Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.825
Поени од реакции
11.453
Ова начекав засега.Значи Тери најверојатно ќе биде казнет,само не се знае колку меча.Иако што Суарез го јадеше осум,тогаш и Тери ќе добие толку.
Но да сочекаме и официјално.
Брат, тери е капитен на англија, така да никој не му е крив на суарез што е френчмен ин њујорк :icon_mrgr:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.745
Поени од реакции
12.081
После ќе речиш оти вака оти така....................
--- надополнето: 21 декември 2011 во 16:52 ---
Немој немој...............џабе ќе се расправаме со овие сега

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
А зошто не би водел?
Затоа што просто и едноставно не беше најдобар за 2011.
По кој основ бил најдобар? Што напраил?

А и Жерард води пред Анри, Гигс, Бергкамп и Сколс.. Страшна работа :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Затоа што просто и едноставно не беше најдобар за 2011.
По кој основ бил најдобар? Што напраил?

А и Жерард води пред Анри, Гигс, Бергкамп и Сколс.. Страшна работа :D
По основа што гласаат луѓе. Нивна желба - нивно право да гласаат. Мал основ е тоа?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Факт е дека треба да постои одредена казна за навреда на расна основа, али 8 меча казна бе....што е премногу премногу е. 3 до 4 меча максимум мислам дека треба да изнесуваат тие казни, ова со 8 меча бан е претеризам.

ФА ептен глуми строгост, исто ќе ја спомнам казната на Руни од 3 меча заради пцуење у камера, жива глупост, гледале мали деца на тв, абе ајде.
Можам да претпоставам што ќе биде доколку некои играчи у Англија на терен почнат да играат како што играа Роналдо и Марсело на песната ai se eu te pego, ќе се крене галама небаре овие сакале цел стадион да го клецаат.:pos:

Ваквата политика што ја тера ФА незнам на крај колку ќе биде продуктивна, на крај само да не им се удри се од глава па да испадне ептен контрапродуктивно за се она што се залагале.
Вакви драстични казни нема у другите топ лиги па не гледам нешто да им фали.

А што се однесува за нигер / нига, мислам дека и тука се претерува малце. Општо познато е дека црнците помеѓу нив самите си се викаат така ( Нигер / Нига), па еве ме интересира дали во случајов Евра или било кој црнец би пријавил навреда на расна основа ако тоа дојде од играч кој исто така е црнец, зашто и они меѓу себе се нарекуваат со тие зборови, како на теренот така и надвор од него, или ова важи само ако е упатено од белец ?
За првиот болд...клипов и негде 9та минута... :))) хахаха http://www.goalsarena.org/video/england-english-cups/29-11-2011-chelsea-liverpool-carling-cup_en.html

А за вториот...очигледно не им смета :)[/quote]

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
ОК најбољи се и Џерард и Суарез :pos:
Си го бараш....после ќе цвикаш....и ќе се жалиш како сите го ребрале тука Арсенал....само што и другите фанови очигледно ради тебе навлагаат во непотребна караница, што е нормално да реагираат, на секој иритирачки пост...ко сега ти мене што ме бодеш во очи со ваков пост....демек, ај ве заебав...е ај да пукне......ти признавам, ме заеба.

Attachments

В

Вори

Гостин
Брат, тери е капитен на англија, така да никој не му е крив на суарез што е френчмен ин њујорк :icon_mrgr:
Не не брат.Ако има докази за такво нешто,Тери ќе го јаде исто како Суарез,сигурен сум.А и да нема некои евидентни докази,пак Тери ќе го јаде.
Така да капитенот е изебан во ситуацијава.Само не се знае дали ќе го пердашат анално или орално.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не не брат.Ако има докази за такво нешто,Тери ќе го јаде исто како Суарез,сигурен сум.А и да нема некои евидентни докази,пак Тери ќе го јаде.
Така да капитенот е изебан во ситуацијава.Само не се знае дали ќе го пердашат анално или орално.
У право си...зошто би станала тешка збрка....толкава казна за едниот..а другиот да биде помилуван...би паднал кредибилитетот на уште пониско ниво на ФА....

В

Вори

Гостин
У право си...зошто би станала тешка збрка....толкава казна за едниот..а другиот да биде помилуван...би паднал кредибилитетот на уште пониско ниво на ФА....
Немало да биде фер,ако гледаме од страна на Ливерпул и неговите фанови.Зошто Суарез толку,а Тери не?
Што се однесува до мене,двајцата не треба да добијат казна,никаква.Можеби само парична и опомена да не им се случи такво нешто.
Арно ама,пониско ниво на ФА моментално нема.Потонати се одамна.Прво со казната за Руни кога опцу пред камера.Голем ташак,што направил,па и три меча казна.
Сега со Суарез,па и со Тери.
За да го допрат дното ќе треба Суарез да го пикнат в затвор,а Тери да биде фрлен во Темза.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Немало да биде фер,ако гледаме од страна на Ливерпул и неговите фанови.Зошто Суарез толку,а Тери не?
Што се однесува до мене,двајцата не треба да добијат казна,никаква.Можеби само парична и опомена да не им се случи такво нешто.
Арно ама,пониско ниво на ФА моментално нема.Потонати се одамна.Прво со казната за Руни кога опцу пред камера.Голем ташак,што направил,па и три меча казна.
Сега со Суарез,па и со Тери.
За да го допрат дното ќе треба Суарез да го пикнат в затвор,а Тери да биде фрлен во Темза.
Не зошто Суарез ТОЛКУ...туку зошто Суарез општо казна а Тери не (доколку не би му била дадена казна)...тоа би ги болело фановите и навивачите на Ливерпул....иначе за другото се согласувам....иако, искрено зошто не ме засегнала казната на Руни...не сум ја ни коментирал тука...али ми била банална...него, тоа е...било поминало....треба да научат да не бидат вулгарни и да не се навредуваат на расна и национална основа... :)

В

Вори

Гостин
Не зошто Суарез ТОЛКУ...туку зошто Суарез општо казна а Тери не (доколку не би му била дадена казна)...тоа би ги болело фановите и навивачите на Ливерпул....иначе за другото се согласувам....иако, искрено зошто не ме засегнала казната на Руни...не сум ја ни коментирал тука...али ми била банална...него, тоа е...било поминало....треба да научат да не бидат вулгарни и да не се навредуваат на расна и национална основа... :)
Абе нема зошто да ги засега па и навивачите на Ливерпул околу тоа со Тери.Не е играч на Јунајтед па демек одма да се мерат ташаци после изречената одлука :)
Но како и да е,Тери ќе биде изведен на суд,па не знам точно кога ќе се изрече одлуката на ФА.А таа ќе биде од 6 до 8 меча суспензија за Тери и нешто парично.90 посто сум сигурен за тоа.

Инаку се прашувам,зошто вакви срања и глупости не се дешаваат во Италија и Шпанија?Барем не моментално.
Зошто на пример никој не се дрзна да го оцрни преку медиуми Малдини или пак Занети?
Легенди,икони на своите клубови,фантастични играчи.
Во Англија медиумите и јавноста едвај чекаат да искрсне некој ''скандал'' и одма да дигнат фама.
На Гигс му се качија на кур,демек спиел со жената на брат му,на таква фудбалска легенда и величина да му прават такви работи?
За Тери да не правам муабет колку работи се измешаа низ јавноста.Крај краева,ако не е Тери легенда на ПЛ,тогаш е легенда на еден клуб од истата лига.А не се сомневам дека Тери се вбројува во тие легендарни играчи кои играле во Англија.
Нејсе,муабетот ми е дека се трудат као да бидат строги и да ги искоренат овие работи од фудбалот,али можда со тоа прават и контра ефект.

Јас да сум Тери,кога Челзи ќе игра со КПР ќе му влезам со нога у фаца на Фердинанд,па барем тогаш да заслужам суспензија.Можеби е сељачки,нефудбалски и брутално,ама тоа е.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Брат, дај бе не ми споредувај цивилна војна во 18 век помеѓу Југ и Север...со 21 век...кога најрасистичката земја на светот дојде да има Црн претседател......се слагам дека има расизам..како што има и неонацизам....и незнам што ти таму...али не е до тој степен како што некогаш било...!!!

Значи ме тераш да се повторам по милионити пат.....не се знае што го навредил и дали воошто го навредил.....за сигурност...се е тоа новина....весник, булшит....!!! Евра му се пожалил на судијата...само ЕВРА...знае што е..и очигледно ФА..зошто го казнија...плус..во официјалното соопштение на клубот..стои изјава во која Евра вика дека Суарез не е расист....и одлука беше донесе пред 3 дена...ама некој од членовите на одборот, го сменил мислењето....и затоа се донесе со закаснување од 2 дена..

А Суарез е жртвено јагне...зошто темата е во врска со расизам.....се отвори случајот и очигледно не може да помине не казнет....!!! знаеш од добри причини зошто...не зошто Фергусон е масон и го мрази ЛФЦ...туку, зошто ФА има сличај со Бугарија..прочитај некоја страна наназд, убаво објасни некој..!!!

Те молам, не ми давај такви хипотетички примери...не значат ништо и стварно не би знаел што да ти кажам...."ако биде, доколку биде.." работава, ако ти речат да се фрлиш во Вардар, ќе се фрлиш? не иде.. :)

А за Тери, времто ќе покаже.. :)
Вака така Евра испадна највлијателна личност во Англискиот фудбал :icon_lol:
--- надополнето: 21 декември 2011 во 17:46 ---
Најдобриот играч што нема освоено ниту една титула во таа лига! Интересно :icon_lol:

Сепак разбирам, тоа е утеха, ако се нема титула, барем да се избере индивидуално, како шахистите :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom