L
Löwe
Гостин
Чилич наводно бил "измамен", т.е "не го прочитал" упатството на лекот
Се случувало и кај мене и подолги серии, кога ќе дојде следен тај брејк не го гледај, не го прати резултатот уклучи и види како завршил тај-брејкотСамо да споделам, во серија сум од 11 (единаесет) ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ тај брејкови кои одат против моите кладби на одреден меч.
Значи, 11 пати по ред играчите на кои што јас сум се кладел го изгубиле тај брејкот кога стигнало до него, без разлика дали на крајот го добиле или изгубиле мечот. А се започна со двата изгубени тај брејкови на Тсонга против Нишикори.
Единаесетиот се случи пред 5 минути, Морита го изгуби тај брејкот против Шведова во вториот сет.
Да ама во годината влезе со одмор од 7 месеци. Сите победи му беа на мускули. Ќе видиме наредната дали ке има толку кондиција. А и Новак влезе во годината доста доста изморен. Тоа најмногу се гледаше уште во првите мастерс турнири.Ајде да пишеме тука, и официјално Рафаел Надал ја завршува 2013 како број 1. Искрено, како негов фан не очекував вакви резултати после долгата пауза поради повреда, али Рафа сите не демантираше и го направи невозможното. Освои 10 титули, од кои 2 Грен Слема, 5 Мастерса, две 500ки и една 250ка. До сега има вкупно 6 порази и со сигурност ја завршува сезоната со едноцифрен број на порази. Страшна сезона за Рафа, имајќи во предвид дека не играше на првиот Грен Слем годинава во Австралија.
2011 и 2012 изигра еден милион турнири без престан. А и 2013 не му беше воопшто слаба. Надал и покрај 10 титули едвај ќе му бега ситно поени. Ама факт е дека Новак две третини од 2013 со пола снага ја изигра. Само на РГ малку повеќе тренираше и сега на крајот. Останатиот дел од годината само танкаше. Но и покрај тоа пак има доста поени. А и факт е дека Надал ко дрогиран одигра 7-8 месеци.Како можи да влезе изморен во годината, од што изморен?
Да ама во годината влезе со одмор
Да ама во годината влезе со одмор од 7 месеци. Сите победи му беа на мускули. Ќе видиме наредната дали ке има толку кондиција. А и Новак влезе во годината доста доста изморен. Тоа најмногу се гледаше уште во првите мастерс турнири.
2011 и 2012 изигра еден милион турнири без престан. А и 2013 не му беше воопшто слаба. Надал и покрај 10 титули едвај ќе му бега ситно поени. Ама факт е дека Новак две третини од 2013 со пола снага ја изигра. Само на РГ малку повеќе тренираше и сега на крајот. Останатиот дел од годината само танкаше. Но и покрај тоа пак има доста поени. А и факт е дека Надал ко дрогиран одигра 7-8 месеци.