ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Турниров во Пекинг е одличен, ќе гледаме феноменален тенис. На Рафа му е потребно финале за првата позиција, а може и со пораз во прво коло да биде прв доколку Ноле загуби пред финалето. :)

Скоро убеден сум дека Надал ќе танка на барем еден или два турнира од преостанатите 5 колку што треба да ги одигра до крајот на сезоната. Според мене Пекинг и Базел ќе бидат тие турнири, или пак не е исклучена можноста тоа да биде Париз затоа што е непосредно пред Лондон и ќе му треба одмор пред завршниот Мастерс.
Пекинг можно е да го игра на врвно ниво, за да го осигура местото број 1... Во Базел оди гарант поради мрсна сума на пари и некој си спонзорски договор, инаку не гледам некоја посебна причина зошто би играл во Базел, тотално небитен турнир за него.

Ќе видиме, следува интересна завршница на сезоната, да не заборавиме, тука се и тенисерите кои се борат за влез на завршниот Мастерс во Лондон. Јас би сакал таму да се најдат Вавринка и Раониќ бидејќи стварно имаат добри сезони и прикажуваат одлични игри, ова особено важи за Вавринка кој е милина за гледање.

Скоро убеден сум дека Надал ќе танка на барем еден или два турнира од преостанатите 5 колку што треба да ги одигра до крајот на сезоната. Според мене Пекинг и Базел ќе бидат тие турнири, или пак не е исклучена можноста тоа да биде Париз затоа што е непосредно пред Лондон и ќе му треба одмор пред завршниот Мастерс.
Пекинг можно е да го игра на врвно ниво, за да го осигура местото број 1... Во Базел оди гарант поради мрсна сума на пари и некој си спонзорски договор, инаку не гледам некоја посебна причина зошто би играл во Базел, тотално небитен турнир за него.

Ќе видиме, следува интересна завршница на сезоната, да не заборавиме, тука се и тенисерите кои се борат за влез на завршниот Мастерс во Лондон. Јас би сакал таму да се најдат Вавринка и Раониќ бидејќи стварно имаат добри сезони и прикажуваат одлични игри, ова особено важи за Вавринка кој е милина за гледање.

Зошто да не игра во повеќе турнири ако може , не гледам причина за калкулирање , вистина дека на другата половина од 2014 ќе им доста за бранење , но нека лапне сега титули и бодови , за 2014та во 2014та.

Зошто да не игра во повеќе турнири ако може , не гледам причина за калкулирање , вистина дека на другата половина од 2014 ќе им доста за бранење , но нека лапне сега титули и бодови , за 2014та во 2014та.

Не е за бранење него за уморот.

Само да го одбележам неверојатното лузерство на Бенето.

Деветто финале во кариерата, ниту една титула, а има победа и над Федерер на мастерс.

Лузер со тапија, играше против послаб играч, водеше 1-0 во сетови, и имаше животна шанса да освои турнир.

И имаше меч топка што е најтрагично, а и иницијатива во тој поен, али Соуса со прекрасен пасинг успеа да се извади а подоцна и да го добие мечот.

И имаше меч топка што е најтрагично, а и иницијатива во тој поен, али Соуса со прекрасен пасинг успеа да се извади а подоцна и да го добие мечот.

И да ми скине 200 евра.

:facepalm:

Како можев Кудла местачот да го играм денес. Нема логика спрема форма и квалитет да изгуби од Кокс со 7-5 6-0 . Од 1.25 на 1.12 падна квотата за негова победа.

Најјако ми е вака кога ќе заебе некој тенисер шо бил огромен фаворит да ги читам коментарите ( пцовките) на неговата фејсбук страна :pos:

Sined Alduk
You will lose your right hand.

Част Бонанно
you is fucking idiot, fuck your mother :pos:

Абе го гледаше некој Надал? Резултатски добар, а во пракса кажете вие :D

Хјуит го плеснал Хас. (y)

Го даваат ли некаде турниров бе? :)

Хјуит го плеснал Хас. (y)

Го даваат ли некаде турниров бе? :)

Се плесна идиотот сам, 4-1 у тај брејк, па 6-3, за да го изгуби тај брејкот 6-8... идиот е мал збор за него...
Почнува втор сет, одма прави брејк, па губи сервис, пак прави брејк, пак губи сервис, и на крај изгуби коњот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom