♛ Shanghai Rolex Masters ♛ | 05.10. - 14.10.2012 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.298
И друг пат не читајте од српски сајтови каде е испревртена секоја можна изјава, Тони нигде нема така изјавено, само кажа дека најголемиот дел од турнирите се играат на бетон, а тоа му одговара на Федерер, што е и во право.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Aбе му ја еба чичко му кариерата на Надал, па сеа не знае што друго да искоментира..
Кој го присилуваше да игра на секој можен турнир, кога знаеш дека имаш проблематични колена.
Па сеа другите се криви за тоа што Федерер е пак на прво место, а и не е само Федерер „специјалист“ за таква подлога.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.298
Aбе му ја еба чичко му кариерата на Надал, па сеа не знае што друго да искоментира..
Кој го присилуваше да игра на секој можен турнир, кога знаеш дека имаш проблематични колена.
Па сеа другите се криви за тоа што Федерер е пак на прво место, а и не е само Федерер „специјалист“ за таква подлога.
Не беше изјавата во контекст да се омаловажи Федерер, туку со суперлативи збореше за него. Кажа дека и покрај тоа што Надал има убедлив скор против Федерер сепак Роџер е подобар тенисер од Рафа. А кажи ми не е во право дека најголем дел од турнирите се на тврда подлога? Не е во право дека таа подлога повеќе му одговара на Федерер? Во право е човекот. Ајде кажи ми што ќе се случеше доколку 65% од турнирите беа на земја? Тогаш татко му на Федерер ќе ја имаше истава изјава.
А за тоа дали му ја уништил кариерата или не, не знам баш тоа, 11 Грен Слем титули не е баш уништување кариера, резултат за огромен респект е тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако е изјавата вистинска се избрукал и нема бегање од тоа, кои се тие супербрзи подлоги? ај кажи ми една таква барем. И друго, да беа брзите подлоги супербрзи како што викаше, Надал немаше да стига повеќе од 1/4 финале на тие подлоги, јасно ни е на сите дека таквите подлоги не му одговараат воопшто.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ако е изјавата вистинска се избрукал и нема бегање од тоа, кои се тие супербрзи подлоги? ај кажи ми една таква барем. И друго, да беа брзите подлоги супербрзи како што викаше, Надал немаше да стига повеќе од 1/4 финале на тие подлоги, јасно ни е на сите дека таквите подлоги не му одговараат воопшто.
Можеби мислеше супер брзи во однос на најбавната земја :pos:

Член од
26 октомври 2009
Мислења
172
Поени од реакции
38
утре Рожер и Вавринка :vozbud: плс кажете ми на која страна на нет можам да гледам (y)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.298
Пак ќе кажам не читајте информации од српски сајтови, прочитај ја статијата на кајгана.ком и ќе видиш каква е изјавата. А за брзите подлоги у право е човекот, значи ти што се буниш дека се успорени тоа е друга ствар, инаку тврдата подлога се рачуна дека е брза, на тоа и мисли Тони. И во изјавата не се брука бидејќи збори со суперлативи за Федерер, ако за тебе тоа е брука ондак океј нека биде така.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Супербрзи подлоги не постојат веќе 20 години, ако тоа го кажал, кажал една голема глупост, затоа што секој кој гледа тенис знае колку е поспоро него што беше, и него му е многу јасно тоа.....незнам зашто го истакнал испаѓа дека се вади (пак ќе кажам ако е вистина затоа што знам какви дебили се новинарите, ако не е така извинување)

Еве ти пример USO оваа година, бруки, винер не се гаѓа....

Што мислиш зашто Мареј играше во финале на USO и го освои, кога играл он добро на брзи тврди подлоги? најди ми еден турнир кој е таков а го освоил.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.298
http://kajgana.com/toni-nadal-rodzer-e-podobar-od-rafa?fb_action_ids=4297374425462&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366
Еве ти линк од статијата и прочитај да видиш дали негде има супербрзи подлоги. Тоа српските сајтови една изјава не знаат асално да пренесат, ги тераат цело време во корист на Новак, не дека оваа е нешто во негова корист ама пак е испревртена и неточно преведена.
Е сеа и ти со Мареј искрено го отупе, извини на израз, уште од ОИ го вреѓаш само глумец па глумец, човекот си игра во врвна форма и тоа е тоа, сега јас сигурно нема да ја мерам брзината на подлогата на секој турнир. Знам дека во сала се најбрзите подлоги, а како доста брзи се и Индиан Велс, Мајами, Шангај, УС Опен... толку знам за брзите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ги наброја најспорите, IW/Miami + Shanghai,само што Shanghai оваа година е супер од тој аспект, зборам за моменталната состојба- брзината на подлогите која неретко варира, ги менуваат доста често, еве како пример USO беше таман, сега е скоро како земјена подлога така да од брзите остануваат Cincinnati, Toronto, Paris & Indoor турнирите, другото све е катастрофа..среќа што оваа година Shanghai го средија.

Како и да е да не идеме во таа насока, зборено е милион пати. А за глумецот (пак ќе го наречам така) затоа што го заслужува тоа несмонено, многу пати му се случи да глуми повреди на терен, и да ги добива на тој начин дуелите.

За играта и подлогите кои му одговараат одамна е јасно све, сите знаеме дека е генерално најголемиот дефанзивец.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.298
Можно е не викам не, не ги пратам многу многу подлогите која колку е брза, знам порано Мајами и Индиан Велс беа меѓу најбрзите, можно е да се смениле, чим велиш така тогаш ти верувам, знам дека доста пратиш тенис. :)
Ајде да го баталиме Мареј и изјавава на Тони, да си погледаме малку тенис. Во моментов играат Федерер-Вавринка и Вердаско-Чилич, овој вториов веќе е почнат и води Вердаско со брејк во првиот сет 5-3.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
I like it ;) колку брзо се игра да ти е мерак да гледаш fast phased aggressive tennis <3

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.298
Чудно игра Роџер, се гледа дека не е доволно спремен, само што направи брејк одма му врати Вавринка и тоа по заслуга на Федерер кој го почасти со неколку неизнудени грешки.
Но како и да е од овој Мастерс Федерер ќе има само плус поени бидејќи лани не настапи, а главни приоритети за него ќе бидат Париз и Мастерс купот во Лондон.
П.с. Нека ми каже некој дали се бранат поените од Мастерс купот во Лондон...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom