Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Aбе имате ли глас на Еуроспорт, неам глас јас не ми се гледа дури. :tapp:

Имаше проблеми кај мене при крајот на третиот сет па преминаја на англискиот коментатор и сега се врати српскиот.

Очекувано.
Штета што му даде сет само.

Ш'убо! :D

Нека продолжи и да го помине Надал, и да стане „полнолетен“.

ГЛУМЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! само толку имам да кажам!

Браво за Фед, голема промена донесе поголемиот рекет, и мотивацијата од Едберг :)

Реално, ако не победеше ваков мизерен Енди можеше комотно у пензија да иде. Мареј е хаос и ќе му треба уште некое време да се опорави од повредата.
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 13:11 ---
ГЛУМЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! само толку имам да кажам!

Браво за Фед, голема промена донесе поголемиот рекет, и мотивацијата од Едберг :)

:pos::pos: Знаев, ЗНАЕВ :pos:
Псај, мислам дека немаше жив да останеш ако ја свртеше Мареј утакмицава. :icon_mrgr:

Ајде нек се угоде по некоја случајност да го добие Надал, и да стани цензуриран 18+. :icon_lol:
1.50 за Надал, интересно, очекував помал да биди... (наспрема 2.60 за Федекс.)

nadal-raka-500.jpg

Раката на Надал. :confused:

Абе Федекс некако многу сигурен на сервис ми делува,си нема ич мака досега на турниров.

Габашвили 5 брејк шанси,Мареј само две ама една искористил.:LOL:

За сега ова делува на чистка.:cuc:

А иначе Надал го гледав до вториот сет до 4-4 и може да се рече дека просечно играше.Грешки правеше на секој втор поен,најверојатно и стварно му сметало тој плускавец.Во вториот сет Гришо направи рибрејк а не доби ниеден поен т.е Надал 3 дупли и една во аут ја спука. Нервозно делуваше Надал.
Иако очигледно и Димитров падна вториот сет,во првиот сет сервисот му работеше перфектно.Потоа гледам дека третиот сет го изгубил на свој сервис и то је то.

After all,фаворитите победија.(y)

Вака изгледа локум коефициент аама ќе видеме утре на утакмицава колку бил локум :D

Не знам, не знам. Федерер игра перфектно цел турнир во стил како пред 5 години. И сетот што го изгуби го изигра одлично, нека му се пази Надал. 3:1 for Roger, моја прогноза. Go Rog.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom