ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Интересни факти:
1. Продолжува проклеството на играчот што ќе го освои турнирот во Доха да не триумфира на АО.
2. 2009 година во финалето играа Федерер и Надал. Роџер тогаш ја бркаше својата рекордна 14 Грен Слем титула но беше спречен од неговиот најголем ривал. Федерер едвај собра сили и низ солзи држеше говор на свечената церемонија. АО 2014 истото му се случи и на Надал, со таа разлика што не беше спречен од својот најголем конкурент туку од дебитантот во едно Грен Слем финале.
3. Федерер истата година врза три финалиња и две титули на Грен Слем турнирите. Малку фалеше да бидат и три, но верувам дека во финалето на УС Опен пресуди оној челенџ и му го поремети ритамот на Федерер.

Е сега, дали Надал ќе ја прескокне 13ката оваа сезона останува да видиме, али секако интересни се фактите што ги набројав, доста сличности има. :)

П.с. Распоред на турнири што ќе го одиграат тенисерите во месец февруари.
http://live-tennis.eu/playersSchedule
Видете го на Вавринка распоредот :eek: Само што не верувам да ги игра сите турнири затоа што човекот ќе рикне. Сега има и Дејвис Куп така да ќе откаже барем еден од тие. Мареј само во Акапулко, изгледа намерно ги избегнува Федерер и Новак за да набие самодоверба која ја има и те како изгубено периодов.

Me интересира дали се забранети тетоважите за тенисерите? До сега не сум забележал некој тенисер да има тетоважа на видливо место од телото.

Me интересира дали се забранети тетоважите за тенисерите? До сега не сум забележал некој тенисер да има тетоважа на видливо место од телото.

Вавринка има, нели му се восхитуваа сите на реченицата на раката што му е истетовирана.

Росол има голема тетоважа на листот на ногата ( незнам дали на едната или на двете нозе ) :)
Така да не е забрането.

Тенисот е бел спорт,кошарката е црн спорт.:icon_mrgr:Па така и тетоважи немаат тенисерите којзнае колку за разлика од кошаркарите.

Овај Борна Чорич ке бидит тенисериште, запамтете ми го зборов(само да не завршит ко Чилич :D) мада чисто сумаљам имат 17 год а е мн смирен и стабилен

Надал го откажа учеството на турнирот во Буенос Аирес.

ama ne bilo zaradi grbot , tuku stomachen virus pa den -dva ne mozel da trenira !!?. Abe , kolku da ne sakash da si conspiracy theory , ima edna mudrost , nishto ne e sluchajno demek . Da ne go citiram toj ,, zabeganiot ,, amerikanec , ama baajagi dobro prognozira , plus minus dva tri meseci
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 16:10 ---
za tetovazite , nema pravilo shto zabranuva tetovazi , pa i frizuri i dres kod , osven Wimby za belata boja . Tipsa mislam deka e najisharan od site a gi ima i drugi , ama light verzija

Заради грбот е, а ти изгледа си единствен со тие теории.

abe ja nishto ne rekov , samo se chudam kako toj fraerot pogoduva , nit se slozuvam , nit sum protiv , tolku , vremeto ke pokaze .Duri odi tolku do kraj budalata , shto vika deka po zavrshetok na karierata ke bilo kako so Lens Armstrong ,ludak . Znachi , nitu se slozuvam , nitu sum protiv , neutro roberts
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 19:55 ---
Заради грбот е, а ти изгледа си единствен со тие теории.

ne be prijatel , eve shto vika Nadalcho
http://www.sportal.rs/news.php?news=118859

abe ja nishto ne rekov , samo se chudam kako toj fraerot pogoduva , nit se slozuvam , nit sum protiv , tolku , vremeto ke pokaze .Duri odi tolku do kraj budalata , shto vika deka po zavrshetok na karierata ke bilo kako so Lens Armstrong ,ludak . Znachi , nitu se slozuvam , nitu sum protiv , neutro roberts
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 19:55 ---

ne be prijatel , eve shto vika Nadalcho
http://www.sportal.rs/news.php?news=118859
Брат 4000 поени бега, дури и да не е повреден големо чудо ќе изгубел 300-400 поени. Сите Мастерси на земја ги брани плус 500ки некои плус РГ.
Мора Новак Мадрид да го нападне годинава и Мајами од тврда подлога пошо дебело потрфли лани, за да има некоја шанса да се доближи до РГ. Другите мање више сеедно е.

Брат 4000 поени бега, дури и да не е повреден големо чудо ќе изгубел 300-400 поени. Сите Мастерси на земја ги брани плус 500ки некои плус РГ.
Мора Новак Мадрид да го нападне годинава и Мајами од тврда подлога пошо дебело потрфли лани, за да има некоја шанса да се доближи до РГ. Другите мање више сеедно е.

aj ke probam da gi najdam napisite od toj tipot , dodusha povekje se so taa teorija , ama on taka ponashiroko elaborira . Sushtinata ,spored nego , u kratki crti ... hemijata , koktelite na dr.Fuentes , posle izvesen period na koristenje treba da se pravi pauza od koristenjeto , da se ischisti organizmot . Znachi , ne e poentata vo bodovite i branenjeto , naprotiv .
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 21:14 ---
okolu matematikata ,Novak ima prostor da se doblizi ushte na americhkata turneja , i tamu ne se proslavi bash , Madrid i Rim se vtoro poluvreme.Ima shansi i pred Wimby da se vrati na prvo mesto ama treba epten da se namestat kockite , a bashka i od Nadal mnogu raboti zavisat . Epten ke e teshko , ama ako mozeshe Nadal lani taka furiozno , zoshto Novak da ne vrati so ista mera . Sportski e da se nadevame

После толку откриени успешни спортисти со допинг во последниве 10тина години, треба некој спортист од денешницата да е екстремно глупав за сеуште на таа карта да оди со цел на освојување титули и слава. Шпанецот верувам дека не е, ако излезе поинаку, ќе остави многу фанови и љубители на тенисот разочарани. И не само тој, туку било кој од тенисериве што се на врвот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom