека зависите од еден играч,а не дека ептен голема е казната, впрочем висока е ама ја заслужи тој!
Да добиеше ваква казна Керол или било кој друг олку галама немаше да се крени.
--- надополнето: 21 декември 2011 во 01:09 ---

Пишуваш работи што врска си немаат со Суарез, го пишуваш тоа и сеа се прајш на Тошо,незнаејќи дека се бламираш
Брат, ти мене пробуваш очигледно да ме је*еш и здрав мозок... :) И ако се добиваат толку строги казни....зошто пак ќе прашам....Евра не бише казнет...со ситуацијата со Финан....?! Тоа ти е исто како да пукаш во некој...и ако го убиеш да те казнат...ако не си го убил...никому ништо.....!!

Да се знае само....не удирам на теорија на заговор од страна на Фергусон....едноставно ФА е ѓубре од федерација....а зошто му дадоа толку многу казна.....не ми е јасно, стварно...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Можеби затоа што за нецела година се постави ко грејтст мадафака во цела Британија? Who knows...
Немој бе брат...уште една подтема отвараш....ќе ја изгубиме тракава...сеа ќе се јават од сите тимови си нивните грејтест мадафакери...па ќе си ги мериме :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.921
Поени од реакции
23.345
Не го сакам ич, педерче е големо уште од времето на Ајакс, прљав, и верувам дека стварно го нарекол евра мајмунче или како веќ, но ова е драконска казна. Максимум 4 натпревари требаше да добие, како и милиот и сакан капитен !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
а со стив финан ? и таму стоеше настрана евра ... ако никој не го слушнал а не е фатен ни на видео снимка тогаш врз која основа е осуден ? само врз основа на рекла казала муабети на плачко ко евра. a изјави од весник многу лесно можат да бидат извадени од контекст. negro/negrito како да го нарекол има милион примери во јужна америка како им се обраќаат ма црни фудбалери така тоа не е доказ да казнат 8 натпревари играч кој поминал најголем дел од кариерата најмултиетничката земја во светот без ниеден скандал со расизам.
In the 2006 case of claimed racial abuse by Steve Finnan, the accusation was levelled at Finnan by a deaf fan who claimed he lip-read the racial slur. Evra declined to complain. A rather odd thing to do for a man with a supposed inclination to play the race card, I’m sure you’ll agree.

Види и кај нас за убиство се лежи 4 години затвор ама во другите земји не е така. И многу ми се глупи тие споредбите демек се сликал со црнци а не кажал ништо расистичко. Аман, и Хитлер испаѓа дека имал еврејски корени. А за тоа дека може да биде извадено од контекст, не го чув Суарез да се искаже пак дека бил погрешно разбран со изјавите како што прават многумина.

Си има правило во правлникот на ФА дека секој расистички испад ќе биде казнет. И Суарез баш го одбра моментот, кога англиската федерација има процес со УЕФА поради навредите кои ги претрпеа во Бугарија. Секако дека ќе сакаат да го спроведат ова.

Дали е долга казнава или не е, ниеден фан на Ливерпул не го чув да се буни кога Рио беше казнет цела сезона зошто закасни на допинг тест, или па Руни кога за обично пцуење доби 3 меча. Кога за пцуење доби 3 меча Руни колку очекувавте да добие Суарез за расизам? 4?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.745
Поени од реакции
12.081
In the 2006 case of claimed racial abuse by Steve Finnan, the accusation was levelled at Finnan by a deaf fan who claimed he lip-read the racial slur. Evra declined to complain. A rather odd thing to do for a man with a supposed inclination to play the race card, I’m sure you’ll agree.

Види и кај нас за убиство се лежи 4 години затвор ама во другите земји не е така. И многу ми се глупи тие споредбите демек се сликал со црнци а не кажал ништо расистичко. Аман, и Хитлер испаѓа дека имал еврејски корени. А за тоа дека може да биде извадено од контекст, не го чув Суарез да се искаже пак дека бил погрешно разбран со изјавите како што прават многумина.

Си има правило во правлникот на ФА дека секој расистички испад ќе биде казнет. И Суарез баш го одбра моментот, кога англиската федерација има процес со УЕФА поради навредите кои ги претрпеа во Бугарија. Секако дека ќе сакаат да го спроведат ова.

Дали е долга казнава или не е, ниеден фан на Ливерпул не го чув да се буни кога Рио беше казнет цела сезона зошто закасни на допинг тест, или па Руни кога за обично пцуење доби 3 меча. Кога за пцуење доби 3 меча Руни колку очекувавте да добие Суарез за расизам? 4?
Пцуење - 3 меча
Едно ебано "негро" - 8 меча? Не заебавај
Тоа ти е исто како кај нас да си му рекол на некој кај си бе педер. Плус и црнчето ваше трчаше по Луис цело време и јадеше бурек затоа и еднаш си го доби. Настрана ова што му рекол негро. При карање мајки шајки и се живо диво и мртво па понекогаш и ќотек паѓа овој се навредил за едно негро.......

A

apidrone

Гостин
Само што сакав да пишам за Рио.. :) Или па за САФ што добиваше по 5 утакмици тач лајн бан за зборење против судиите.. не видов АВБ да добие казна, иако неколку пати го направи тоа сезонава.
--- надополнето: 21 декември 2011 во 01:45 ---
И да прашам, се извинил некад Суарез за тоа што го рекол? Пошо вика нешо у стилот: Ама ја не знаев дека тоа е навредливо...
I'm upset by the acusations of racism. I can only say that I have always respected and respect everybody. We are all the same. I go to the field with the maximum illusion of a little child who enjoys what he does, not to create conflicts.

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Gi chitam mislenjava i malce mi e sumnjiva celava situacija.
Po nekoja nesrekjna sluchajnost imam zavrsheno praven i do sega ne sum videla niedna presuda bez "Dokazi prilozhi, troshoci pobara." ili bez "Kon obvinenieto imenuvaniot prilozhi dokazi: - dokaz 1, - dokaz 2, dokaz 3, itn."
Dokaz ne e navod vo obvinenie, a vo sluchajov toa e taka.
Znachi suma sumarum, kadija ti sudi, sudija te tuzhi. Za Anglija ova e blago recheno "joke of the year!".
Celava ovaa situacija mi izgleda kako ova:
"NARODOT!!!!!!!!!....treba da go digne drzavata nagore!!!!!!!! ama MIJE sne dve miljana ofci....a DVE-TRI OVCARA IMAME SHTO NE VLADAT!!!!!! DVE-TRI OFCARI SEDAT TAMU U PARLAMENT...DVE -TRI OFCARI IGRAT SO NAS KAKO SAKAT.... A MIJE.....posle ke zimame pushki ke zimame mitrolezi da se borime medzusebe.... ZASHTO ZASHTO ZASHTOOOOOO!!!!!!!!!TOE E ZBOROT.... i 'ITLER sakal da bide nekoj...ama kaj e sega??....SAM SEBE GO UBIJAL...ne ide:((( RASIZMUSSSSSSSSS!!!!!!!!!!"

Sega e momentot Carroll da dobie shansa vo prvite 11 i da pokazhe deka e napagjach od prva klasa!
I zapomnete! Nikoj ne e kako FC Liverpool! (najbolji se!)
YWNA!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Dokaz ne e navod vo obvinenie, a vo sluchajov toa e taka.
Доколку ова беше цивилен суд, да. Кога е ФА во прашање, се е оставено на слободно толкување. Суарез не е ни прв, а ни последен што настрадал, кога FA сакала „to set an example“.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Конечно Болтон победи! :D

Многу муабет паднало за Суарез, не дека ме интересира или ми менува нешто, али Ливерпул и така и така ми е тапа тим и годинава...нека се смири малку дечкото, семки, плејстејшн ова она. Секако Белами е у форма шо се жалите толку, еве шанса и за Керол.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Не ви е срам бе? Мешате тука трагедии Минхенски, ѓонови во фаца, Флечер и ред други работи, само затоа што Суарез добил 8 меча? Па пред да коментирате, проверете, прочитајте некаде...

Дека Фергусон е најказнетиот тренер во Премиер Лига за изјава против судии, новинари итн., Руни доби казна за едно fuck, Сколс и Руни добија казна од по три меча (мислам) за црвени картони добиени на пријателски натпревари во пред сезоната со Порто, Фердинанд доби 8 месеци суспензија поради каснење на допинг контрола и со молба истата да му се изврши истиот ден... Се дигна фама за овие казни тука на форум? Или к*р не ве болеше? Е сега ве здоболе па се*ите колку сакате, секако нема да ја смените казната...

Овие казни што ги добија гореспоменатите, за оваа на Суарез, разлика е колку Скопје-Њујорк... Навредува на расна основа, си има правилник, закон во ФА, кој налага дека секој кој ќе го прекрши, ќе си добие казна... Дабарот си попи казна од 8 меча (со жалби ќе му се намали на 5-6, ама и тоа е доста) и сега ќе гледа некое време фудбал пред ТВ...

P

PewDiePie

Гостин
Mario Balotelli tweet .... " The FA are willing to ban someone

based on one persons claim, with no video evidence? In that

case, the whole ManU squad racially abused me."
Ги закопал Балотели,и тој нешто паметно да каже.

Казнава е смешки. Англискиот фудбал од судии до федерација тоне,годинава тоа многу се забележува.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.090
Поени од реакции
1.648
Ги закопал Балотели,и тој нешто паметно да каже.

Казнава е смешки. Англискиот фудбал од судии до федерација тоне,годинава тоа многу се забележува.
Значи да расичистиме, пародија е профилот и нема никаква врска со Балотели.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom