Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Да, и напишал на твитер:
Follow
Zeljko Joksimovic@ZZeljko

Blagodaram Ohrid na prekrasniot koncert.cc @Kay_Makovsky

Мораше некако да се извади за лапсусот.
Имаше некој тука на темава пиша дека намерно го направил, а незнам зошто кога Македонија е можда втора фан база по големина на балканов после Србија, ама ај.

Не знам зошто знам дека можеби е грешно ова и нема да се согласите, гледав некои видеа на интернет според мене еден од потенцијалните победници е Маид..Колку и да звучи неверојатно, не му ни до колења на Даниел, но го има оној балкански темперамент, ќе помине преку се само за да успее. Голема фан база има во Босна а воопшто кога ќе треба да се пресече тој ќе излезе со некоја песна која ја знае цел балкан, ќе почне со неговото дерење и ете ги поените. Единственото што ме плаши за Даниел е фактот што во клучните моменти зависи каква песна ќе избере, и да факт е треба да пее песна на македонски јазик..Не би успеало само со некој нов поп.. Искрено се надевам дека скромноста и големината нешто што Македонецот го краси, ќе го изгради неговиот пат до победа.. Се сеќавам на деновите на Операција Триумф, Белов беше прв фаворит..Аднан готов пред елиминација, го молеа да се врати се врати и победи..Не сакам тоа да се повтори, а дека има фаворизирање на Босанците мислам дека се должи на фактот што имаат големо гласачко тело..Македонец секако дека некому му боде очи.. Ние треба да го направиме своето да гласаме..На крајот на краиштата Даниел е веќе ѕвезда...

Супер е Каролина ,ја почитувам одличен глас,
но не ми е при срце онака легната како тоше или еве како тамара тодевска,
премногу е ладна на сцена без емоција кон публика,ќе испее професионално,ќе си ја заврши работата одлично и некако без топлина ќе си замине, долги години е на мак сцена а некако како да ја нема доживеано како што треба,дива е
Извини, ама што има врска ова ти што го постираше, со линкот што Дијаманте го постираше? :)

Нема никаква врска,сакав да си кажам нешто за Каролинче,незнам па тебе што тоа толку ти смета.фрее јор мајнд:)

Па има тема за Каролина, таму е соодветна, овде е оф-топик. :)

http://kurir.mk/magazin/scena/14494...erojatni-60-otsto-od-site-pristignati-glasovi

Ако може да им се верува на новинариве, даниел зимал 60% од вкупните гласови:eek:
Е сеа оваа слика гарант ке се смени после5-6 испаѓања ,а во финалето ако е босанец тогаш 1200% тој и ке победи.

Ех бе Македонче глупо самото ќе си се уништиш. Оставете го Даниел да си пее и веќе еднаш сватете дека никој не имитира аман веќе Секој што има квалитет и што вреди го имитирал Тоше, како да не баш си пее на свој начин. Тоше беше еден и нема повеќе да се роди таков човек ама знаете од ко почина се почна да се величат неговите дела, а пред тоа Тоше ваков Тоше онаков. Дека Даниел ќе победи на х фактор нема шанси то е факт ама на крај краева на е битно кој ќе победи туку кој ќе изгради кариера. И добро де згреши Жељко големото чудо, се јавија патриотите по социјалните мрежи да плукаат, а незнаат дека Жељко му е голема поддршка и дека може да го пробие на музичката сцена затоа што сите знаеме дека тој има добра кариера. И престанете да хејтате овај ваков онај онаков секој си има одреден квалитет гледајте го шоуто и забавувајте се , сепак тоа е забава.

http://kurir.mk/magazin/scena/14494...erojatni-60-otsto-od-site-pristignati-glasovi

Ако може да им се верува на новинариве, даниел зимал 60% од вкупните гласови:eek:
Е сеа оваа слика гарант ке се смени после5-6 испаѓања ,а во финалето ако е босанец тогаш 1200% тој и ке победи.
Незнам што е толку чудно..... ние треба да си разјасниме дека Македонец неможе да победи во вакви шоуа ;)
А за Даниел, можеби ќе му се насмевне среќата па ќе си тера кариера човекот..., само лошо ќе биде ако тргне по патот на Белов.

Mnogu negativno gledate, ama stoznam uste od prviot nastap na daniel na audiciite imam cuvstvo drka toj ce pobedi.
Dali e taka ce vidime, nemoze sekogas bosancite da pobeduvaat.

Значи публиката го сака по гласовите.. Тоа е најголемиот подарок..За утре излезе инфромација дека ќе пее на Македонски. Се надевам дека добро ќе се справи со задачата и дека ќе ја зацврсти неговата позиција на врвот како и до сега..Само Бог да му даде сила

stoznam uste od prviot nastap na daniel na audiciite imam cuvstvo drka toj

да да и јас уште кога го слушнав првпат кога пееше си викам дрка овој 100% инаку шипки што ќе пее вака :icon_lol:

Што ако сите од оној Шерифовиќ до Нина Бадрич го фалат Кајмакот кога на крај пак нема да победи. Тоа штом Тони Зен не победи што беше апсолутно најдобар во секој сегмент на човечкото постоење на тоа Survivor,не очекувам било кој друг да победи на вакво шоу.

Самата тематика на следниов live е домашна музика, така да сите учесници ќе пејат екс-ју песни.
Ме интересира која песна ќе ја пее Даниел, со оглед на тоа дека македонските песни и изведувачи не се толку познати, со исклучок на Тоше, Каролина, Калиопи, Леб и Сол и македонските народни песни. Ова сепак е шоу за забавна музика, така да навистина немам идеја која песна би ја пеел.

Иначе не треба такви вести да пишуваат колку од гласовите оделе за Даниел, затоа што тоа некогаш има контра ефект. :)

Илма и Лукијан биле први по гласови, потоа следеле Доктори и Даниел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom