ATP тенис - општа дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Налби имаше бубачки во глава, и сеуште има.

Иначе сигурен сум дека сега ќе беше тенисер со најмалце 4/5 слема исто како и Сафин кој заради повреди беше оневозможен да го стори тоа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.946
Типса пропушти убава шанса да врзе две титули по ред. Но, не случајно загуби од Белучи. Дечково е одличен тенисер, го пратам подолго време, изминатите година дена имаше страшен пад на формата а со тоа и на ранг листата, но дефинитивно местото му е меѓу првите 30 тенисери. Левак е, одличен бекхенд има, исто и форхенд, солиден сервис, има се што е потребно за да биде таму. Од Вимблдон навака формата драстично му се подобрува, што резултираше со титула во Гштад и тоа против Јанко од кого изгуби минатата недела во 1/2 финалето во Минхен.
Белучи е добар играч и на брзите подлоги, мислам дека го намачи Федерер на еден мастерс само не ми текнува во која рунда беше. Ќе видите дека добри резултати ќе бележи на мастерсиве во Торонто и Синсинати, нормално доколку го служи здравјето и остане неповреден.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ако се погоди вс Федерер у Синси, а Федерер да биде во добра физичка форма, (изигра многу турнири оваа година) ќе гледаме газење :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Белучи :)

Синсинати е доста брза подлога и може да се игра агресивно, а знаеме сите во такви ситуации кој е газдата.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Па Федерер ако е во форма како шо беше до Вимблдон, и Новак ќе го помине како брзи воз, не пак Белучи .
Интересни мастерси ќе следиме се до почеток на УСО, е таму ќе биде покољ.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Затоа реков зависи каков физичка подготвеност, незнам колку ќе сака да игра максимум во Синси, знаејќи дека премногу тенис изигра оваа година а USO е најверојатно приоритетот сепак има 31 година.

Е сега. ако на Синси игра за да ја освои титулата, а не само за да се загрее за USO тоа ќе биде веќе нешто друго.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.946
Ако се погоди вс Федерер у Синси, а Федерер да биде во добра физичка форма, (изигра многу турнири оваа година) ќе гледаме газење :D
Не претерувај и ти сеа :D Против првите четворица минорни шанси има, јас онака го спомнав ко солиден тенисер кој може меѓу првите 30 без проблем. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Знам ама ти спомна дека изиграл вс Роже добро на некој турнир, па сакав да истаканам дека таа форма порано е нешто сосема поинакво од ова сега, иначе да ме утепаш и мене не ми текнува во моментов на кој турнир беше :D

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Знам ама ти спомна дека изиграл вс Роже добро на некој турнир, па сакав да истаканам дека таа форма порано е нешто сосема поинакво од ова сега, иначе да ме утепаш и мене не ми текнува во моментов на кој турнир беше :D
Мајами или Индијан Велс, еден од нив.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
20 поени брани во Торонто, 180 во Синсинати што и не се многу, но битно е да се подготви добро за турнирот. :) Иначе и Федерер го откажа учеството во Торонто па ќе биде малце мизерен турнирот без можеби двајцата најдобри тенисери во историјата на тенисот.
:pos:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Шо е смешно, знајш како ми се смее моментално, а ако ми кажиш шо е смешно и јас да се насмеам нема да е лошо.

Ајде видите топ 8 носители па размислите кој е во нив ... :

Хуан Монако, и тоа 7. носител на ваков престижен турнир, на тврда подлога. Немој, те мољам.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Tрескаш глупости, ако не играле Федерер и Надал, не значи дека турнирот ќе е мизерен.
Па и подобро што не игра Надал, така мизерен со повреда и надвор од форма, нема потреба да се појавува на турнирот.
А ако мислиш дека толку ќе е мизерен ич не коментирај, погледни ја листата и ќе видиш.
Олимпискиот првак ќе е, бронзениот, четврто пласираниот и тн.
http://www.rogerscup.com/men/english/playerList.php

Може и за тоа нема посебна тема, заради мизерноста.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Tрескаш глупости, ако не играле Федерер и Надал, не значи дека турнирот ќе е мизерен.
Па и подобро што не игра Надал, така мизерен со повреда и надвор од форма, нема потреба да се појавува на турнирот.
А ако мислиш дека толку ќе е мизерен ич не коментирај, погледни ја листата и ќе видиш.
Олимпискиот првак ќе е, бронзениот, четврто пласираниот и тн.
http://www.rogerscup.com/men/english/playerList.php

Може и за тоа нема посебна тема, заради мизерноста.
Напишав јас во некоја тема дека нема да можам летово да отворам теми бидејќи немам време за тоа, а не дека турнирот е ваков таков или онаков.
--- надополнето: 6 август 2012 во 12:03 ---
Ете ја темата ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom