Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ја пред 7 години не познавав никој шо навива за друг клуб од Англија освен Арсенал, Манчестер Ј. или Ливерпул.
Истиов муабет ќе се прави и за Шити. И јас не знам фанови на Шити, Одамна еднаш у град видов двајца Англичани со дресови на Шити и тоа е тоа. Но и тој тим ќе привлече фанови во МК...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.774
Поени од реакции
12.110
Тешко дека ќе падне со оглед на тоа што сега си го води клубот мирно, без огромни трошоци. А коа веќе тоа го спомна, секој тим може да го снајде таква судбина, колку што јас се прашувам може и Реал Мадрид и Барселона. Абрамович е газда како и сите други. Не е никаков фаворит за паѓање во криза. Не ти држи ова.
Веројатно мисли на тоа Роман да банкротира некој ден!!!! јбг не е тоа невозмоно......него и Берлускони има пари колку и Роман па колку време не им даваше на Милан ништо?!!!! Поентата ми е дека на секој може да му се скурчи и да си оди па после клубот да има проблеми......ние имавме проблеми и тоа големи но ги надминавме....е сега ме интересира дали ако друг клуб како Челзи,Арсенал,Сити итн падне во криза како нашата дали ќе се извлече без во таа приказна да е замешан богат Русин,Арап,Принц итн. ?!!

F

fantomX

Гостин
И све је почело овако...

Не ве окривувам вас шо сте почнале за Челзи да навивате коа дое Абрамович, туку дека Челзи нема историја како успешен, трофеен клуб. Кога дојде Абрамович во 2003, се знае кои беа главните конкуренти за титулата: Арсенал и Манчестер Јунајтед (Ливерпул ако продужи вака, уше 20 години нема да освои ПЛ). Не сум против вложување во клуб со цел да се зголеми конкурентноста (би сакал ете и Валенсија да ја купи некој арап, па да глеаме 3 јаки екипи у шпанско), ама не може веднаш Челзи да влезе у Big 4. Се разбира дека тоа не значи дека Челзи не заслужува фанови, напротив. Ја пред 7 години не познавав никој шо навива за друг клуб од Англија освен Арсенал, Манчестер Ј. или Ливерпул.
Абрамович лесно може у криза да падне, и Челзи да го снајде слична судбина како Ливерпул.
Нема, то е точно. Тоа шо Челзи ја гради својата историја сега е нешто највозбудливо за мене.

Шо е то „big 4“? Некој турнир? Лига? Не, тоа е само една апстрактна заебанција, еве Ливерпул лани „се посра“ - дали со тоа сега имаме „big 4“ или не? Никогаш не ни постоело нешто ко „Big 4“, ни ќе постои, освен во нечии глави, претежно „новинарски“.

То е се потешко од ден на ден, од причина шо после Шевченко, Абрамович нема инвестирано сериозни пари во Челзи, а не ни планира да го прај то. Шо треба да е резултат на таквото нешто? Самоодржлив Челзи, шо за мене е реално тешко возможно, ама ај да видиме шо ќе биди.

Тешко дека ќе падне со оглед на тоа што сега си го води клубот мирно, без огромни трошоци. А коа веќе тоа го спомна, секој тим може да го снајде таква судбина, колку што јас се прашувам може и Реал Мадрид и Барселона. Абрамович е газда како и сите други. Не е никаков фаворит за паѓање во криза. Не ти држи ова.
Трошоците се и натаму огромни, само сега ќе ги покрива клубот, не тој. Шо значи дека и нема трансфери иако мислењето и натаму е, да го парафразирам еден фан на Милан : „само Челзи, Сити и Реал можат да ја платат сумата која Палермо ја бара за Пасторе.“ За жал, барем моја, не поминува то појќе. :toe:

Веројатно мисли на тоа Роман да банкротира некој ден!!!! јбг не е тоа невозмоно......него и Берлускони има пари колку и Роман па колку време не им даваше на Милан ништо?!!!! Поентата ми е дека на секој може да му се скурчи и да си оди па после клубот да има проблеми......ние имавме проблеми и тоа големи но ги надминавме....е сега ме интересира дали ако друг клуб како Челзи,Арсенал,Сити итн падне во криза како нашата дали ќе се извлече без во таа приказна да е замешан богат Русин,Арап,Принц итн. ?!!
Поентата е ко шо реков, да доразјаснам, „пост Шевченко“ -периодот за Абрамович значи насока кон самоодржливост. Па зошто беа пуштени еден Балак, Деко, Белети, па и Џо Кол на слободни трансфери, а не се донесе ни замена за Карваљо? Пошто Челзи ослободи 25, можеби и појќе милиони фунти од плати сезонски од нив. Чисти пари. За разлика од то, платите на „засилувањата“ се заедно собрани колку платата само на Балак. То е. :toe:

Болдираново не ти го разбирам. Ливепрул ги надминал проблемите? Ај да речиме дека ги надминал. Без во таа приказна да е замешан богат Русин, Арап, Принц, така? То шо е богат Американец го прај нешто поразличен од Русинов, Арапов и Принцов? :raz:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.239
Нема, то е точно. Тоа шо Челзи ја гради својата историја сега е нешто највозбудливо за мене.

Шо е то „big 4“? Некој турнир? Лига? Не, тоа е само една апстрактна заебанција, еве Ливерпул лани „се посра“ - дали со тоа сега имаме „big 4“ или не? Никогаш не ни постоело нешто ко „Big 4“, ни ќе постои, освен во нечии глави, претежно „новинарски“.

То е се потешко од ден на ден, од причина шо после Шевченко, Абрамович нема инвестирано сериозни пари во Челзи, а не ни планира да го прај то. Шо треба да е резултат на таквото нешто? Самоодржлив Челзи, шо за мене е реално тешко возможно, ама ај да видиме шо ќе биди.

Трошоците се и натаму огромни, само сега ќе ги покрива клубот, не тој. Шо значи дека и нема трансфери иако мислењето и натаму е, да го парафразирам еден фан на Милан : „само Челзи, Сити и Реал можат да ја платат сумата која Палермо ја бара за Пасторе.“ За жал, барем моја, не поминува то појќе. :toe:

Поентата е ко шо реков, да доразјаснам, „пост Шевченко“ -периодот за Абрамович значи насока кон самоодржливост. Па зошто беа пуштени еден Балак, Деко, Белети, па и Џо Кол на слободни трансфери, а не се донесе ни замена за Карваљо? Пошто Челзи ослободи 25, можеби и појќе милиони фунти од плати сезонски од нив. Чисти пари. За разлика од то, платите на „засилувањата“ се заедно собрани колку платата само на Балак. То е. :toe:

Болдираново не ти го разбирам. Ливепрул ги надминал проблемите? Ај да речиме дека ги надминал. Без во таа приказна да е замешан богат Русин, Арап, Принц, така? То шо е богат Американец го прај нешто поразличен од Русинов, Арапов и Принцов? :raz:
хехе,брат искомплексиран си.

В

Вори

Гостин
HEHEHEHEHEHE IMA6 PRAVO,chelzi neznaatda igraat futballl!pozzzz

Кај виде комплекс во болдираното бе?

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.774
Поени од реакции
12.110
Па вака......не е богат Американец....всушност богат е ама нема да дава високи суми за играчи како Сити,Реал па ајде и Челзи во поодминатите години......прашањето ми беше дали мислите дека ако сега замине Роман (еве вас за пример ќе ве земам) а дојде некој не толку богат газда повторно ќе бидите во врвот???? Не провоцирам нити пишувам за инает туку онака ме интересира ваше мислење.......кога веќе Челиз го земам за пример!!!

F

fantomX

Гостин
Па вака......не е богат Американец....всушност богат е ама нема да дава високи суми за играчи како Сити,Реал па ајде и Челзи во поодминатите години......прашањето ми беше дали мислите дека ако сега замине Роман (еве вас за пример ќе ве земам) а дојде некој не толку богат газда повторно ќе бидите во врвот???? Не провоцирам нити пишувам за инает туку онака ме интересира ваше мислење.......кога веќе Челиз го земам за пример!!!
То шо нема да дава е друг проблем, и е проблем на Ливерпул.
Прашањево, па шо знам, многу е апстрактно и хипотетично за да можам стварно да одговорам. Прво, Роман сега нема да замини. А и да замини, не знајме кој и каков ќе биде тој „не толку богат газда“ по него, А и да биди „не толку богат газда“, ако ова „не толку богат“ е во споредба со Абрамович, можи да има 2 милијарди на пример. Шо ако е паметен, е рај. Ко шо реков, мнгоу апстрактно прашање, можи некој филозоф да ти помогни, ако не те дозбуни се разбира.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
Добро бе што се замарате кој за кого навивал и од кога. Но да бидам искрен крајно ме иритираат навивачи кои пред да навиваат за челзи навивале на пример за мен ју(како едно дете што учеше на времето заедно со мене во основно цели осум години ,ни ч од челзи не знаеше а со освојувањето на титулата 2005 испадна најголем фан на челзи) кои исто ме иритираат како навивачите кои навиваја за арсенал се додека играше Тити а ондак наеднаш ги снема. Битна е лојалноста. А за тоа кој од кога навива за челзи се гледа според годините ,ретки се навивачите 20 + во годините кои навиваат за челзи затоа што во моментот кога почнувале да навиваат за некоја екипа ретко кога челзи ја давале на телевизија во премиер лигата(освен се разбира кога играла на времето со манчестер,ливерпул и арсенал) или веќе погоре споменатото четврт финале со барселона(кое ги направи најстарите фанови на челзи на форумов).

Но како што кажав ,ништо немам против лојалните фанови.

A

apidrone

Гостин
Big 4, како што и самиот знаеш, значи Големата Четворка: Челзи, Јунајтед, Арсенал и Ливерпул. Тоа не сум го измислил јас, па да дебатираме дали постои или не такво нешто. Често се водат статистики кои се поврзани со 4-кава.
Зошто да не може Роман да падне во криза? Ја ко шо знам, тој е нафташ, и што ти не друго. И на него може да му скурчи и да не дава пари веќе.
Ако гледаме кои се најбогати клубови во светот (исклучувајќи ги богатствата на газдите), тоа се Манчестер Ј., Реал и Барса. За овие клубови да западнат у финансиска криза, треба светот да се преврти. Си имаат тие јака монетарна и маркетиншка политика. Сите ќе се сложите дека овие клубови се далеку попопуларни од Сити, Челзи и др.
И да, треба да се направи разлика меѓу Челзи и Сити. Челзи првата сезона со нов газда беше 2ри, а потоа 2 години по ред шампион (со Мурињо). Сити не може до ЛШ да се докопа. И пак се враќаме на муабетот дека успешен клуб се гради етапно, во неколку фази, а не преку ноќ (дедо Питер од Манчестер).

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
До 1990 година, големата четворка беше Ливерпул, Евертон, Лидс и Арсенал ...

Лоша промена, џоа глобално заладување, па се мењаваат епохи.
И му праи некој дечко муабет на некој Манчестерац во 1994 ..

„ до 1990 година, не познавав навијач на Манчестер, сем навијачи на Лидс, Евертон и факин Ливерпул“ ...
И се убацуваат момци кои викаат дека допрва се праи историја ...
Неколку години подоцна, Манчестер биднува шампион пар екселанс ... на рамниште со Ливерпул, а има и промени во големата четворка

(пример, во 1996 била Блекбурн, Манчестер, Арсенал и кој?) ..
Не постои голема четворка. А ако постои, не е фиксна ...
Не е ова евровизија :)
Ако има, нека напраат правило, да не испаѓаат тие екипи во никој случај, па да не се деси 1971 за Манчестер.

Инаку, да не се лажиме ... овај безврска коментар е сублимат на сите погоре (минати две страници)

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245

„ до 1990 година, не познавав навијач на Манчестер, сем навијачи на Лидс, Евертон и факин Ливерпул“ ...
Неколку години подоцна, Манчестер биднува шампион пар екселанс ... на рамниште со Ливерпул, а има и промени во големата четворка

Ако има, нека напраат правило, да не испаѓаат тие екипи во никој случај, па да не се деси 1971 за Манчестер.

Инаку, да не се лажиме ... овај безврска коментар е сублимат на сите погоре (минати две страници)
Јунајтед бил шампион и пред 1990 година, како Англиски, така и Европски! Муабетот не ти држи вода!

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Престон и Хадерсфилд исто, во Англија
Реал Сосиедад исто, во Шпанија ...
Менхенгладбах и Јена исто, во Германија

Хадерсфилд во која „голема четворка е“?
Колку навивачи има во МКД?
Има фан клуб на Форумот?

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.774
Поени од реакции
12.110

This!!!!

--- надополнето ---

Престон и Хадерсфилд исто, во Англија
Реал Сосиедад исто, во Шпанија ...
Менхенгладбах и Јена исто, во Германија

Хадерсфилд во која „голема четворка е“?
Колку навивачи има во МКД?
Има фан клуб на Форумот?
And This!!!!

--- надополнето ---

Big 4, како што и самиот знаеш, значи Големата Четворка: Челзи, Јунајтед, Арсенал и Ливерпул. Тоа не сум го измислил јас, па да дебатираме дали постои или не такво нешто. Често се водат статистики кои се поврзани со 4-кава.
Зошто да не може Роман да падне во криза? Ја ко шо знам, тој е нафташ, и што ти не друго. И на него може да му скурчи и да не дава пари веќе.
Ако гледаме кои се најбогати клубови во светот (исклучувајќи ги богатствата на газдите), тоа се Манчестер Ј., Реал и Барса. За овие клубови да западнат у финансиска криза, треба светот да се преврти. Си имаат тие јака монетарна и маркетиншка политика. Сите ќе се сложите дека овие клубови се далеку попопуларни од Сити, Челзи и др.
И да, треба да се направи разлика меѓу Челзи и Сити. Челзи првата сезона со нов газда беше 2ри, а потоа 2 години по ред шампион (со Мурињо). Сити не може до ЛШ да се докопа. И пак се враќаме на муабетот дека успешен клуб се гради етапно, во неколку фази, а не преку ноќ (дедо Питер од Манчестер).
За првиот болд си во право .......за вториот не!!! Јунајтед полека влегува во криза!!!Допрва ќе минуваат низ тоа што мина Ливерпул.......е сега кој колку ќе го признае ова е друга работа...........бтв може да куртулат од пеколот ако ги избркаат газдите со повреме!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom