ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Уште еден мајстор отиде во пензија-Давид Налбандиан. Сепак, не успеа да стави крај на повредите и проблемите со рамото и реши да се пензионира. Нема да ги заборавам неговите маестрални потези и неговата офанзивна игра, тениски ненормално “образован“ човек и еден од најтешките противници на турот. Еве ви еден клип, колку да се потсетите на неговите страшни и рамни бекхенди. И да, нема да заборавам како на крајот на 2007 година си играше курташак со Надал и Федерер и ги плескаше во Париз и Мадрид и уште некој турнир таму што не ми текнува во моментов. Уживајте во мајсториите на Налби.
Едит: Коментарот што се наоѓа под видеото: The one person who disliked this video is the linesman at the queens club ;) :pos:

Уште еден мајстор отиде во пензија-Давид Налбандиан. Сепак, не успеа да стави крај на повредите и проблемите со рамото и реши да се пензионира. Нема да ги заборавам неговите маестрални потези и неговата офанзивна игра, тениски ненормално “образован“ човек и еден од најтешките противници на турот. Еве ви еден клип, колку да се потсетите на неговите страшни и рамни бекхенди. И да, нема да заборавам како на крајот на 2007 година си играше курташак со Надал и Федерер и ги плескаше во Париз и Мадрид и уште некој турнир таму што не ми текнува во моментов. Уживајте во мајсториите на Налби.
Едит: Коментарот што се наоѓа под видеото: The one person who disliked this video is the linesman at the queens club ;) :pos:

За мене еден од најталентираните играчи во историјата. Неверојатен shot maker. Повредите и малку несериозниот пристап не му дозволија да освои Грен Слем.На Федерер му се стемнуваше кога требаше да игра против него, долго време Налбандијан важеше за единствениот играч кој има позитивен биланс во дуелите со Федерер. Тоа беше пред Надал да почна да го добива Роџер на земјените терени.

Инаку, Налбандијан знаеше на сред сезона да земе пауза и да вози рели, или такви некои работи... :) Лик со однос спрема тенисот како Сафин, иако не до тој степен. Многу беше забавно кога ќе се појавеше на турнир со стомаче, така буцко направен. Техниката беше тука, но движењето и кондицијата послабо. :D И да, знаеше да одигра еден дел од сезоната на фантастично ниво, и да ја исплеска цела тениска елита.

За мене еден од најталентираните играчи во историјата. Неверојатен shot maker. Повредите и малку несериозниот пристап не му дозволија да освои Грен Слем.На Федерер му се стемнуваше кога требаше да игра против него, долго време Налбандијан важеше за единствениот играч кој има позитивен биланс во дуелите со Федерер. Тоа беше пред Надал да почна да го добива Роџер на земјените терени.

Инаку, Налбандијан знаеше на сред сезона да земе пауза и да вози рели, или такви некои работи... :) Лик со однос спрема тенисот како Сафин, иако не до тој степен. Многу беше забавно кога ќе се појавеше на турнир со стомаче, така буцко направен. Техниката беше тука, но движењето и кондицијата послабо. :D И да, знаеше да одигра еден дел од сезоната на фантастично ниво, и да ја исплеска цела тениска елита.

Вчера читав за несериозноста, и имаа напишано дека на еден турнир дошол буквално од плажа и го освоил, али да ме убиеш не ми текнува кој. Дали Мастерсот у Шангај дали некој друг беше стварно не ми текнува. Баш штета што вака талентиран тенисер имаше проблеми со повредите и проблеми со мозокот... Замисли да ја имаше посветеноста и фокусот на Надал и Федерер... Небото ќе беше граница за човеков, бидејќи ко што кажа ти, он е еден од најдобрите shot makers што некогаш го заиграле овој спорт. Посебно ми се допаѓаше што не ги губеше мечевите против подобро рангираните тенисери од него уште во соблекувална, како што во денешно време тоа го чинат Бердих, Ферер и компанија. Него го болеше уво дали игра против Федерер, Надал или против Сепи, он излегуваше на терен и ги газеше противниците. Штета што не можеше во континуитет да игра на овој начин...

Л'Eкип пренесува денеска дека Ѓоковиќ спрема отказ за Вајда по крајот на сезоната...

Додека сме кај Ѓоковиќ, денеска во дубл, заедно со Станислав Вавринка беа убедливи против парот од Германија, Хас/Маер.
А и во сингл исто така одлично ја започна одбраната на титулата во Пекинг, славејќи против Росол со 6-0/6-3. Следен противник му е Вердаско.

Добро , толку ли е брза подлогата во Токио или овој Раонич е тапан? Паѓам на 5000 да победи над 3.5 гема , он тепа 6-4 7-6 ( 7-0 тај-брејк) . Како не му се паднало прв да сервира :tapp:

Инаку вчерашните тренинзи на Гокович и Надал беа сосем очекувани . Росол со оваа форма не може ни Фјучрс да земе.

Добро , толку ли е брза подлогата во Токио или овој Раонич е тапан? Паѓам на 5000 да победи над 3.5 гема , он тепа 6-4 7-6 ( 7-0 тај-брејк) . Како не му се паднало прв да сервира :tapp:

Инаку вчерашните тренинзи на Гокович и Надал беа сосем очекувани . Росол со оваа форма не може ни Фјучрс да земе.

На 2-4 имаше две брејк шанси Раониќ и стварно на среќа се спаси Соеда.Тука да направеше брејк решено ќе беше.
Раониќ просек на прв сервис околу 215-220.Многу асови лупна а и ми изгледаше подлогата доста брза.
Погоди доста форхенд винери.
Соеда си играше колку што имаше шанси.
Јас го имав +4,5 и се спасив.:)

Стен нејќе ни да се види со Ноле веќе,мајсторски си изгуби од Квери и си отпадна. :D

Ах бе Вердаско бе распад низаеден! Јебем ти ја убав тенис што го играш кога не знаеш такво ниво да задржиш барем два сета.

Ќе го демолише сабајле Надал на Фоњинита. Па гледам само 5.5 хендикеп дале . Фала. Да не е сервер Фоњини случајно :pos: А и кога ќе се сетам каков беше низ америка пред 1 месец :pos:

А и каков му беше односот на Фоњини на теренот... типичен, цигански...

Абе тој Фоњини никад не се става на тикет. Можи да се разигра и му да направи какви такви проблеми, а можи и од Русевски за изгуби.

Абе тој Фоњини никад не се става на тикет. Можи да се разигра и му да направи какви такви проблеми, а можи и од Русевски за изгуби.

Така ако гледаш воопшто не стапнувај во кладилница. :D

Така ако гледаш воопшто не стапнувај во кладилница. :D

Абе не се игра верувај, и надал не дава 100% од себе, се гледа дека се штеди за остатокот од сезоната. Колшрајбер 2 брејка со ред му направи. Гиралдо исто му направи 2-3 брејка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom