ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
uff , posle ovoj mech denes , Ferer ke e poln so samodoverba , a i game planot mu beshe odlichen , Nadal ima slab behend i ne gledam prichina da ne se povtori istoto scenario. A i pit bulot , abe energija upm , od kaj ja vadi , celo vreme samo potskoknuva , mi naprai kefoi deneska.
Ваков меч Надал не повторува па ако сака земјата нека се сврти наопаку. Денес изведуваше нешто со тоа слајсовите, не знам кој му беше проблемот. Не дека не е можно Ферер да тепа, ама мислам дека Рафа нема да дозволи уште еден пораз од него. Ќе биде интересно како и да е.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Ваков меч Надал не повторува па ако сака земјата нека се сврти наопаку. Денес изведуваше нешто со тоа слајсовите, не знам кој му беше проблемот. Не дека не е можно Ферер да тепа, ама мислам дека Рафа нема да дозволи уште еден пораз од него. Ќе биде интересно како и да е.
Behend slajsovite mu bea prinudno reshenie, a i ne smeeshe epten levo da odi oti otvarashe forhend dijagonala , a i nemashe bash sila za da trcha mnogu . E sega , dali vo London ke se vleche na forhend skroz levo , zavisi od pit bulot , oti ako pogoduva kako denes , ne sum siguren bash deka Nadal ke dominira so top spinot i ke ima arhivirana pobeda odnapred

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.448
Поени од реакции
5.571
Има везе групите,Рафа ке си лади 3 меча во група,нема тешки размени ке завршува брзо,а ваму ке има маратонски мечеви,исцрпувачки до максимум,Рафа ке е поодморен во можно 1/2 финале со Ноле,Федерер/ДелПо,плус испадна у 1/2 финалето во Парис,1 ден додатен одмор..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Смеам коцкарски муабети во темава ? :D

За утре Бердих- Вавринка совет за играње ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
Виктор Троицки официјално казнет со година дена неиграње. Право на настап ќе има дури на 15 јули 2014 година. Троицки е казнет поради избенување на допинг контрола и првичната казна му беше 18 месеци а сега му е намалена на 12. Неофицијално, Троицки нема право да ги бодри своите соиграчи во финалето на Дејвис Купот, ќе мора на ТВ да го прави тоа. Според мене ова е кретенски до немај каде, па не е Троицки терорист па да не смее да ги одгледа мечевите на неговите колеги во живо од Арена.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Пиши пропало и на онака мизерната кариера на Троицки.
Чекај, чекај играч што е констано во први 50 за тебе е мизерна кариера!?Па неможат сите у ТОП 5 да бидат и гренд слем да освојуваат, ако не сите освен тие најдобрите да не играат тенис?
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 16:34 ---
Пиши пропало и на онака мизерната кариера на Троицки.
Чекај, чекај играч што е констано во први 50 за тебе е мизерна кариера!?Па неможат сите у ТОП 5 да бидат и гренд слем да освојуваат, ако не сите освен тие најдобрите да не играат тенис?
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 17:17 ---
Сам на себе си го стави ова?

L

Löwe

Гостин
Не, туку тебе. А и благодарам на "модераторот" што ми го избришал мислењето. Ако сака и 100 години нека е во топ 50, Троицки е жива мизерија за мене.
На што личи ова? На профи тенисер? Се расправа како децата на улица што се расправаат кога играат маалски фудбал и се караат дали било аут или не било. Донесена беше одлуката и крај, на глава да застанеше немаше да смени а не циркузи да прај со камерманот.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Znaci tenisot ne e fudbal pa da vredat igrachite i toa milionski sumi. Zosto uopste se razgovara za troicki tuka? Tip sto e 50 mesto pa spored mene i od 10 do 20 mesto ne treba da se smeta za nisto posebno. Vo vremeto na mekinro, borg, lendl i beker, pa i sampras i agasi, sto mislite lugjeto znaele ili se zamarale so toa koj e 7 mesto? Bitni bile prvite dvajca/trojca i tolku. Sega vo denesno vreme so internetov i cirkuzantski ispadi ko na troicki ili na stakovski koga slikase na sred roland garros so mobilen na teren da dokaze na sudijata deka e aut (spored mene direkten ban zasluzuva) ispagja deka sekoj teniser e vreden za mubaet.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Ти па јакиот чоек и испод чест ти е да спомнуваш 50 рангиран тенисер. :facepalm:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Глеам јас многу ве заебал Троицки на кладилница, па што толку го изнавреѓавте.
А секое мислење кое ќе состои од едно смајли ќе биде бришено, ако ви се прави муабет правите, и дискутирајте како што треба, ако не уопште не обрнувајте внимание.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Troicki stigna i do 14 mesto na ATP listata i ne e bash ,,mizeren ,, kako go narekuvate . Mozebi poslednata godina mu beshe mizerna . Tenisot ne e samo top 10 igrachi , naprotiv , ubavinata na tenisot e masovnosta , inaku bi se igralo samo turniri kako zavrshniot masters . Sekoj shto e vo top 50 zasluzuva respect, zaebete potcenuvanje . Okolu kaznata , pa tvitot na Stakovski kazuva se . Troicki ne beshe pozitiven , tuku dal mokracha , no ne se chustvuval dobro da dava krv , pa lekarkata mu rekla deka ne e problem i deka moze da dade drugiot den . E ama ITF toa go karakteriziraat kako izbegnuvanje doping test i ne ja zemaat vo obzir izjavata na lekarkata tuku deka Viktor trebalo da bide svesen deka pravi prekrshok . Inaku testot na mokrachata e negativen , odnosno Viktor bil chist

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
Па тоа е најтрагичното, Троицки чист, Чилич позитивен на допинг тест, првиот 12 месеци казна, вториот 4, fuck logic. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom