Не беше изјавата во контекст да се омаловажи Федерер, туку со суперлативи збореше за него. Кажа дека и покрај тоа што Надал има убедлив скор против Федерер сепак Роџер е подобар тенисер од Рафа. А кажи ми не е во право дека најголем дел од турнирите се на тврда подлога? Не е во право дека таа подлога повеќе му одговара на Федерер? Во право е човекот. Ајде кажи ми што ќе се случеше доколку 65% од турнирите беа на земја? Тогаш татко му на Федерер ќе ја имаше истава изјава.Aбе му ја еба чичко му кариерата на Надал, па сеа не знае што друго да искоментира..
Кој го присилуваше да игра на секој можен турнир, кога знаеш дека имаш проблематични колена.
Па сеа другите се криви за тоа што Федерер е пак на прво место, а и не е само Федерер „специјалист“ за таква подлога.
Можеби мислеше супер брзи во однос на најбавната земјаАко е изјавата вистинска се избрукал и нема бегање од тоа, кои се тие супербрзи подлоги? ај кажи ми една таква барем. И друго, да беа брзите подлоги супербрзи како што викаше, Надал немаше да стига повеќе од 1/4 финале на тие подлоги, јасно ни е на сите дека таквите подлоги не му одговараат воопшто.
Пак ќе кажам не читајте информации од српски сајтови, прочитај ја статијата на кајгана.ком и ќе видиш каква е изјавата. А за брзите подлоги у право е човекот, значи ти што се буниш дека се успорени тоа е друга ствар, инаку тврдата подлога се рачуна дека е брза, на тоа и мисли Тони. И во изјавата не се брука бидејќи збори со суперлативи за Федерер, ако за тебе тоа е брука ондак океј нека биде така.Ако е изјавата вистинска се избрукал и нема бегање од тоа, кои се тие супербрзи подлоги? ај кажи ми една таква барем. И друго, да беа брзите подлоги супербрзи како што викаше, Надал немаше да стига повеќе од 1/4 финале на тие подлоги, јасно ни е на сите дека таквите подлоги не му одговараат воопшто.