Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Муабетот е што се три сета, а знаеме како стојат работите на физички план и константност. Иначе Надал и Федерер имаат играно 10 пати на Грен Слем турнирите и моментално е 8-2 за Рафа, единствените 2 победи Федерер ги има 2006 и 2007 година на Вимблдон, првиот пат во 4, вториот пат во 5 сета. Али да не заборавиме дека тоа е трева. Надал го има победено Федерер 6 пати на Ролан Гарос и два пати овде во Мелбурн.

Ако гледаме од кладилничарски аспект, коефициентот на Надал има големо value.

Да почекаме и да видиме дали Рафа ја има санирано повредата или не..Со онаква игра како вчера тешко му се пишува.Нормално го мачи плускавецот,се гледаше и по сервисот и по очајните грешки од форхенд и тоа лесни удари.
Ако даваше Надал лесно поени тоа го и правеше и Димитров..
Федерер делува безгрешен на турниров,такви поклони нема да пропушти како бугарчето.

Затоа да почекаме да видиме дали ја средил раката.:)

15 годишниот Стефан Козлов, 2 носител во јуниорска конкуренција, иначе роден во Скопје, а игра за САД се пласираше во своето прво гренд слем полуфинале, по победата од 2-0 (6-2/6-1) против 10 носител Андреј Рублев од Русија.

@StefanKozlov : Best match I've played in a while. Semis of #ausopen jrs tomorrow #Usa http://t.co/6Il42zaKgQ 29 minutes ago

Надал го има победено Федерер 6 пати на Ролан Гарос и два пати овде во Мелбурн.

А најдобриот меч во историјата? 2008ма Вимблдон, значи 5 пати на Роланд Гарос, два пати во Мелбурн и еднаш на Вимблдон го има тепано.

Оваа Цибулкова ми се лоши кога ќе ја видам со тоа малите развиени/дебели набиени ноџиња и нервозен поглед. Кај стигна до финале кај си еба мамата,од толку и подобри и позгодни она најде финале да игра. Пу. Мислам јас генерално не ги можам овие од источна европа ама ај.

Него оваа Бердих-Вавринка сакам да биде тесна,да зацапа во 5 сета.

Не верувам дека ке има повеќе од 3.
Бердих не е достоен противник за Стан моментално.

Оваа Цибулкова ми се лоши кога ќе ја видам со тоа малите развиени/дебели набиени ноџиња и нервозен поглед. Кај стигна до финале кај си еба мамата,од толку и подобри и позгодни она најде финале да игра. Пу. Мислам јас генерално не ги можам овие од источна европа ама ај.

Него оваа Бердих-Вавринка сакам да биде тесна,да зацапа во 5 сета.

Видиш, не секогаш најзгодните идат во финале. ;) Една од позгодните веќе од поодамна е дома и се гушка со својот дечко од Бугарија.
Страшен тенис игра Цибулкова бре, што има везе дали е грда или убава...

А најдобриот меч во историјата? 2008ма Вимблдон, значи 5 пати на Роланд Гарос, два пати во Мелбурн и еднаш на Вимблдон го има тепано.

Да бре, го изумив тој меч тотално. :D
Стан доминантен за сега, Бердих мора да мења нешто ако сака да стигне до финале.

Коментаторов ќе сврши уште малце на информацијава дека ако победи Вавринка ќе биде најдобро рангиран Швајцарец..

Рафа на денешниот тренинг.
2014-australian-open-day-11-20140123-015256-740.jpg

15 годишниот Стефан Козлов, 2 носител во јуниорска конкуренција, иначе роден во Скопје, а игра за САД се пласираше во своето прво гренд слем полуфинале, по победата од 2-0 (6-2/6-1) против 10 носител Андреј Рублев од Русија.

За жал, од тоа што можам да го видам на Твитер, а и што читам по тенискиве форуми, Стефан Козлов знае за Македонија колку јас за нуклеарна физика. :(

и боље да не дознае, да ти кажам искрено. :D

Како изгледа inside out форхендот на Бердих на подлогава. :eek:

За жал, од тоа што можам да го видам на Твитер, а и што читам по тенискиве форуми, Стефан Козлов знае за Македонија колку јас за нуклеарна физика. :(
и боље да не дознае, да ти кажам искрено. :D
brace yourselves, фаланга пораки are coming :icon_lol:

Убаво би било да имаме некој тенисер што ќе не претставува низ целиот свет, ама...
Абе Босна вади тенисери еј, и покрај тоа што нивниот тениски сојуз можеби е 100 пати поужасен од нашиот.
Џумхур до трето коло на АО стигна. Што држава ќе бевме упм :mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom