Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Во право е Marcelo93, Кики како нејзин ментор мораше да скокне во нејзина одбрана. Во американското (јес да тоа се светлосни години разлика, сепак...) не дај Боже на Сајмон некој така да каже на негов кандидат ќе ги пресече у корен одма.

Девојката нема некој глас, тоа е факт, ама не е и толку катастрофална ко шо ја прават, имам впечаток дека Емина малку цинично и се испонаша и дека е малце љубоморна. Преубава е Александра. Дека ќе излезе меѓу првите пак ,тоа е факт, реално нема глас, ама не требаше нејзе да и се истурат, не е крива она што ја гласале.

На пример, оваа верзија кога ја пееше во куќата на Кики, мене многу ми се допадна. А на живиов настап стварно не беше баш добра.

А делува ко да е фина. Има Твитер и сама си се шали.

I don't need a pair of shoes, baby if I got you..@XFactorAdria ziveo moj engleski, ziveo!:)

:pos:
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 15:24 ---
nina-badric-foto-tviter-1389792889-428239.jpg

:icon_mrgr:

Во право е Marcelo93, Кики како нејзин ментор мораше да скокне во нејзина одбрана. Во американското (јес да тоа се светлосни години разлика, сепак...) не дај Боже на Сајмон некој така да каже на негов кандидат ќе ги пресече у корен одма.

Девојката нема некој глас, тоа е факт, ама не е и толку катастрофална ко шо ја прават, имам впечаток дека Емина малку цинично и се испонаша и дека е малце љубоморна. Преубава е Александра. Дека ќе излезе меѓу првите пак ,тоа е факт, реално нема глас, ама не требаше нејзе да и се истурат, не е крива она што ја гласале.

На пример, оваа верзија кога ја пееше во куќата на Кики, мене многу ми се допадна. А на живиов настап стварно не беше баш добра.

А делува ко да е фина. Има Твитер и сама си се шали.

I don't need a pair of shoes, baby if I got you..@XFactorAdria ziveo moj engleski, ziveo!:)

:pos:
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 15:24 ---
nina-badric-foto-tviter-1389792889-428239.jpg

:icon_mrgr:
Па они сакаат само Маид или Јана и Лука да влезат...., ама влезе Александра и им се поремети работата.

А Даниел џабе го фалат кога ќе го донесат до финале, ќе освои 3 место и ќе победи некој Босанец :/

Јас мислам дека шоуво до некаде е и наместена работа...

Па они сакаат само Маид или Јана и Лука да влезат...., ама влезе Александра и им се поремети работата.

А Даниел џабе го фалат кога ќе го донесат до финале, ќе освои 3 место и ќе победи некој Босанец :/

Јас мислам дека шоуво до некаде е и наместена работа...

Аман бе па ти, секој втор пост ти е за Босанците и слично. И да победи Босанец што има везе тоа? Илма има прекрасен глас, да не не е заслужено ако победи? За мене само Харис мислам дека е уште мал, но и тој има ок глас. Никој не е незаслужено влезен. Не се вакви шоу-а, особено регионални за Балканов, затоа што уште има премногу национализам од сите страни.

Маид е супер исто. Прекрасен глас има. Или што би рекла водителката Ана Хамид...:pos:

А Јана и Лука не знам па што беа толку, мене ми беа тотално нехаризматични и досадни, плус Лука има подобар глас од Јана. Воопшто не требаа да се вратат. Единствено може требаше Милош да се врати, ми се допаѓаше неговата боја на глас и рокерскиот шмек. Дури и мајка ми навиваше он да се врати, али она си е тој олд скул.:icon_mrgr:

За мене од 4рицата вака беше:
1. Маид
2. Милош
3. Александра
4. Јана и Лука

Затоа не ми се свиѓаше што Кристина така и рече, сфаќам дека е пристрасна и необјективна, ама сама си ги избрка двајцата, никој друг, а публиката гласаше кој да се врати. Јана и Лука во никој случај не влагаа во комбинација.

Хари Мата Хари е Босанец па за Даниел рече дека е перфектен... олабавете малце.

Што ви е бе Емина е најобразована музички таму и најстручни коментари дава (y)
Според мене само Кристина ми е full package во жирито. И Кики е тука негде, ама не се замара баш.
Александра ми е топ, баш ми е мило што се врати. Нема некој глас ама со Дај не питај развали и од тогаш ми стана омилена :)
И не е фер Маид што ќе се врати ама мора на зелката да му се исполни желбата, па човек би напустио шоу! Ич не ми се свиѓа, има глас ама баш ме интересира дали ќе знае некоја странска песна да испее, зашто тоа босанското неможе да го скрие.

Не бе оти, Дарко од емдва, веќе има работено со аудиции и повеќе има искуство од Калиопи и има свое студио ко жељко...

А инаку и јас не можам Снежа да ја поднесам, како прво еднаш не ја видов во косата арна да биди напраена а за другото па да не коментирам како се смее како недоквакана и никаква харизма нема, уствари сител и што друго да коментирам.

Бре каков Дарко. Замисли ги на едно место Кики, Жељко, Емина, Кристина и Дарко. Најди го натрапникот работава. Никој не го знае. Ако има некој од тука, тоа треба да е Каролина или Калиопи, или евентуално Тијана.

Чисто се сомневам дека имала 2-3 дена да научи 2 песни. Песните најверојатно и би требало да ги учат, како и веќе влезените учесници у финалето. Можеби резултатите ги кажаа у вторник, ама сигурно спремале песни цела недела, да бидат спремни, да настапат(зависно кој ќе се врати прв). Нема теорија да ги научила песните за 2-3 дена. Текстовите ајде, ама цел аранжман тешко.
И да ги учела песните една недела, на Маид сепак му дале две недели за истата работа. Не е фер спрема неа. Она да испаднеше завчера, он директно иде во следна епизода и испаѓа ко да постигнал појше успех од неа, што не е точно бидејќи наводно имаат ист број на гласови.
Зошто џабе? Не е работата да се победи, баш мислам дека тие кои победуваат на вакви шоуа се засенети од некои кои отпаднале претходно. Ѕвезде Гранда е најдобар пример за ова (Се срамам од себе што го знам ова).

Ех, претерувате со љубоморава. Жељко му бил љубоморен на Даниел, сега Емина на Александра. Има Александра уште многу фурни леб да јаде за Емина да и биде љубоморна. Како на Тамара не и е љубоморна, или на бендот 4U?

Ако не се појави некој Македонец на балканско шоу, нигде ве нема со коментари за македонските таленти. Па има и едно шоу Сите наши песни каде има добри гласови и пејачи, зашто не ги подржите и тие пејачи, туку само некој што е ставен во балканско шоу да собира пари од гласање.
Пример Евгенија Чанчалова од Сите наши песни или не знаете дека постои таков вокал односно девојка која има икс фактор.

Што ви е бе Емина е најобразована музички таму и најстручни коментари дава (y)
Според мене само Кристина ми е full package во жирито. И Кики е тука негде, ама не се замара баш.
Александра ми е топ, баш ми е мило што се врати. Нема некој глас ама со Дај не питај развали и од тогаш ми стана омилена :)
И не е фер Маид што ќе се врати ама мора на зелката да му се исполни желбата, па човек би напустио шоу! Ич не ми се свиѓа, има глас ама баш ме интересира дали ќе знае некоја странска песна да испее, зашто тоа босанското неможе да го скрие.

Кристина срце ја болеше што ги набрка Јана и Лука ради Џогани и Фифи, ама шоу е ова, битна е гледаноста, а факт е дека за Фифи и Џогани појше се збори отколку за другиве. Истото важи и за Жељко - Даниел мораше да го прими за да има шоуво и во Македонија гледаност, ќерката на Луис ради што е ќерка на Луис. Мислам дека негов следен избор беше Маид ама Тони Цетински ептен убаво изреагира на пеењето на Младен, па мораше Младен да го избере како еден од тројцата.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 16:14 ---
Ако не се појави некој Македонец на балканско шоу, нигде ве нема со коментари за македонските таленти. Па има и едно шоу Сите наши песни каде има добри гласови и пејачи, зашто не ги подржите и тие пејачи, туку само некој што е ставен во балканско шоу да собира пари од гласање.
Пример Евгенија Чанчалова од Сите наши песни или не знаете дека постои таков вокал односно девојка која има икс фактор.

Да бе, македоскиот Идол ич не беше популарен, нигде не немаше.

Идол беше пред 4 години, зборувам за последнава година и Сите наши песни.

Ех, претерувате со љубоморава. Жељко му бил љубоморен на Даниел, сега Емина на Александра. Има Александра уште многу фурни леб да јаде за Емина да и биде љубоморна. Како на Тамара не и е љубоморна, или на бендот 4U?

Љубоморна у смисла на изгледот. Жените колку и да изгледаат добро, често знаат да изреагираат завидно кога ќе се појави некоја друга за која другите кажуваат дека е убава. На Тамара не и е љубоморна, пошто реално Емина Е поубава од Тамара, Тамара е слатка и симпатична, ама Александра е 100 пати поубава. :)

За Жељко и Даниел никогаш не сум кажала такво нешто, баш напротив, не се согласував ич со тоа. :)

Гледав 2-3 пати, уши ми се распараа. 90 посто од кандидатите не ми се допаднаа, а Евгенија беше во изборот на М2 ако не се лажам, ја гледав и тогаш. Не пее лошо, ама не ми е баш некој икс фактор да бидам искрена.

Кристина срце ја болеше што ги набрка Јана и Лука ради Џогани и Фифи, ама шоу е ова, битна е гледаноста, а факт е дека за Фифи и Џогани појше се збори отколку за другиве. Истото важи и за Жељко - Даниел мораше да го прими за да има шоуво и во Македонија гледаност, ќерката на Луис ради што е ќерка на Луис. Мислам дека негов следен избор беше Маид ама Тони Цетински ептен убаво изреагира на пеењето на Младен, па мораше Младен да го избере како еден од тројцата.
Даниел со тој глас и Марсовец да беше ќе поминеше. Тука немаше толку улога кој од каде е. Според мене Жељко ги сакаше Маид, Маја и Даниел, но се согласувам со коментарот за Тони кој остро изреагира за Маид, а не ми е јасно зошто.
Стојам на тоа дека Јана и Лука се безлични и досадни. Додека пееја во куќата, од што ми беше досадно едно време се фатив како мозокот ми е на скроз друго место. Немаат харизма едноставно. Лука за нијанса подобар од Јана.

Да бе, македоскиот Идол ич не беше популарен, нигде не немаше.

Точно, имаше тема, се коментираше секој настап исто како што и сега се коментира Икс Фактор. :)

Zeljko go isfrli Maid a Kristina gi isfrli Jana I Luka zatoa sto sakale nejkele moraa da gi primat kerkata na Luis I Dzogani. E sega toa sto ocekuvaa publikata da gi vrati tokmu niv ne im se pogodi bas pa siot bes go isturija vrz Aleksandra. Ne im e Aleksandra kriva sto moraat da se raspravaat so deca na poznati faci. Nikoj od natprevaruvacite ne im e kriv.
Aleksandra Brkovic I Ilma Karahmet se X Factorot. Dvete imaat silni vokali, talent, preubava boja na glas i peat sovrseno. Imaat harizma i umeat da vladeat so scenata. Znaat da ispeat sekakvi ama bas sekakvi pesni. Na drugite im lezi samo eden stil na muzika. Pa kakov pejac e toa? Vistinskiot pejac ke ja otpee koja i pesna da mu ja dadat.
P.S Ocekuvam slednata emisija da ispadne Cato ili novata Aleksandra.
Od Fifi iskreno mi se gadi, a Kajmakoski go smetam za dvolicen i lazgo. Od avion se gleda negovata gluma i lazna skromnost. Pa bidi svoj ne mora da se pravis nesto sto ne si i da ja zavaruvas publikata da te glasa. Mislam aman. o_O

Od Fifi iskreno mi se gadi, a Kajmakoski go smetam za dvolicen i lazgo. Od avion se gleda negovata gluma i lazna skromnost. Pa bidi svoj ne mora da se pravis nesto sto ne si i da ja zavaruvas publikata da te glasa. Mislam aman. o_O

Тоа “од авион“ е релативна работа. Јас воопшто не го доживувам така. :)
Секој со својата перцепција. Секој различно ги доживува луѓето.

Едно прашање, дали на луѓе од земји кои не се учесници на Икс фактор им е дозволено да гласаат ? На пример Хрватска, Германија, Шведска...?

Се согласувам дека треба талентите да ги откриваме во наши граници, а не во вакви шоуа. Но во изминатиов период да не беше некое вакво пофамозно шоу, немаше да излезат нови имиња на нашава естрада. Ете пример Даниел бил кај емисијата на Лила пред неколку години, бил на Охрид Фест, зошто јас, ти, некој друг не го приметил тогаш, туку сега?? Тука е тоа прашање кое во иднина треба да се анализира ако сакаме нашава музика да оди напред.

Порано фестивалите беа расадник на таленти, каде излегоа доста имиња. Фестивалите ни беа доста добри. Макфест, Охрид Фест, Скопскиот фестивал, биле извори на нови таленти кои и ден денес се актуелни на естдава наша, а денес тие фестивали имаат 0 квалитет, излегуваат деца со плагијат песни, деца кои со пари ги купваат победите, а останатите со талент остануваат во сенка. Во ист размер стави ги и нашиве шоуа каде со намешталки се освојуваат победи. Ете последниот победник (мислам Петар Маркоски беше, не сум сигурен) на м2 се кладам дека некои не ни го знаат. На тоа шоу беше и таа Чанчалова со песната Моето мало, Љупка со Кога сонце грее плачам. Ги напоменав овие 2 зошто нивните песни се вртеа тоа време, ама сега нигде ги нема. Исто и со Идол кој рака на срце беше доста следен и славен, но сите што дотуркаа до финале сами се виновни што нивната кариера не проследи по тој пат. Тие беа актуелни во тој период и по тој период, да одеа во добра продукција, ќе продолжеа во добра насока, а сите заглавија кај Јованов и слични на него. Со самите местенки и слични ствари се губи квалитетот, се намалува следеноста и затоа се помалку и помалку се следат и фестивалите и ваквите шоуа кај нас. Се додека не се поправи тоа и кога ќе се зголеми гледаноста ќе биде друга приказна Само не заборавај дека зборуваме за шоуа, фестивали кои се во досег на нашава земја, никој од балканов не се замара со нив, никој не ги следи. Дури и во нашава земја по некој период веќе беа заборавени.

Со Х факторов е друг муабет. Досегот е доста поголем, го следат земји од околинава, па дури и земји кои не учествуваат, зошто е поглобално шоу од сите наши кои ги наведов претходно и не се создава публика само од сопствена држава. Моментално и во организација, квалитет и со оглед на тоа што и во жири спаѓаат успешни фаци од балканскава сцена има поголем кредибилитет во однос на х жирија кои со 1000/2000 евра можеш да го поткупиш нивниот глас. Даниел од тие 180+ илјади фанови, повеќе се од други земји отколку од кај нас. Моментално си има фан база, има квалитет, но шоуто ќе заврши еден ден. Тој период ќе биде исто пресуден за него ако сака да опстане и кај нас и на балканската сцена. Ако успее да биде актуелен со квалитет на неговите песни ќе биде неколку чекори понапрд од нашиве така самопрогласени “ѕвезди“ кои не можат да просперираат во нашава земја, а камоли пошироко.

Тони Цетински мислам дека беше многу против Маид и затоа уствари Жељко не го зема него. Коментарот на Тони: "ако тој има X фактор, јас сум папа" мислам дека беше за Маид

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom