Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.756
Поени од реакции
9.530
Сваќам дека навиваш за Ливерпул и океј тоа, ама не ми е јасно што го браниш толку Суарез во овој момент. Немој да ме сватиш дека го бранам Евра, како фан на Јунајтед. Овај процес го следам баш неутрално.
Не велам дека е вистина тоа што го тврди Евра, али не би рекол дека би ме изненадило Суарез така да постапи имајќи во предвид за каков тип играч станува збор. Не се сомнеж неговите квалитети, но не го редам во исти кош со чесните фудбалери кои играат чесно на теренот имајќи ги во предвид честите негови провокации и глума на теренот. Па поради тие факти барем кај мене отвара некаков сомнеж дека има вистина за навреда кон Евра...Можеби немал намера по расна основа да го навреди, но сите знаеме како „нига“ го толкуваат луѓето од црната раса. Е сега познат е статусот на Евра со последните 2 случаеви по неговите жалби и можеби поради тоа има таква слика во моментов за овој процес.
Сеуште нема никакви докази и аргументи кои се на страна на Суарез или на Евра за да можеме да дојдеме до некој заклучок дали Евра лаже или не, па затоа да оставиме ФА како ќе одлучи (иако нивната одлука не значи дека секогаш ја покажува вистаната, но останува да видиме како ќе заврши процесот). Поздрав

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.774
Поени од реакции
12.110
Е како можи само Евра да го навредуваат? Само тој се жали на навреди. Што .....да не е поцрн од другите црнци?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.756
Поени од реакции
9.530
Е како можи само Евра да го навредуваат? Само тој се жали на навреди. Што .....да не е поцрн од другите црнци?
Види наназад годинава колку црнци се имаат пожаелно за расизам и ќе ти биде јасно. Како раса се доста осетливи и така им останало. Сети се мината година кога твојот Ливерпул дојде на Филип Втори кога беше исвиркуван Кирјакос, се пожали тогаш мислам Стерлинг од вашите за навивање по расна основа. Можеби имало вистина во жалбите на Евра против Челзи и Ливерпул во претходните сезони, но тоа не се докажало и затоа човекот се здоби со таков статус во моментов.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сваќам дека навиваш за Ливерпул и океј тоа, ама не ми е јасно што го браниш толку Суарез во овој момент. Немој да ме сватиш дека го бранам Евра, како фан на Јунајтед. Овај процес го следам баш неутрално.
Не велам дека е вистина тоа што го тврди Евра, али не би рекол дека би ме изненадило Суарез така да постапи имајќи во предвид за каков тип играч станува збор. Не се сомнеж неговите квалитети, но не го редам во исти кош со чесните фудбалери кои играат чесно на теренот имајќи ги во предвид честите негови провокации и глума на теренот. Па поради тие факти барем кај мене отвара некаков сомнеж дека има вистина за навреда кон Евра...Можеби немал намера по расна основа да го навреди, но сите знаеме како „нига“ го толкуваат луѓето од црната раса. Е сега познат е статусот на Евра со последните 2 случаеви по неговите жалби и можеби поради тоа има таква слика во моментов за овој процес.
Сеуште нема никакви докази и аргументи кои се на страна на Суарез или на Евра за да можеме да дојдеме до некој заклучок дали Евра лаже или не, па затоа да оставиме ФА како ќе одлучи (иако нивната одлука не значи дека секогаш ја покажува вистаната, но останува да видиме како ќе заврши процесот). Поздрав
Со предходниот пост го бранев...уште ме држеше нервоза, сепак е играч на ливерпул...зборам за постот со сликите...ама на овој напротив....само го ставив видеото без никаков коментар...да го споделам....и ДА....се согласувам комплетно со тебе..ни на една, ни на друга страна....ФА ќе одлучи кој е во право...Поздрав :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога се пожалил Евра на навреди претходно? Тие случките две од порано - не се пожали Евра, други луѓе се пожалија. Ова е прв пат Евра да упати жалба. И не се сипајте само без везе, ни ние не ставаме глава на гилотина дека е во право.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Кога Јунајтедовци „напаѓаат“ тимови кои многу трошеле, а воедно самите тие се повикуваат на историја, ме мава едно лошо чувство...како го викаа тоа старите... deja vu... страшна работа

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
http://therepublikofmancunia.com/how-patrice-evra-has-never-played-the-race-card-and-why-assumptions-are-dangerous/

Еве доказ за тоа и кој го интересира нека го прочита цел, ако не го интересира нека не бара да му се црта :)
--- надополнето: Oct 20, 2011 6:39 PM ---
Кога Јунајтедовци „напаѓаат“ тимови кои многу трошеле, а воедно самите тие се повикуваат на историја, ме мава едно лошо...како го викаа тоа старите... deja vu... страшна работа
Childish stuff :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Го нема Балак да му каже 2-3 збора на Евра.. Нема да му текне веќе да се жали :pos::pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ниту па Ридинг ги нема во Премиер Лига :icon_lol: :D

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас мислам дека прават голема работа од ништо. Расизам бе, црнец го нарекле. Најголемо дерби е бе, језда се професионалци и играат за пари, ама ова аутакмица се игра со срце. мене да ме стават на терен има на секој играч по трипати фамилиите да им ги поминам. Дали тоа значи дека стварно го мислам??? Не, во афект е, ривалство е и е само на терен.
Надвор од терен почитување взаемно има и тоа е најбитно, впрочем јас незнам за некоја неслогапомеѓу играчи на овие два тима во Англиска репрезентација, Руни коа ке дае гол и Џерард се радува и обратно.
Ама ајде, мирен период е, па мора нешто да се пишува...

В

Вори

Гостин
Значи човекот го спомна Балак,кој колку што се сеќавам јас,нема никого повредено така лошо од ПЛ,особено не играч од Манестер.

А вие ги спомнувате Ридинг и идиотот Хант,кој можеше да го убие Чех во буквална смисла.
Браво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom