АТP World Tour Finals - London 2015 (15.11-22.11)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Мене никогаш не бил завршниов турнир интересен, дури апла досаден го доживувам а и чувствувам дека и играчите така некако го доживуваат.
И како што рече Стефан уопште не е репер за квалитет, сите исцрпени после напорна година, каков тенис можат да покажат? Можда и нема сите мечеви да ги пратам што не ми е толку интересен а лани само финалето го чекав и ме зезна Роџер :ROFLMAO:

zavrshniot masters e kruna na sezonata,8-najdobri od tekovnata sezona,so pravo na kiks bidejki se igra po grupi,nema totalni autsajderi,najglamurozno organiziran,cel teniski ,,jet-set,, sobran na edno mesto.Edinstvenata mana od porano shto pochnuvashe odma posle Paris e otstraneta,ima cela nedela pauza,taka da obidite da se ,,omalovazi,, turnirot zatoa shto nechij pulen nikako da go osvoi se smeshni.Ako se meri I esapi po uslovite za igra, ovoj masters gi nudi najidealnite uslovi za tenis,ramnopravno za site,anulirani se sporednite faktori koi znaat da vlijaat na igrata.Ne sluchajno dvata najsovrsheni teniseri,Fed I Novak imat tolku tituli ovde. I Nishikori zaboravi da igra tenis denes ,a mozebi e I povreden, ama ustvari Novak e druga dimenzija za Kei . Go otkorna , u picku mater ,si igrashe kurtashak so japanacot.

Турнирот ко турнир е супер, зборувам за квалитетот на тенисот на истиот. Организација, паричен фонд, бодови, се е тоа супер, ама квалитетот на тенисот не е на тоа ниво што треба да е, барем не за турнир кој неофицијално се нарекува 5ти Слем. Баш заради мојот пулен и одредени други играчи турнирот е таков каков што е. И јас сакам сите 8 да пристигнат во топ форма али јебеш га, не стигаат.

Тоа што го немал освоено мојот пулен значело обид за омаловажување :tapp::tapp: Па РГ го има освоено 9 пати па секогаш сум зборувал дека е најлошо организиран Слем.:toe:

Какво е ова сервирање на браќава бе ? :tapp:Ерани подобар сервис има.Мајк Брајан ја утепа мрежата,и тоа доле ја искина .:icon_lol:

Не заебавајте, се знае дека овој турнир е шлаг на тортата на една сезона. Е сега, друг проблем е тоа што играчи како Нишикори, доаѓаат капнати од долгата сезона и често се случуваат вакви распад утакмици. Моја проценка е дека Кеи нема да земе нити сет ни против Роџер ни против Бердих.

Никогаш не се играл некој возбудлив и спектакуларен тенис на овој турнир. Вештачки турнир е ова, без онаа права жар во играта кај сите тенисери.

6dd8d3267fc38aca156c65504750becd.jpg

Atp trolls Kei. :D

2d44a6701cb141de5ac9ae8293f1ecc1.jpg

Не заебавајте, се знае дека овој турнир е шлаг на тортата на една сезона. Е сега, друг проблем е тоа што играчи како Нишикори, доаѓаат капнати од долгата сезона и често се случуваат вакви распад утакмици. Моја проценка е дека Кеи нема да земе нити сет ни против Роџер ни против Бердих.
Kei go dobiva Berdych a so Fed ke ima eden tajbrek ama sepak ke izgubi 2:0

турнир на најдобрите my ass, овде има класа играчи и играчи чист просек како Бердих,Нишикори, Ферер

Јас само прочитав негативни работи за турниров, ама како тоа е најлош, а не се спомна ништо подобро од него до сега. :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom