ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално е коментаторите на Спорт Клуб да си навиваат за нивните , и мене тоа ме нервира. Ама шала настрана 100 класи се подобри од нашиве коментатори.

Не е АТП ама овој Ренцо Оливо е убедливо најлошиот играч во светов.:pos:Од сите можни позиции игра дроп-шот.3 метра зад линија игра дроп-шот.Секој 3-4 поен му е дроп-шот и сигурно крв има руска некоја,не е можно толку да се нервира.:icon_lol:

Едноставно... не можеш да не уживаш, дури и најголемите хејтери би уживале, барем јас така мислам. :D Посебно во првите неколку поени. (y)

1/2 финале во Дубаи
14 часот, Ѓоковиќ - Дел Потро
Не пред 16 часот, Федерер - Бердих
:drk:

Учесниците во 1/2 финалето, премногу лесно ги добија противниците во 1/4 финалето, ниту на еден дуел немаше неизвесност.

Ѓоковиќ - Дел Потро играат од 2, ќе даваат на Спорт Клуб. Ете фин натпревар. (y)

Новак прв финалист на турнирот во Дубаи, со 6-3 и 7-6 го совлада Дел Потро, мечот можеби ќе траеше пократко ако Новак од 5-3 не му даде брејк топка на Дел Потро, по што овој се врати, за на крај во вториот и решавачки сет се игра тај брејк.

Моментално играат Бердих - Федерер, би требало тука по неизвесен меч да гледаме.

Кастрофален меч, дури и Федререр да тепаше пак ќе беше катастрофа.

Баш очекував утре во 16 часот да гледам Федерер - Ѓоковиќ , наместо Реал - Барселона.:unsure:

Новак прв финалист на турнирот во Дубаи, со 6-3 и 7-6 го совлада Дел Потро, мечот можеби ќе траеше пократко ако Новак од 5-3 не му даде брејк топка на Дел Потро, по што овој се врати, за на крај во вториот и решавачки сет се игра тај брејк.

Моментално играат Бердих - Федерер, би требало тука по неизвесен меч да гледаме.
И јас ќе фатев спортска да не му направеше брејк Делпо на 5-4 во вториот сет. :D
Бердих-Федерер, еден од поужасните мечеви што сум ги гледал во последно време, ми се чини јас да играв помалце ќе грешев, овие двајцава се утепаа од грешење. Утре Бердих ќе биде збришан од Новак и тоа е тоа. А сега од 5 играат Надал-Алмагро, кој сака може да гледа, ќе има пренос на СК.

Браво за Надал, гледам го победил сабајле Алмагро, што е за почит. Ако го совлада и Ферер во финалето утре сабајле (смешно звучи:D) , мислам дека формата полека, но сигурно си ја достигнува, па мастерс турнирите ќе ги дочека ако не во 100% форма, барем приближно на тоа.

Браво за Надал, гледам го победил сабајле Алмагро, што е за почит. Ако го совлада и Ферер во финалето утре сабајле (смешно звучи:D) , мислам дека формата полека, но сигурно си ја достигнува, па мастерс турнирите ќе ги дочека ако не во 100% форма, барем приближно на тоа.
И мене ме зачуди, доста се плашев од Алмагро бидејќи му беше прв противник од топ15 после повредата. Одлично, како викаат, тоа што ти е вродено никој не може да ти го земе, а во Рафа е вродено она шампионското. Доста добро е ова за неговата психа, после толку долга пауза победа против топ15 тенисер, а вечер ако тепа ќе биде уште подобро, победа против топ5 тенисер и тоа не против било кого туку против Давид Ферер, можеби најдобриот земјаш после Рафа. Ќе биде интересно, од 04:00 часот почнува финалето, а моментално почнуваат Ноле-Бердих.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom