Australian Open 2015 I 19 Јануари - 1 Февруари I

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои АО 2015?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
јас мислам дека само кратки и широки топки на бекхендот на вавринка ќе го дестабилизираат и фрустрираат а со тоа и психата ќе му падни.. бердих мора да го напаѓа енди поагресивно ако сака да го добие мечот..

Бердих мора да го напаѓа вториот сервис на Мареј. Тоа е ахиловата пета на Енди, мора тоа да го експлоатира Чехот. Знае и Валверде сигурно, до вчера што се вика му беше хитинг партнер на Мареј, и тоа долги години. Мареј ќе мора да го смири Бердих и да го умртви темпото ако сака да извлече поволен резултат. Според мене повеќе работи ќе зависат од рекет на Бердих отколку од рекетот на Енди.

П.с. Каков поразителен податок за Раонич, баш она што го зборевме со Андер прееска.
Carl Bialik ‏@CarlBialik
Milos Raonic vs. Top 5 at Slams: 0-5, no sets won, 3 break point chances, 1 converted.

Последно уредено:
Каков сет човече... Кој ќе го земи победува според мене, огромна психолошка предност.
Едит - Бердих it is. :D

Лоша идеја на Бердих што почна да се надигрува и да шиба долги размени... Го јаде Мареј во такви ситуации 99 од 100. Поголемата разновидност на Мареј ќе биди пресудна ако направи пресврт.

Каков сет човече... Кој ќе го земи победува според мене, огромна психолошка предност.
Едит - Бердих it is. :D

Бердих одлично го почна мечот, али Енди после 6-7 гема влезе во ритам.
Не ми е јасен Бердих, секогаш кога по дијагонални размени ке му мавне Енди слајс, овој го враќа у мрежа.
Топ 10 тенисер ебате...

Бердих одлично го почна мечот, али Енди после 6-7 гема влезе во ритам.
Не ми е јасен Бердих, секогаш кога по дијагонални размени ке му мавне Енди слајс, овој го враќа у мрежа.
Топ 10 тенисер ебате...
Не е разновиден ич, а и слајсот на Мареј е еден од најдобрите слајсови, башка овај е многу висок а за високи тенисери е заебано да вратат ефективно слајсови. Најчесто одат во мрежа или се плитки удари кои после резултираат со винер на противникот. Затоа реков, Мареј има поразновиден арсенал, но против Бердих од првиот сет џабе му е сето тоа. Не може цел меч такво темпо да наметни Бердих, али и не очекував толкав крах...

Има сила у Бердих да ја отера у 5 сета, па таму што биде нека биде.

Му се искурчи Бердих на Енди на крајот на првиот сет, го подјеба малце, баш кога се разминуваа, Good game Tomas баш пред него кажа... ова е само follow up ...

Веројатно заради тоа после цело време Енди се радуваше на секој поен кој ќе освоеше, без разлика дали Бердих згрешил или тој изиграл добар поен. Пиче е Бердих, провокатор невиден, затоа и никој не го сака.

Ако игра вака Енди во финале (против Новак иако ништо не се знае), може да освои. Посебно ако игра против Новак мора многу почесто да го користи слајсот, бидејќи знаеме дека Новак и не се снаоѓа баш најдобра на добар слајс.

Мареј беше страшен денеска, Бердих против ваков Мареј би изгубил 99 од 100 меча, страшно агресивен, добро ја миксаше играта, за сервисот и да не зборувам досега го немам видено Мареј така добро да сервира, Бердих можеби и имаше шанса да го одведе мечот во петти сет, на 3-2 во четвртиот имаше две брејк топки, и двете ги усра самиот што е доказ дека на психички план е истиот стар Бердих, првата брејк топка беше на втор сервис на Мареј, се влезе во размена во кој Бердих ја имаше иницијативата, нападна ,мавна форхенд паралела, и ниту излезе на мрежа ниту се врати на основната линија, остана на ничија земја и Мареј му го врати топчето под ноги, втората брејк топка ја спаси Мареј со сервис винер, меѓутоа не беше тоа којзнае каков прв сервис, можеше Бердих да го врати тој сервис во игра ама проба некако чудно само да го блокира топчето, првпат во мечот проба така да ретернира, Вавринка често така враќа сервиси, топчето отиде метар во аут и од тука натаму се чекаше само моментот кога Мареј ќе го направи клучниот брејк.
Ме заеба за 112 евра Бердих, и падна во вода тоа што сабајле Мадисон Кис успеа да спаси 7 меч топки кога сервираше за 5-2 во вториот сет и така ја фатив со хендикеп 5.5 гема[DOUBLEPOST=1422562684][/DOUBLEPOST]од 2005 наваму Серена има 15-0 против Шарапова и само 3 изгубени сета :eek::eek::eek::eek:

Последно уредено:
Ова чудо како не пропадна Стан на сет топкиве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom