ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Потежок жреб за Надал не знам дали можеше. А и баш ми е "жал" за Австралиската надеж што ќе мора да ги пакува куферите уште во прво коло.

Nole uste od sega e finalist. Mnogu lesna zdrepka, premnogu, bez oset.

Новак има прелесен ждреб, 99.102% е финалист. Надал има доста тежок ждреб, ама 1 е на светот и за него не треба да има тежок/лесен ждреб. Највеќе ме плаши Делпо, али ако на некој бетон Рафа е солиден фаворит против Делпо тогаш тоа е на овој австралискиот. Интересно ќе биде и во првото коло против Томиќ, иако мислам дека ќе тепа Рафа 3-0 затоа што му лежи играта на Томиќ.

Уф веќе го гледам Џокович во финале, реално нема оправдување за него тука на патот до финалето барем.

Прелесен ждреб за Новак, сигурен финалист е мислам. За Надал доста потешко ќе биде, прво коло - премотивиран Томиќ, Монфилс, ДелПо потоа... ќе треба да се намачи Рафа.

Како и да е, едвај чекам да почне. :icon_mrgr:

Ќе се држи Томиќ.Ќе има притисок,тоа е очигледно но некако не ми делува дека премногу се замара кога игра тенис за некои нус ефекти.:icon_mrgr:

За да се држи некако во мечот треба да зема лесни поени на сервис,а тоа го прави од време на време.

Ако му тргне од старт,ќе има битка,а ако не,тогаш капитулација.:unsure:

Леле каков ќотек јаде Томич од Дел Потро...

:D

Не го сакам Дел Потро, но навистина може да генерира страшна сила со форхендот.

Имам видено гну попаметно од Томич.
Типчето си има проблем со психата, тотално нестабилен.

Дробам ја нешто за Томиќ на темана за АО али ајде.

JCGuJ8U4QwaYEZU4LWKs_Bddnfl0CEAAlL5C.jpg

Tweets of the Week

Novak Djokovic @DjokerNole Follow
I would be honored if you named your kid after me. Sure Serena would be too. So,let us know. We will be around the courts

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom