ATP тенис - општа дискусија

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Глеам нема никој напишано, денеска Томи Хас ја издвојува 500та јубилејна победа во својата професионална кариера, го совлада Левин со 2-0 во сетови, со што стана 38 тенисер во Опен ерата кој може да се пофали со таа бројка.
Уште тројца од активните играчи имаат 500 или над 500 победи, а тоа се Федерер (871), Надал (583) и Лејтон Хјуит со 566 победи.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Psyside stefan-kobe Игор Ј. RocknRolaa Божино Петар Р. и @останати, не ми текнуе во моментот, дај бе малце по активни, срам ме фати сам си коментирам, барем нека има опција сам и да си лајкам.:D
Што е сеа, Надал повреден и нема да настапува до АО 2013 и вие не глеате тенис/коментирате? :unsure:

Интересни турнири има моментално, можеби не така атрактивни, ама доста интересен тенис се игра, поготово во Стокхолм каде во 1/2 финале ќе се сретнат Алмагро - Бердих и Цонга - Багдатис, Алмагро како што имам пишано поназад се бори за влез на завршниот турнир во Лондон, па секој поен му е битен. Конкурентот негов за тоа 9 (поточно 8 место, ако се знае дека Надал нема да настапува на турнирот), Србинот Типсаревиќ исто така се пласира во 1/2 финале на турнирот во Виена, ќе игра против Земља од Словенија, во другото 1/2 финале ќе се сретнат Дел Потро и Мулер, ако се оде според планот финале треба да гледаме помеѓу Типса и Дел Потро.
И во Москва се игра добар тенис, со најголем награден фонт е, но фаворитите кои беа пред почетокот на турнирот, отпаднаа во рана фаза, па најпознато име во 1/2 финалето ќе е Иво Карловиќ, ќе игра против Томаш Белучи, а во првото 1/2 финале ќе се сретнат, изненадувањето на овој турнир Језири против Сепи од Италија.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Oк, кога игра Федерер следен турнир, во Базел ако не се лажам така? :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Шала на страна, интересно ќе биде Алмагро вс Бердих, кога играат по наше време?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не бе бате, се нема време, нема врска Надал дали е повреден. Всушност се чека некој поозбилен турнир, шо ќе го тупиме на 250ка :D

Како Надал не настапува до АО 2013, нели на Абу Даби ќе играше од 27 декември?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.911
Поени од реакции
116.297
Пратам јас тенис бе, си ги гледам турнириве само поретко коментирам. А и како да искоментирам кога ХАС ме заеба вчера на спортска да му се плукнам во тоа мувлосаниот. Од Земља изгуби бе, еееј од Земља, ќе се отрујам. Иначе во Стокхолм би требало Бердих да освои, у страшна форма е, ваму у Виена финале очекувам Дел По-Типса, таму ништо не се знае, а во Москва очекувам Сепи да освои. :D
И ај више нека дојде тој Лондон, ми се глеа квалитетен тенис.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Тука сме бе, нон-стоп читам јас, ама не ми се турнириве нешто посебно за да искоментирам искрено, ги гледам, ама не знам што би коментирал кога нема high-end-quality tennis. :D

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Види Фотос,
имам една зделка ако сакаш, 15 дена да ја носиш Скијавоне на аватар, слика по мој избор, ќе направам се што можам за да е поактивна дискусијата, може? :icon_lol:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Не бе бате, се нема време, нема врска Надал дали е повреден. Всушност се чека некој поозбилен турнир, шо ќе го тупиме на 250ка :D

Како Надал не настапува до АО 2013, нели на Абу Даби ќе играше од 27 декември?
E што ти не сакаш да го тупиш за овие 250 турнири, ќе го тупиш за егзибиција во Абу Даби, не ме заебавај.:D
Иначе не сакам аватар од Скијавоне, ако треба сам ќе пишам во темата.:свиркам:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
E што ти не сакаш да го тупиш за овие 250 турнири, ќе го тупиш за егзибиција во Абу Даби, не ме заебавај.:D
Иначе не сакам аватар од Скијавоне, ако треба сам ќе пишам во темата.:свиркам:
Епа пиши си сам ко така. :unsure:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не се атрактивни турнириве Види Фотос, да беше Надал причина ништо немаше да изгледам од Вимблдон досега. Јас сега го чекам турниров во Лондон што е и Базел ако фатам нешто. Иначе другово, воопшто не ми е атрактивно за гледање.

Меѓу серија и АТП 250 бирам серија. :LOL:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не се атрактивни турнириве Види Фотос, да беше Надал причина ништо немаше да изгледам од Вимблдон досега. Јас сега го чекам турниров во Лондон што е и Базел ако фатам нешто. Иначе другово, воопшто не ми е атрактивно за гледање.

Меѓу серија и АТП 250 бирам серија. :LOL:
Париз ќе е доста поквалитетен турнир од Базел, не за џабе е една категорија над него.

Kajgana Shop

На врв Bottom