Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Добро бе, размислувате пред да пишете? Па Cija Si е оригинално изведена и од самиот ТОШЕ на СРПСКИ на Сунчане Скале.

Минус зошто пеел на српски, боже господе.

Не можеше од Тоше да ја пее Место на злосторот, Ангел си ти и било која друга песна освен Чија си? Зошто мислиш дека е баш таа песна му е изберена од Жељко? Токму поради тоа што таа песна нема македонска верзија и нема зошто да се бунат македонците. И да, голем минус е.

Oд сада сви да причате на ваш матерни језик, тако је ил није тако а ?

Абе овој боље да ќути. Мене ми падна срам од глупостиве што ги збори..:D

Зошто ка пее српската верзија ? РОПАК РОПАК РОПАК РОПАЧИШТЕ голем минус за ова и кој го ебе

А има македонска верзија од песната? Се читате ли бре пред да пишете нешто мајкуму стара. Не ја одбрал Даниел песната као прво.

Ок јасно ми стана зошто уствари не го гледам ова. Ептен ми е криво за Бебичќа што се зезнала со изгледот, следнава што треба да пее ми изгледа симпатично, најверојатно шоуво ќе се разжусти при крај кога ќе останат помалку кандидати.

Не можеше од Тоше да ја пее Место на злосторот, Ангел си ти и било која друга песна освен Чија си? Зошто мислиш дека е баш таа песна му е изберена од Жељко? Токму поради тоа што таа песна нема македонска верзија и нема зошто да се бунат македонците. И да, голем минус е.

Па тоа е потег на Жељко. Да. Не на Даниел. Шо може нашиов да стори? Продукцијата уз менторот му даваат песни. И нормално дека е со намера дадено од продукцијата, за тоа не реков ништо. Критикувајте го Жељко, а не Даниел.

Мора да пее на српски јазик пошо поголеми држави се појше гласови ќе збере, а ова со Жељко шо рече матерни јазик сигурно се побркал, а ако е намерно нека цркне.

Матерњи језик ? Што кажува глупости овој Жељко :tapp:

Мислам дека намерно испровоцира за нашиов да се истрча и да каже не ми е “мајчин јазик“ и да овие про-српски гледачи му најдат замерка демек не ги почитува и сл со што би изгубил гласачи и нормално на крајот да победи некој друг а не он сепак паметно мислам го избегна тоа..

А има македонска верзија од песната? Се читате ли бре пред да пишете нешто мајкуму стара. Не ја одбрал Даниел песната као прво.

Два-три поста над тебе, мое мислење.

Па тоа е потег на Жељко. Да. Не на Даниел. Шо може нашиов да стори? Продукцијата уз менторот му даваат песни. И нормално дека е со намера дадено од продукцијата, за тоа не реков ништо. Критикувајте го Жељко, а не Даниел.

Другите можеле сами да изберат песна. Тамара дури може и да испадне затоа што сама си избрала песна.
Нашиов нем е да каже НЕ? Подобро на англиски да пееше, а не на матерном језику.

А, Емина во моите очи тоне се подолу. Ја те ништа нисам разумјела. Зачувај си го мислењето за тебе, не мора цела нација да знае дека јазик сличен на твојот не можеш ни да се потрудиш да го разбереш.

Ајде каде се фанатиците да му се нафрлат затоа што пеел песна од Тоше?

Жељкооо пусти Жељкооо...:facepalm:

Дали ако некоја Х српска убава песна биде некогаш изведена на нашки , српскиот кандидат ке ја пее на нашки ? имаме нај нај најубав јазик на свет и ме заболе ако некој србин , хрват, босанец или што год не го разбира треба да се почитува своето

Другар ЧИЈА СИ нема верзија на македонски, разбираш? И на албумот на Тоше беше на српски, пред тоа и оригинално ја изведе на српски ко што споменав. Ај да е По Тебе/Ледена итн... па да ги пеел српските верзии океј, оваа песна е само на српски, тоа е.

Интересно, Даниел испеал на матерни језик што по сплет на околности испадна српски, а во исто време Емина не може да го разбере што збори...

Јас сакам Кајмакот да ја испее оваа песна од Тоше ,па ќе видат цр(в)бите што е матерни језик

Најсериозен сум, добро би му ‘легнала‘ на гласот на даниел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom