- Член од
- 21 ноември 2007
- Мислења
- 10.756
- Поени од реакции
- 9.530
Сваќам дека навиваш за Ливерпул и океј тоа, ама не ми е јасно што го браниш толку Суарез во овој момент. Немој да ме сватиш дека го бранам Евра, како фан на Јунајтед. Овај процес го следам баш неутрално.
Не велам дека е вистина тоа што го тврди Евра, али не би рекол дека би ме изненадило Суарез така да постапи имајќи во предвид за каков тип играч станува збор. Не се сомнеж неговите квалитети, но не го редам во исти кош со чесните фудбалери кои играат чесно на теренот имајќи ги во предвид честите негови провокации и глума на теренот. Па поради тие факти барем кај мене отвара некаков сомнеж дека има вистина за навреда кон Евра...Можеби немал намера по расна основа да го навреди, но сите знаеме како „нига“ го толкуваат луѓето од црната раса. Е сега познат е статусот на Евра со последните 2 случаеви по неговите жалби и можеби поради тоа има таква слика во моментов за овој процес.
Сеуште нема никакви докази и аргументи кои се на страна на Суарез или на Евра за да можеме да дојдеме до некој заклучок дали Евра лаже или не, па затоа да оставиме ФА како ќе одлучи (иако нивната одлука не значи дека секогаш ја покажува вистаната, но останува да видиме како ќе заврши процесот). Поздрав