ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
и еве го изненадувањето на денот само што го уплатив Ферер да тепа веќе е 5-1 за Налбандиан

Очигледно сум мислел за третиот сет, таму имаше 3-1 Гаске, моја грешка. :) Ипак фала ти на исправката. :)
olaf
Ако ти е за 1.30 коефициент пиши си го Алмагро 1хендикеп, 1.30 е, има да го згази Кузњецов.
шо играч е овој томиќ? гледам игра против цонга, па одма ми иди дека ќе губи томиќ. ама ај некооо инфо повеќе. фала

шо играч е овој томиќ? гледам игра против цонга, па одма ми иди дека ќе губи томиќ. ама ај некооо инфо повеќе. фала
Те советувам да не го играш, Цонга е нестабилен многу иако е пред домашна публика, ништо чудно да изненади Томиќ.

Реално гледано Цонга би требало да победи денес, подобро пласиран е на ранг листата, игра на домашен терен. Но, овој Томич е тралалајка невидена, знае да загуби од некој што е надвор од топ 100, но знае и да победи некој далеку подобро пласиран. Според мене тепа Цонга но не е ништо сигурно. Ако ти е за правење пари играј ја Квитова или Лисицки, имаат убав коефициент. :)

Долгополов не би требало да има проблеми вечер нели ? Го гледав синоќа овој Матошевич и типот помина благодарение на грешките и нестабилноста на Кереј. Коеф. е добар. Иии што ќе кажате за Делпо-Симон ? Французинот до сега не налета на поасален противник, а во однос на Делпо е барем една класа подолу ..

Убав тенис одиграа Цонга и Томиќ, сепак во тај брејкот во третиот сет повеќе се снајде Цонга.
Доста квалитетна игра, ветува Томиќ дека треба да се смета и на него во иднина.

Долгополов не би требало да има проблеми вечер нели ? Го гледав синоќа овој Матошевич и типот помина благодарение на грешките и нестабилноста на Кереј. Коеф. е добар. Иии што ќе кажате за Делпо-Симон ? Французинот до сега не налета на поасален противник, а во однос на Делпо е барем една класа подолу ..

Долгополов реално треба да победи. Матошевич не е нипшто посебно. А Дел Потро синоќа со Љодра не импресионираше баш , се изнамачи. Симон е далеку поквалитетен од Љодра , можно е да му направи проблеми. Ама на крај краева мислам дека Дел По ке победи ради две причини. Првата е што тој е далеку поквалитетен од Симон. Втората е што лани го освои овој турнир и едноставно не смее да загуби денес затоа што ке изгуби многу поени.

Совет за тие што се кладите на тенис: не играјте на поголеми суми на Долгополов, Троицки и Чилич. Тие тројца тенисери се однесуваат како да имаат добиено, едноставно како жени се, никогаш не можеш да бидеш сигурен во нив. Друго е кога ќе изиграм на Бердих или Цонга, знам дека имаат сервис и дека се поиздржливи во долгите размени, а овие знаат да влегуваат од грешка во грешка и да не може да им се најде крајот.
Денес Цонга и Томич изиграа страшен меч во три сета, третиот беше завршен во тај брејк. Томич не искористи 5 меч топки од кои две беа на негов сервис. Момакот покажа дека може да се смета на него во иднина, се што му треба е да поработи на психата а според мене и да го смени тренерот.

Совет за тие што се кладите на тенис: не играјте на поголеми суми на Долгополов, Троицки и Чилич. Тие тројца тенисери се однесуваат како да имаат добиено, едноставно како жени се, никогаш не можеш да бидеш сигурен во нив. Друго е кога ќе изиграм на Бердих или Цонга, знам дека имаат сервис и дека се поиздржливи во долгите размени, а овие знаат да влегуваат од грешка во грешка и да не може да им се најде крајот.
Морам да се самоцитирам. Тоа е тоа, како и што реков така и се оствари, мувларите Долгополов и Чилиќ се како жени, најмртвите тенисери на светот.
Во Марсеј полуфиналните дуели изгледаат вака:
Цонга-Симон и Бердих-Турсунов.
Бердих веќе го сметам за финалист а додека другиот меч би требало да биде далеку понеизвесен. Симон игра одличен турнир, Цонга исто така е одличен иако денес поштено се намачи. Според мене ќе помине Цонга, но како што кажав ништо не се знае и не би ме чудело доколку помине Симон.
Во Мемфис остануваат уште два дуела да се доиграат, првите двајца полуфиналисти се Матошевиќ и Нишикори кои беа подобри од Долгополов и Чилиќ.
Во Буенос Аирес Ферер и Робредо обезбедија учество понатаму, а на прагот на победа е и Вавринка против Рамос бидејќи води со 1-0 и 4-2 во вториот сет. Останува да се доигра дуелот Алмагро-Делбонис.

Не знам дали е постирано, пред саат време слушнав на СпортКлуб... Родик и пензиониран напредува на АТП ранг листата. На последната ранг листа рипнал од 42ро на 40то место. :vozbud: :pos:

Најверојатно некој пред него изгубил поени, па за тоа напредува на ранг листата. А по некое време ми се чини дека поените ќе му се избришат на Родик, не сум сигурен за ова, но мислам дека е така.

Бердих го доби првиот сет против Турсунов за 25 минути.

На Родик поените што му стојат се од Ланската сезона што ги освоил, сега како со тек на време нема да настапува на турнирите, ќе му се намалуваат поените и ќе си дојде и до 0.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom