Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.239
Во недела Ман.Јун со кој играт??

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.763
Поени од реакции
43.964
Мешаш баби и жаби.
Што има везе титулите бе?Треба да се гледа во сегашност.Ако е така тогаш Реал Мадрид е најдобар клуб на светот,и тука слобдно можеме да ја затвориме дискусијата.

А,тој дечкото од електро...кој рече дека навива за Челзи од пред 2003 бе?Ја тогаш почнав да навивам и не го одрекувам тоа.А,сигурен сум дека Бластер,Фантом,Фантом(охридскиот) и уште неколку постари фанови навиваат за Челзи од многу порано.
И од кај кур сум знаел ја во 4 одделение дека Абрамович е богаташ и дека е претседател на Челзи и дека Челзи немале титули ебате.
Ме сморивте со муабетиве,јајцава силоси ми ги напрајвте.
Види, се гледа во сегашност.. Челзи е во ТОП 5, ако не и ТОП 3 екипи во Европа.. Редовни конкуренти за ПЛ и ЛШ во претходните 10тина години.. Не знам точно, ама мислам оти имаат едно 3-4 полуфиналиња и едно Финале во ЛШ во последните 7-8 години..(мада и сево ова е минато) Ама јас не сфаќам како вие не признавате оти и титулите се гордост на клубот..сеа некој има повеќе, некој помалку, некој уопште ги нема...ама според мене без веза е муабетот "Што имат веза титулите??".. Зошто се бројат ако немат веза?? Оти се остава трофејот од ЛШ на екипите што ја освојуваат 5 пати??

П.С. Не ми е целта да провоцирам и го сфаќам тоа дека кога некој почнува да навива за некоја екипа не знае ништо за неа.. Како што ни јас не ни сонував оти Јунајтед имал едно 13,14 кога почав да навивам за нив..

И уше нешто.. Еве јас на пр. слободно можам да кажам оти Челзи повеќе го мразам од Ливерпул..што кога Јунајтед и Ливерпул се борат за титулата најтрофеен клуб бо Англија, кога Ливепрул се на се еднаш се бореше со Јунајтед за титула...за разлика од Челзи....

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Види, се гледа во сегашност.. Челзи е во ТОП 5, ако не и ТОП 3 екипи во Европа.. Редовни конкуренти за ПЛ и ЛШ во претходните 10тина години.. ....
Е сега и ти,ја претера,за едно 4 години..:))

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Е сега и ти,ја претера,за едно 4 години..:))
Сезона 99/00 - четвртфинале (испадна од Барселона)
Сезона 00/01 - не играше
Сезона 01/02 - не играше
Сезона 02/03 - не играше
Сезона 03/04 - полуфинале (испадна од Монако)
Сезона 04/05 - полуфинале (испадна од Ливерпул)
Сезона 05/06 - осминафинале (испадна од Барселона)
Сезона 06/07 - полуфинале (испадна од Ливерпул)
Сезона 07/08 - финале (изгуби од Манчестер Ј.)
Сезона 08/09 - полуфинале (испадна од Барселона)
Сезона 09/10 - осминафинале (испадна од Интер)

Освен „темниот период“ од 00 до 03, Челзи редовно е во врвот на ЛШ (со исклучок на ланска сезона, кога испаѓањето од ЛШ беше неминовно, пред се заради Мурињо, а потоа и заради ланскиот Интер во целина). Во ПЛ и сам ќе се потсетиш дека со години наназад сме во врвот, но поради сплет на околности (катастрофални сезони на Зола и Сатон пред се, како и просечна сезона на Визе и Ди Матео, каде вториот се мачеше на средината цела сезона да ја пронајде вистинската форма), завршивме петти во 99/00 сезона, и покрај импресивните изданија на неколку пати, на пример 5-0 со Јунајтед и 3-1 со Барселона (Зола хет-трик). Тоа беше разочарувачка сезона, со оглед на 98/99 кога Челзи беше трет, а некои дури предвидоа и титула во 99/00.

All in all, не ти држит муабетот, не знам как да ти објаснам поинаку.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Конкуренти за ПЛ пред 2004та ? исто колку што и Тотенхем се сега..:)) ,исто и за ЛШ.Челзи си беше константен,ама никогаш вистински не загриза за титула...
Ако зејме така, во последниве 5 години Арсенал не е претендент за титула. Добра прва полусезона, после две-три повреди, плус со деца, и оп - четврти на крај. Лани едино напредок имавте, трети.
Сеа ќе испаднит децки муабет да прајме, а знајме дека Челзи имаше капацитет за титула и пред 2004, само шо не се наредија коцките - кога фалеше клупа, кога форма, кога глупо примени голој...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ако зејме така, во последниве 5 години Арсенал не е претендент за титула. Добра прва полусезона, после две-три повреди, плус со деца, и оп - четврти на крај. Лани едино напредок имавте, трети.
Сеа ќе испаднит децки муабет да прајме, а знајме дека Челзи имаше капацитет за титула и пред 2004, само шо не се наредија коцките - кога фалеше клупа, кога форма, кога глупо примени голој...
Па Арсенал последниве 5 години,единствено лани и 2007/08 сезоната беше конкурентен,другите сезони едно 15-20 поени зад Јунајтед и Челзи беше.:toe: Значи имало разлика во квалитет.
Епа,Челзи од 95 до 2004,заостануваше повеќе од 15 бода зад шампионот,освен сезоната 99та?Далеку од константни конкуренти за ПЛ,како што напиша членот погоре....:toe:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Челзи си беа одличен тим, но сепак реалност е дека имаше далеку помалку фанови надвор од Англија пред доаѓањето на Абрамовиќ. Со неговото доаѓање Челзи доби популарност надвор од Англија.

Абрамовиќ кога “побегна“ од Русија имаше (а и има) пари и сакаше да купи јак тим како, манчестер, ливерпул и сл, но сепак Енглезите не сакаја да слушнат некој странец да купи таков тим посебно не рус. И Абрамовиќ доби совет дека е подобро да земе некој си послаб тим што е сепак добар и да направи голем и славен тим така што името негово ќе биде уште поголемо. Тоа и го направи го одбра Челзи кој беше доста солиден тим но сепак никогаш не бил главен претендент за титула тоа е факт, нешто како сега што се Евертон, Астон Вила итн. Дури и тотенхем моментално е поамбициозен од Челзи на времето. Така да Абрамович за да си го подигне името негово (факт е дека го зеде челзи за слава не дека го невивал за нив, само што Челзи беа “среќните“ добитници), со тоа што почна да се расфрла пари за ѕвезди и фудбалери како, Шевченко, Креспо итн, но немаше сепак успех некој голем иако славата веќе беше на видик. После тоа зеде тренер што треба за да го среди тимот и си тргна на добар пат. Сега не се расфрла толку со пари затоа што го постигна првичната цел а тоа е да го направи Челзи светски познат и респектиран клуб. Но сепак мислам дека додека Челзи не освои ЛШ Абрамович нема да може ’мирно“ да заспие. Затоа и мислам дека го донесе Анчелоти.

Е сега постарите мислам во години не го прифатија тоа кај Челзи (зборам за поголемиот дел), наглата промена, како што и сега не ја е прифатена кај Сити но со тек на време после едно 4-5 години и тие ќе дојдат на слично рамниште како Челзи. Претежно поголемиот дел на навивачи на Челзи надвор од Англија се од ерата на абрамович па навака и тоа е нормално. Исто така факт е дека има и Арсенал доста фанови од сезоната на непобедливите и тоа е нормално. Е сега има и разлика во тоа што Арсенал не го успеал тоа со тоа што фрлале пари за да направат тим но сепак неоспорен факт е дека непобедливите донеле многу фанови. Нормално е кога почнуваш да пратиш и да го разбираш фудбалот да ти остават впечаток оние клубови што се моментално актуелни и да почнеш да навиваш за нив или пак да ги замрзиш поради некои причини.

Јас на пример почнав да навивам за Ајакс (од странските тимови) бидејќи имаа црвено бели дресови слични како на Звезда, али и во тоа време беше еден од најјаките клубови во 90тите. Да небиле јаки во тоа време не би ни знаел за нив и не би ни навивал. Сигурен сум дека ретко има постари навивачи на Челзи тука и надвор од Англија. ЗАтоа што Челзи е екипа од “поново“ време.

Само глупаво е да ги нарекувате Челзи вештачка екипа затоа што не се, а и непостои таква. Ако е така тогаш Реал се уште полоши. Такво водење т.е. политика имаат долго време. Политика на купување на готови играчи и ѕвезди. Али Реал има многу титули и во ЛА Лига и во ЛШ па затоа вештачка не е?

Ај не се замарајте мислам повеќе со тоа кој како настанал голем клуб затоа што секој си има своја приказна и причина. Која ви се свиѓа за неа навивајте затоа што не можете да убедите некој друг да верува и мисли во спротивното од неговото убедување и размислување

В

Вори

Гостин
Добро вештачки клуб е Челзи.
Не ми го пукајте веќе,и навивајте за титулите што ги освојувале вашите тимови кога не сте биле родени.
А,вака бе МенЈу чампион...ти од некогаш си почнал да навиваш за Манчестер така?
Ја викам дека си почнал од 2008 кога освоија ЛШ во Моксва или пак си почнал да навиваш од 99 кога го тепаа Баерн,мада чисто сумњам.
И сега ја треба тебе да ти кењам на секој втор пост за тоа?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.849
Поени од реакции
11.509
Поентата на муабетот е дека Челзи почна да ја пишува својата историја (глобално) со доаѓањето на Абрамович. Јас и ден денес познавам малку луѓе кои навиваат за Челзи пред 2003та и респект за тоа секако, но не е поентата да ги какаме тие што навиваат од почетокот на новата ера, само муабет си правиме ;)
Јас навивам за Манчестер Јунајтед од кога сум роден, бидејќи во мојата фамилија генерациски се навива за овој клуб, а и поврзани сме со staff-от...небитно, секој си навива за клубот кој го сака, факат.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Премногу се замарате, посебно фановите на Челзи. Во очите на поголем дел на фудбалски фанови така сте гледани, и тоа е тоа. И јас еднаш забегав со вас вака, не дозволувате на човек ни да спомне без веднаш паника да се дига. Неколку пати е водена оваа дискусија, едноставно игнорирајте ѓи ваквите мислења ако толку ве вознемируваат. Не вреди. Битното е сега што имате во Челзи е то е то.

Бај д веј, јас навивам за Ливерпул од 2005 само заради тоа што освоија ЛШ!!! I am obviously joking... Уше коа бев прилично мал, како што си кажа фантом за како почнал да навива за Челзи, ми го фатија окото со играта и нормално победија во таа утакмица и детето не слушнало за повеќе од 2 тима во Англија па реши да почне да навива за Ливерпул. Нормално само уште Јунајтед ги знаев од сите други, ама во принцип никогаш не навивам за актуелно најсилните екипи или поединци како на пример Лејкерс во кошарка, или Шумахер. Интересна ми е конкуренцијата, борбата и тако даље.

F

fantomX

Гостин
Значи проблемо е пак со Абрамович? Па не мислам пак бре за секој копук да разглабам - фановите на Челзи се горди шо имаат сопственик ко Абрамович. Сега прекина да фрла пари, ама јебига, бар јас го разбирам, не знам за другите. Шо ви е проблемов уште не разбирам? То шо „од две деца шо си играа, станаа три“ - коментарот на истиот тој Кенион кој го спомнувавме претходно?
Челзи моментално не е ни во топ 5 тимови во Европа ко шо вели членот погоре, Челзи е само во топ 16 во Европа, ништо појќе, топ 16 до топ 8. Дали ќе се попрај, ќе видиме. Но шо е битно? Секој почнал да навива за Челзи од ко почнал, и шо сега? То шо некој природњак ко акурдонов има некаков проблем, не можи да му помогни ниеден фан на Челзи.

Само кај вармастер ми фати нешто оково, Абрамович сакал да го купи Ливерпул или Манчестер Јунајтед - оти не можам да се сетам на такви информации? :raz:

A

apidrone

Гостин
И све је почело овако...
Не знам као може некој при Јунајтед да навива за Сити... Вештачка екипа ала Челзи
Не ве окривувам вас шо сте почнале за Челзи да навивате коа дое Абрамович, туку дека Челзи нема историја како успешен, трофеен клуб. Кога дојде Абрамович во 2003, се знае кои беа главните конкуренти за титулата: Арсенал и Манчестер Јунајтед (Ливерпул ако продужи вака, уше 20 години нема да освои ПЛ). Не сум против вложување во клуб со цел да се зголеми конкурентноста (би сакал ете и Валенсија да ја купи некој арап, па да глеаме 3 јаки екипи у шпанско), ама не може веднаш Челзи да влезе у Big 4. Се разбира дека тоа не значи дека Челзи не заслужува фанови, напротив. Ја пред 7 години не познавав никој шо навива за друг клуб од Англија освен Арсенал, Манчестер Ј. или Ливерпул.
Абрамович лесно може у криза да падне, и Челзи да го снајде слична судбина како Ливерпул.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Абрамович лесно може у криза да падне, и Челзи да го снајде слична судбина како Ливерпул.
Тешко дека ќе падне со оглед на тоа што сега си го води клубот мирно, без огромни трошоци. А коа веќе тоа го спомна, секој тим може да го снајде таква судбина, колку што јас се прашувам може и Реал Мадрид и Барселона. Абрамович е газда како и сите други. Не е никаков фаворит за паѓање во криза. Не ти држи ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom