ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
ај ако можи едно инфо за вечер цонга-давиденко? сакам да ја играм на победа на цонга за 100 евра, ама пошто од тенис не се разбирам многу, ако некој сака да ми кажи форма, мислење, тип, би бил мног благодарен.

не се знае со него никогаш, игра дома во Франција и затоа треба да тепа но двајцата тенисери се непредвидливи..Давиденко го тепаше Ферер пред некое време а губи од некој доста послаб тенисер, исто и Цонга е таков изгуби од Сјислинг пред некое време а денес треба да тепа но подобро ти е да не ризикуваш али ти си знаеш :)
Еракович треба да губи имаше повреда денес игра против Арвидсон.

Не бе кој што сака нека каже али Гаске си го има тој психолошки проблем и не може да го искорени. Одличен тенисер, талентиран, добар техничар но сето ова е џабе кога во главата е како мравојад. Па да водиш 6-2 3-1 и факинг Жил Милер да ти го сврти мечот треба да си легенда.
Монфилс продолжува со мизерната игра, денес загуби на домашен терен од Гранољерс.
Инаку прочитав информација дека на турнирот во Акапулко ќе имало огромно обезбедување, многу нарко дилери и бандити имало на тој реон. Бројката на полицајци што ќе го обезбедуваат хотелот каде што ќе престојуваат играчите и тенискиот комплекс ќе изнесува 4000. А во обезбедувањето се вклучени и морнарицата и војската. Огромно обезбедување е ова за еден тениски турнир, секоја чест за претпазливоста на организаторите.
Гаске немаше брејк втор сет.Имаше три брејк шанси,не ги искористи и нареден гејм првата брејк шанса ја искористи Милер.На 5-4 втор сет,сервираше Милер и Гаске имаше три брејк топки и не ги искористи повторно.Иако неправеден аут беше досуден на чист винер за израмнување 5-5.Трет сет почна многу добро Гаске,направи брејк и кога сервираше за мечот имаше 30-0 и успеа да изгуби 4 поени по ред,прв пат на негов сервис тоа да му се случи во дуелот.На 6-5 имаше имаше 15-30 на сервис од Милер,два пати по ред 2 сервис и два пати нефорсирана грешка со слајс.Во тајбрејк имаше 3-1,потоа и 5-4 и два пати Милер со втор сервис и пак ништо не направи.На меч топка Милер одигра феноменален бекхенд и немаше спас.Незаслужено победи Милер,слабо игра,не е таа игра од Ус Опен пред некоја година.Мислам дека Гранолерс ќе го победи денес,има многу подобра ретрн игра.

Гаске немаше брејк втор сет.Имаше три брејк шанси,не ги искористи и нареден гејм првата брејк шанса ја искористи Милер.На 5-4 втор сет,сервираше Милер и Гаске имаше три брејк топки и не ги искористи повторно.Иако неправеден аут беше досуден на чист винер за израмнување 5-5.Трет сет почна многу добро Гаске,направи брејк и кога сервираше за мечот имаше 30-0 и успеа да изгуби 4 поени по ред,прв пат на негов сервис тоа да му се случи во дуелот.На 6-5 имаше имаше 15-30 на сервис од Милер,два пати по ред 2 сервис и два пати нефорсирана грешка со слајс.Во тајбрејк имаше 3-1,потоа и 5-4 и два пати Милер со втор сервис и пак ништо не направи.На меч топка Милер одигра феноменален бекхенд и немаше спас.Незаслужено победи Милер,слабо игра,не е таа игра од Ус Опен пред некоја година.Мислам дека Гранолерс ќе го победи денес,има многу подобра ретрн игра.
Очигледно сум мислел за третиот сет, таму имаше 3-1 Гаске, моја грешка. :) Ипак фала ти на исправката. :)
olaf
Ако ти е за 1.30 коефициент пиши си го Алмагро 1хендикеп, 1.30 е, има да го згази Кузњецов.

Очигледно сум мислел за третиот сет, таму имаше 3-1 Гаске, моја грешка. :) Ипак фала ти на исправката. :)
olaf
Ако ти е за 1.30 коефициент пиши си го Алмагро 1хендикеп, 1.30 е, има да го згази Кузњецов.
фала, ама паднав сношти на кузњецов против воландри и не сакам да го смислам, а не да го играм...

чекам утакмица , и кога ќе видам дека ДОЖД врне , и дека дури утре ќе се игра.. :mad::mad::mad:

Го гледав цел натпревар и едноставно Гаске немаше никаква желба за игра. Како да чекаше шо попрвен да заврши мечот. Не покажа ни грам нервоза(како да му беше сеедно). Не е тој Гаске шо беше.

Jaнко бе, од Турсунов ли најде да загубиш, поарно да го предадеше мечот, немаше толку болно да е.

Игор Ј. мислам дека предлогот мој во темата за АТП 250 турнири би требало да го прифатиш, оти ист муабет се прави и на двете теми, нема поента, таа нека си остане само за информации околу турнирите, да нема дискусија.

pa i Raonic go lapna od Sock, se primetuvase deka bese umoren od prethodniot tunir ama koj go terase pa da igra togas

Ja fakjam Sport Klub, samo sto ako sum slusnala dobro komentatorot kaza deka denesnata programa ja zavrsuvaat so natp. Llodra-Del Potro, ne sum proverila sega da vidam dali ima najava za naredniot...Ako ja ima ke ja gledam tamu, ako ne moze link :D

Ja fakjam Sport Klub, samo sto ako sum slusnala dobro komentatorot kaza deka denesnata programa ja zavrsuvaat so natp. Llodra-Del Potro, ne sum proverila sega da vidam dali ima najava za naredniot...Ako ja ima ke ja gledam tamu, ako ne moze link :D

На официјалниот сајт од СпортКлуб пишува дека ќе има пренос од мечот на првиот канал. :)

Me буни тоа што во 20.45 им е закажан Жалгирис - Пао, така да, изгледа точна и е информацијата на Лара.

Pa i jas toa go primetiv zatoa mi padna cudno, mislam deka ke nema zatoa nekoe strimce ke pobarame :D

Уф .. ме умре овој Алмагро . Го имав да тепа над 4.5 гема , точно колку што треба победи 7-6 6-2. Ајде 10000 в џеб . Хух.

-Типса :pos:
- На Дел Отро несреќа му носи отворениот фан клуб на Кајгана :pos: Губи од Љодра 1-0 во сетови.

Најс меч може да биде вечер Налбандиан- Ферер. Се игра во Аргентина .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom