ATP тенис - општа дискусија

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Раонич изедначи.

Ајде Раонич барем победата над Мареј да не биде залудна :icon_lol:

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Ако Новак освои титула во Пекинг ќе се врати на 1во место ?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Supruga talijanskog tenisača Simonea Bolellija u izboru za najseksipilniju pratilju iza sebe je ostavila Ester Satorovu (Tomaš Berdych), Nicole Vaidišovu (Radek Štepanek), Biljanu Šešević (Janko Tipsarević), Brooklyn Decker (Andy Roddick), Zairu Naru (Juan Monaco), Saru Foster (Tommy Haas) te Carolinu Cerezuelu (Carlos Moya).

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Ај тука..
Не беше изјавата во контекст да се омаловажи Федерер, туку со суперлативи збореше за него. Кажа дека и покрај тоа што Надал има убедлив скор против Федерер сепак Роџер е подобар тенисер од Рафа. А кажи ми не е во право дека најголем дел од турнирите се на тврда подлога? Не е во право дека таа подлога повеќе му одговара на Федерер? Во право е човекот. Ајде кажи ми што ќе се случеше доколку 65% од турнирите беа на земја? Тогаш татко му на Федерер ќе ја имаше истава изјава.
А за тоа дали му ја уништил кариерата или не, не знам баш тоа, 11 Грен Слем титули не е баш уништување кариера, резултат за огромен респект е тоа.
Па јас од кога следам тенис, турнирите се тие, помалку или повеќе тој е распоредот, некои влегоа во 500, некои во 250, некои во Мастерси, и пред почеток на сезона се знае 90% распоредот на секој тенисер на кој турнир ќе учествува, евентуално ако повреда го спречи и не може да настапи.
Па нормално дека е во право за тоа дека турнирите се на тврда подлога, повеќето, ама немало потреба да алудира на тоа за Федерер, кога на тврда подлога играат одлично и Новак и Мареј, не требало тоа да го споменува, мислам глупо е..
Требало да напомени на пр. главните луѓе во АТП, тие што го прават распоредот, овака само си зема зло поголемо.

И мислам и тврдам дека е тој најголемиот виновник за ова што му се случува.
Па Надал би бирал да игра тенис до 34-5 години, отколку овие 11 гренд слема што ги има, секој тенисер би го направил тоа, отколку кариера да привршуваш на 26 години, нема некоја логика.
Збориме за тоа што би било кога би било, се надевам ќе се врати стариот Надал, и не го омаловажувам успехот кој го направил до сега во кариерата.
Само мое лично мислење, што не мора да се сложувате со мене. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Па не знам баш дали би бирал меѓу 11 Грен Слемови и тенис до 34-5 години. Нема везе да не ја тераме во неповрат дискусијава, ти кажав на што алудираше Тони, не дека се буни зошто поголемиот дел од турнирите се на тврда подлога туку само кажа која е причината поради која Федерер е подобар тенисер од Надал. Значи многу џентлменски потег од Тони, да го тренираш внук ти и да признаеш дека некој е подобар од него. Еве ја ко фан на Надал не признавам, не ми дозволува навивачкиот дух да го направам тоа и затоа чекам двајцата да ја завршат кариерата па да зборам.
А Мареј и Новак не ги спомнува зашо Надал е подобар и од двајцата и поради тоа што споредбата беше со Федерер, кој е единствен што е подобар од Надал во моментов.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
АТП Ранк после мастерсот во Шангај
1 Federer, Roger (SUI) 11,805 + 360 = 12 165
2 Djokovic, Novak (SRB) 10,970 + 1000 = 11970
3 Murray, Andy (GBR) 8,090 - 400 = 7690
4 Nadal, Rafael (ESP)7,085 - 90 = 6995

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Зашо изгуби бе Надал 90 поени? :pos:
Лееј на 6900 падна, али добро е не брани сега ништо на овие турнири, во Лондон само 200 брани, победата над Фиш.
П.с. Ваљда 200 се добиваа за една победа на Мастерс купот ако не се лажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom