ATP тенис - општа дискусија

Член од
19 март 2013
Мислења
3.733
Поени од реакции
5.907
Некој рандом јапонец ван топ 300 си влегол 4 коло. Со играчи како Тиафо и не ме ни зачуди.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.239
Поени од реакции
118.163
Некој рандом јапонец ван топ 300 си влегол 4 коло. Со играчи како Тиафо и не ме ни зачуди.
Не е рандом Ватануки. Не е лош играч ама се повреди лани ако не се лажам и доста падна на ранг листа. Ок е на побрзите подлоги, по мене може да си биде стандарден член на топ 100, и така има многу дилетанти моментално таму.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.521
Поени од реакции
48.247
Tiafo minatoto kolo izleze na teren so oprema ranec toa sve, i otvara torbata, tocno 0 reketi vnatre, cekase da mu gi donesat nit se zagrevase nit nisto toj drugiot mu vika na eve ti moj da se zagreeme. I toa e sve sto treba da se znae za Tiafo, ili tifozhe ko sto go krstija ednas tuka.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.395
Поени од реакции
3.627
Tiafo minatoto kolo izleze na teren so oprema ranec toa sve, i otvara torbata, tocno 0 reketi vnatre, cekase da mu gi donesat nit se zagrevase nit nisto toj drugiot mu vika na eve ti moj da se zagreeme. I toa e sve sto treba da se znae za Tiafo, ili tifozhe ko sto go krstija ednas tuka.
Со босанецот Џумхур, и едвај тепаше во втор сет губеше 5-1 /30-0 се врати го зема сетот во тајбрејк.
Се на се тотален ретард е човекот го имитира Киргиос во секој поглед, а далеку е од него.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.733
Поени од реакции
5.907
Дрејпер многу блиску до топ 10. Многу тешко дека ќе го победи Алкараз вечер. Мило ми е што конечно ќе ги спушти позиција подоле Рублев, Циципас и Де Минор. Се надевам и Руне конечно ќе покаже што знае , дај го и него во топ 10 поинтересно да биде.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.127
Поени од реакции
1.274
Дрејпер многу блиску до топ 10. Многу тешко дека ќе го победи Алкараз вечер. Мило ми е што конечно ќе ги спушти позиција подоле Рублев, Циципас и Де Минор. Се надевам и Руне конечно ќе покаже што знае , дај го и него во топ 10 поинтересно да биде.

Ноле да остане во топ 10 за да има колку толку барем до 1/8 или 1/4 на слемовите олеснет пат и до таа фаза да ги избегне Алкараз, Синер, Медведев....

Член од
19 март 2013
Мислења
3.733
Поени од реакции
5.907
Дрејпер си го лапна првиот мастерс во кариерата. Браво за момакот , супер новитет за сезонава иако и од лани се надзираше ова.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.299
Поени од реакции
8.535
Ноле за Sport klub. Изгледа се припремаат веќе Sport klub Србија наскоро да ги предадат сите преноси на Arena Sport штом вакво прашање му поставија.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.733
Поени од реакции
5.907
Алкараз го јадел од Гофан.
Уф шо би сакал Дрејпер да сврзе два мастерса

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.521
Поени од реакции
38.731
Прашањето што го прашав пред месец дена - сепак за Индиан Велс на Синер му ги одзеле бодовите лани. Сега немаше пад во неговите бодови по крај на мастерсот, пак си имаше 11 000. Сега, по Мајами ќе има 10 000, ама пак никој не може да го стигне, дури ни по Монте Карло.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.239
Поени од реакции
118.163
Прашањето што го прашав пред месец дена - сепак за Индиан Велс на Синер му ги одзеле бодовите лани. Сега немаше пад во неговите бодови по крај на мастерсот, пак си имаше 11 000. Сега, по Мајами ќе има 10 000, ама пак никој не може да го стигне, дури ни по Монте Карло.
Па ни до Ролан Гарос. Треба некој од Саша и Алкараз да ги врзе сите три мастерси на земја, и да освои некоја 500ка/250ка, што е малце веројатно, знаејќи дека последен на кого тоа му успеало е.... Надал. :)

Мислев дека ќе изгази Карлитос на Саншајн Даблот ама скроз потфрли. Гофан колку и да е ок играч сепак е на залез од кариера и не смее да си дозволи пораз од него во второ коло.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.061
Поени од реакции
2.177
Па ни до Ролан Гарос. Треба некој од Саша и Алкараз да ги врзе сите три мастерси на земја, и да освои некоја 500ка/250ка, што е малце веројатно, знаејќи дека последен на кого тоа му успеало е.... Надал. :)

Мислев дека ќе изгази Карлитос на Саншајн Даблот ама скроз потфрли. Гофан колку и да е ок играч сепак е на залез од кариера и не смее да си дозволи пораз од него во второ коло.
Alcaras se poveke i poveke me razocaruva. Izgubi mnogu vakvi natprevari vo poslednite godina dena, sto e pokazatel deka ustvari i ne e tolku dominanten i konstanten.

Kajgana Shop

На врв Bottom