Брат, дај бе не ми споредувај цивилна војна во 18 век помеѓу Југ и Север...со 21 век...кога најрасистичката земја на светот дојде да има Црн претседател......се слагам дека има расизам..како што има и неонацизам....и незнам што ти таму...али не е до тој степен како што некогаш било...!!!
Значи ме тераш да се повторам по милионити пат.....не се знае што го навредил и дали воошто го навредил.....за сигурност...се е тоа новина....весник, булшит....!!! Евра му се пожалил на судијата...само ЕВРА...знае што е..и очигледно ФА..зошто го казнија...плус..во официјалното соопштение на клубот..стои изјава во која Евра вика дека Суарез не е расист....и одлука беше донесе пред 3 дена...ама некој од членовите на одборот, го сменил мислењето....и затоа се донесе со закаснување од 2 дена..
А Суарез е жртвено јагне...зошто темата е во врска со расизам.....се отвори случајот и очигледно не може да помине не казнет....!!! знаеш од добри причини зошто...не зошто Фергусон е масон и го мрази ЛФЦ...туку, зошто ФА има сличај со Бугарија..прочитај некоја страна наназд, убаво објасни некој..!!!
Те молам, не ми давај такви хипотетички примери...не значат ништо и стварно не би знаел што да ти кажам...."ако биде, доколку биде.." работава, ако ти речат да се фрлиш во Вардар, ќе се фрлиш? не иде..
А за Тери, времто ќе покаже..