Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене наместија да испадне Маја. Се ми се чинеше дека она не сака да учестувува во ова па затоа и ја исфрлија. Кога ја пееше од Alica Keys песната сите и дадоа позитивни коментари, па затоа немаше логика да жирито ја исфрли наместо гласовите од публиката да одлучи како во случајот со Младен.

Како може да кажете дека Кајмакот се однесувал сељачки не ми е јасно. Покажување на скромност било сељачко однсеување, а тогаш кое тоа градско однесување? Тоа што го покажа Тамара со нејзиното однесување спрема Жељко, не викам дека он не ја напна ама пак треба да покаже почит и да ги прифати критиките. Девојката сама си избирала песни. Па да сум на Кики местото веќе нема да се замарам со нејзе, сама нека си избира песни и нека се брука ко што се избрука вчера.

Одсекогаш сум го мразел Justin Biber, ама како лошо испеа вчера Харис слободно можам да кажам дека Justin е Pavaroti за него. Дечкото испеа ко на златно славејче да е, а на сцената се движеше ко мајмун.

И на крај да кажам за однесувањето на жирито спрема новава Александра. Како може такви коментари да и даваат. Дека од сите четворица кандидати што беа нејзе никат не би ја вратиле. И девојката си кажува дека не знае да пее како другите, ама жирито мора да и даде барем малце подршка за да се потруди повеќе да научи нешто. И она што да прави кога има некој што гласа за нејзе заради нејзината убавина. И ако незнаела да пее ко другите тогаш зошто ја пратиле во куќата на Кики. Значи самото жири направило грешка.

Абе само јас ли забележав дека моментот на „ГРЕШКАТА НЕСАКАНА„ беше момент од најавата. А најавите се снимат пред и НЕ одат во живо. т.е. грешкатата е намерна и не е на Жељко, а на сите забркани од организаторите започнувајќи од камерман до монтажа и стигнувајќи до крајно ОК од продуцент или режија (не ги знам кој е нај главен, извинете).

А мое мислење за целото натпрењарување е: Кајмакот нема шанси. Објаснување (малку статистичко :) ): Македонија има 2.5 милиона народ, од тие 2.5 пола седат пред телевизор (дури и многу е). Од тие пола ајде 10.000 да гледат Х фактор. Од тие 10.000 едно пола од нив не им се допаѓа нашиот. Од тие пола што им се допаѓа колку ке гласат????? Од тие гласови да речеме 1000 колку ќе минат покрај горе спомената компанија организатори????

Кој ќе победи? Оној што ќе плати најмногу или ќе биде најдобра инвестиција за некој (од жири или организатори).

Поука: И да се замарате и да не се замарате - само вие ќе настрадате. На оние таму баш ги заболе за вас и кој ви се допаѓа за да победи.

Поздрав!!!

Статистикава ти е убиј боже еј. :pos::pos:
Па 1000 гласови Даниел ке собере само од блиски роднини и пријатели што нормално ке си гласаат, и тоа по повеке пати.
Да не збориме за луѓе што стварно му се фанови и гласаат за него, а на фејсбук страната коментарите му се колку што македонци, толку и срби, хрвати и слично.

А ако идеме на принцип дека продукцијата решава кој ке победи(на тој што ке биде најдобра инвестиција, како што кажа ти), тогаш мислам дека нема што да се прави муабет, се знае моментално кој е најголема ''ѕвезда'', ако може така да се каже, меѓу кандидатите.

Така да, анализава дека Даниел нема шанси, ти е дупка до дупка. :)

Со повторно слушање на настапот од вчера на Даниел повеќе ми се допаѓа.

Според мене наместија да испадне Маја. Се ми се чинеше дека она не сака да учестувува во ова па затоа и ја исфрлија. Кога ја пееше од Alica Keys песната сите и дадоа позитивни коментари, па затоа немаше логика да жирито ја исфрли наместо гласовите од публиката да одлучи како во случајот со Младен.

Како може да кажете дека Кајмакот се однесувал сељачки не ми е јасно. Покажување на скромност било сељачко однсеување, а тогаш кое тоа градско однесување? Тоа што го покажа Тамара со нејзиното однесување спрема Жељко, не викам дека он не ја напна ама пак треба да покаже почит и да ги прифати критиките. Девојката сама си избирала песни. Па да сум на Кики местото веќе нема да се замарам со нејзе, сама нека си избира песни и нека се брука ко што се избрука вчера.

Одсекогаш сум го мразел Justin Biber, ама како лошо испеа вчера Харис слободно можам да кажам дека Justin е Pavaroti за него. Дечкото испеа ко на златно славејче да е, а на сцената се движеше ко мајмун.

И на крај да кажам за однесувањето на жирито спрема новава Александра. Како може такви коментари да и даваат. Дека од сите четворица кандидати што беа нејзе никат не би ја вратиле. И девојката си кажува дека не знае да пее како другите, ама жирито мора да и даде барем малце подршка за да се потруди повеќе да научи нешто. И она што да прави кога има некој што гласа за нејзе заради нејзината убавина. И ако незнаела да пее ко другите тогаш зошто ја пратиле во куќата на Кики. Значи самото жири направило грешка.
Потполно сум согласен со твоето мислење во врска со Александра. И јас лично сметам дека можеби девојката има послаби гласовни можности од другите кандидати, но очигледно дека девојката го има потребниот X фактор кој жирито толку често го споменува, но не успеа да го препознае кај Александра. Жирито наместо да го прифати изборот на публиката и да признаат дека тие не успеале да го препознаат она нешто што публиката го гледа во Александра, тие ја напаѓаат девојката како нешто да им погрешила. Според мене многу невкусно и непрофесионално!

Жељко јас мислам ќе го земе Кајмакоски во негови раце да му прави песни за првиот албум.

Вчера слаби беа повеќето ,слаби песни им одбрале ,а некој кој сами си одбрале песни не знаат што најмногу им лежи за пеење уште лутаат за да го пронајдат нивниот стил на музика кој им одговара.

Еј кај спомнавте за Александра ми се крена косата.Како бе може едни професионалци да даваат такви во најмала рака безобразни коментари мене стварно не ми е јасно.Девојката е преубава,фина,реално и не пее толку лошо колку што немаше време да се спреми за настапот.Стварно ме изнервираа и нејвеќе ради тоа гласав и за неа.

Даниел Кајмакоски и неговиот фан клуб сонциња, :pos::pos::pos::pos:

Како да не, Жељко ќе го зел Македонецов понатака, а не некој Србин.
Политика на продукцијата е ова додека трае шоуто, веројатно и Емина исто ги влече ако има некаде концерт, може и нема периодов. А другине двајца не се пејачи па да ги влечат.

Да бе, во договорот со Жељко пишува да го влече сегде Даниел, а во договорите на другиве ја нема таа ставка.
Бизнис е тоа, нема тука Македонец или Србин се дури носи пари.
--- надополнето: 15 јануари 2014 во 23:08 ---
Дали се извини Жељко за неговиот намерен националистички испад за матерни српски јазик ?

И ќе се избаци туку од нигде никаде некој член и ќе ја врати цела дискусија (да не речам расправање) на почеток. Стварно има логика во намерен националистички напад на 2 милиони народ од кој огромен број на луѓе се публика на Жељко.
Исто колку за инфо Жељко му плаќа стан во хотел, да биде понастрана од другите и да биде поконцентриран. Не верувам некој бадијала да вложува пари, а при тоа во иднина да не очекува да му се вратат.

Дее ова точно е? Хмм браво за Жељко тогаш, многу озбилно ја сфатил работава.

Даниел Кајмакоски и неговиот фан клуб сонциња, :pos::pos::pos::pos:
Не го свати очигледно...Рече да го поздравам мојот фан клуб, сонциња ве сакам. Многу буквално го свати и ти сеа:icon_lol:

Па низ нашиве и српскиве медиуми се рашири оваа вест, ништо чудно според мене.

Да бе, во договорот со Жељко пишува да го влече сегде Даниел, а во договорите на другиве ја нема таа ставка.
Бизнис е тоа, нема тука Македонец или Србин се дури носи пари.

И ќе се избаци туку од нигде никаде некој член и ќе ја врати цела дискусија (да не речам расправање) на почеток. Стварно има логика во намерен националистички напад на 2 милиони народ од кој огромен број на луѓе се публика на Жељко.

И Емина исто така им има дадено заеднички стан на Харис, Лукијан и Шпанецот :)

Продукцијата е тоа, никаков Жељко или Емина, продукцијата плаќа, не бидете наивни
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 02:03 ---
Еј кај спомнавте за Александра ми се крена косата.Како бе може едни професионалци да даваат такви во најмала рака безобразни коментари мене стварно не ми е јасно.Девојката е преубава,фина,реално и не пее толку лошо колку што немаше време да се спреми за настапот.Стварно ме изнервираа и нејвеќе ради тоа гласав и за неа.
А јас изгледа не слушнав, што и рекле. Инаку она ми е баш за на сцена

q6pz.png

:pos::pos::pos::pos:

Не го свати очигледно...Рече да го поздравам мојот фан клуб, сонциња ве сакам. Многу буквално го свати и ти сеа:icon_lol:

Па низ нашиве и српскиве медиуми се рашири оваа вест, ништо чудно според мене.

Дали се извини Жељко за неговиот намерен националистички испад за матерни српски јазик ?
Дали е намерен не знам,и не навлегувам во политика,ама знам дека не се извини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom