ATP тенис - општа дискусија

L

Löwe

Гостин
Чилич наводно бил "измамен", т.е "не го прочитал" упатството на лекот

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Само да споделам, во серија сум од 11 (единаесет) ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ тај брејкови кои одат против моите кладби на одреден меч.

Значи, 11 пати по ред играчите на кои што јас сум се кладел го изгубиле тај брејкот кога стигнало до него, без разлика дали на крајот го добиле или изгубиле мечот. А се започна со двата изгубени тај брејкови на Тсонга против Нишикори.

:)

Единаесетиот се случи пред 5 минути, Морита го изгуби тај брејкот против Шведова во вториот сет.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Само да споделам, во серија сум од 11 (единаесет) ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ тај брејкови кои одат против моите кладби на одреден меч.

Значи, 11 пати по ред играчите на кои што јас сум се кладел го изгубиле тај брејкот кога стигнало до него, без разлика дали на крајот го добиле или изгубиле мечот. А се започна со двата изгубени тај брејкови на Тсонга против Нишикори.

:)

Единаесетиот се случи пред 5 минути, Морита го изгуби тај брејкот против Шведова во вториот сет.
Се случувало и кај мене и подолги серии, кога ќе дојде следен тај брејк не го гледај, не го прати резултатот уклучи и види како завршил тај-брејкот :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
Ајде да пишеме тука, и официјално Рафаел Надал ја завршува 2013 како број 1. Искрено, како негов фан не очекував вакви резултати после долгата пауза поради повреда, али Рафа сите не демантираше и го направи невозможното. Освои 10 титули, од кои 2 Грен Слема, 5 Мастерса, две 500ки и една 250ка. До сега има вкупно 6 порази и со сигурност ја завршува сезоната со едноцифрен број на порази. Страшна сезона за Рафа, имајќи во предвид дека не играше на првиот Грен Слем годинава во Австралија.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
Да ама во годината влезе со одмор
Ајде да пишеме тука, и официјално Рафаел Надал ја завршува 2013 како број 1. Искрено, како негов фан не очекував вакви резултати после долгата пауза поради повреда, али Рафа сите не демантираше и го направи невозможното. Освои 10 титули, од кои 2 Грен Слема, 5 Мастерса, две 500ки и една 250ка. До сега има вкупно 6 порази и со сигурност ја завршува сезоната со едноцифрен број на порази. Страшна сезона за Рафа, имајќи во предвид дека не играше на првиот Грен Слем годинава во Австралија.
Да ама во годината влезе со одмор од 7 месеци. Сите победи му беа на мускули. Ќе видиме наредната дали ке има толку кондиција. А и Новак влезе во годината доста доста изморен. Тоа најмногу се гледаше уште во првите мастерс турнири.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
Како можи да влезе изморен во годината, од што изморен?
2011 и 2012 изигра еден милион турнири без престан. А и 2013 не му беше воопшто слаба. Надал и покрај 10 титули едвај ќе му бега ситно поени. Ама факт е дека Новак две третини од 2013 со пола снага ја изигра. Само на РГ малку повеќе тренираше и сега на крајот. Останатиот дел од годината само танкаше. Но и покрај тоа пак има доста поени. А и факт е дека Надал ко дрогиран одигра 7-8 месеци.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
Да ама во годината влезе со одмор

Да ама во годината влезе со одмор од 7 месеци. Сите победи му беа на мускули. Ќе видиме наредната дали ке има толку кондиција. А и Новак влезе во годината доста доста изморен. Тоа најмногу се гледаше уште во првите мастерс турнири.
:facepalm:

2011 и 2012 изигра еден милион турнири без престан. А и 2013 не му беше воопшто слаба. Надал и покрај 10 титули едвај ќе му бега ситно поени. Ама факт е дека Новак две третини од 2013 со пола снага ја изигра. Само на РГ малку повеќе тренираше и сега на крајот. Останатиот дел од годината само танкаше. Но и покрај тоа пак има доста поени. А и факт е дека Надал ко дрогиран одигра 7-8 месеци.
:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
Од 2015 Хале и Квинс преминуваат во турнири од серијата 500, а меѓу РГ и Вимблдон се воведува една недела повеќе.

Истата година турнирот во Штудгарт ќе стане турнир на трева, а чисто за информација турнирот се игра на земја веќе години наназад. Значи после Ролан Гарос ќе оди Штудгарт, па после Штудгарт ќе одат Квинс и Хале. Мислам дека ова е одличен потег на АТП, премногу брзо доаѓаа Ролан Гарос и Вимблдон и тоа е преголем напор за тенисерите.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
http://www.sportal.rs/news.php?news=113480

Од вакви си пати Балканот, и после се чудиме зошто не не сакале или слично. Нема везе, не е тоа тематиката, да не разгорувам политички или некакви слични муабети, целта ми е лупањето во првиот дел од статијата. Страшна работа еј, страшна.

B

Blade Torch

Гостин
Си викам сигурно тепа над 5.5 гемови , он мести да изгуби ( над 10 квота)

А доаѓа од освоен турнир минатата недела со само еден изгубен сет против 5 пати појаки тенисери од чудово со кое што игра

Смичек - уште едно местачко тенисерче од америка. Само АПС за ваквиве. Никаква суспензија.

Kajgana Shop

На врв Bottom