ATP тенис - општа дискусија

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Не знам, ама глупо ми е да ми кажи некој како првиот тенисер во светот, има страв од вториот... Некако ми е чудно, не знам.. Ај да го победеше во финалето на Роланд, Вимболдон и УС, па да се сретнат пак во АО, да ми кажиш за страв, ама вака, ми нема логика некако
Многу убаво, четири победи во четири финалиња во рок од 5 месеци... не изгледа малку застрашувачки овој податок за првиот тенисер моментално? Пак да се сретнат сега, ќе видеш дека Надал ќе игра претпазливо, додека Ноле е полн самодоверба и доколку продолжи вака, без повреди не дај Боже, ретко кој ќе го победи на било каква подлога... сега за сега изгледа супериорно и непобедливо, понатака ќе видиме :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вака ќе ви кажам... сат и пол за да видам АС на теренот, два аса (од Надал) во целиот меч. И овие ги нарекувате тенисери?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Браво за Ноле,ова е негов период.Нз сега која дата е точно ама знам дека ќе му заврши на финалето од РГ ако не и порано :)

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Вака ќе ви кажам... сат и пол за да видам АС на теренот, два аса (од Надал) во целиот меч. И овие ги нарекувате тенисери?
Земја ти е тоа , и Иснер и Карлович нека сервираат џабе е , максимум 10 аса дали ќе имаат на меч,ма и тоа се многу :smir:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.883
Честитки за Ноле уште еднаш.. Супер натпревар повторно.. Нијанси решаваа.. Сепак на крај заслужено си победи Џоковиќ и се надевам дека после Роланд Гарос ќе избие на првото место од АТП листата.. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
А оти толку се палите на асови?
Мене па не ми е интересен мечот на пример кога играат Карлович со Иснер или со некој си добар ас играч.
Ја нема убавината..

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Џоковиќ е во страшна форма стварно, кога успеа да го тепа четири пати со ред Надал а и ги мети сите останати си залужува епитет најдобар нема што. Плус на добар пат е да го собори најстариот рекорд во победени натпревари со ред на Мекенро.

С

Спенсер

Гостин
Добро,тоа и не е ептен интересно... ас,ас,ас,ас... :) Златен Родик/

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Многу убаво, четири победи во четири финалиња во рок од 5 месеци... не изгледа малку застрашувачки овој податок за првиот тенисер моментално? Пак да се сретнат сега, ќе видеш дека Надал ќе игра претпазливо, додека Ноле е полн самодоверба и доколку продолжи вака, без повреди не дај Боже, ретко кој ќе го победи на било каква подлога... сега за сега изгледа супериорно и непобедливо, понатака ќе видиме :)
Само да ти дадам неколку примери, од тепка, од мозок кои ќе ми додјат во мометов... Хуан Карлос Фереро, ги изгуби сите турнири на земја, но го освои Роланд Гарос во една, тековна година.. Алберт Коста, година предходно или после то, можеби во најдоброто финале, против Моја, ги изгуби сите турнири на земја, но го победи тогашниот број 2 во светот.. Надал ги игуби сите мечеви, на земјена подлога(освен Монако) на Мастерсите, но подоцна го освои Роланд Гарос, и ги одбрани тие поени... Предходоно во годините наназад, дефинитивно имаше еден тенисер заради кого почнав да го гледам тенисот.... Гуга, е доволно за оние кои знаат тенис, Бразилецот кого го викаа магионичар, кој го освои Роланд Гарос неколку пати, 2 или 3.. Единствено само тој турнир го има освојувано, само тој и толку, и беше No.1

Муабетот ми е, за овој последниот и само со Роланд Гарос можеш да бидеш прв, и сега ако Новак стигне само до финале, а Надал го совои тогаш Ноле е повторно број 1... Но, тогаш Надал би имал титула плус, и тоа е за него е многу многу повеќе, од колку првата позиција... И едно треба да се запамети.. Многу е тешко да се задржиш на врвот, а многу полесно е да стигниш до таму...

Значи има секакви контрадикторности низ историјата, и ќе ги има, но дека Новак е во подобра форма, од Надал и слеп ќе го забележи.. Само чекам момент кога ќе освои голем трофеј, за да стане тоа што треба.. Шампион

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Добар пост браво Makedonec7, поготово делот со задржување на врвот, тука Федерер и Надал засега брилираат, ќе видиме за Ноле и следните генерации, тоа е познатиот факт кој ги двои родените шампиони од одличните тенисери.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
^^
Муабетот ти е дека нема ништо никаква врска за на Роланд Гарос. Истата теза можит поинаку да се поставит како Надал друга сезона ги освои мастерсите на земја и го освои роланд гарос.

Значи ветар во магла,се можит да се случит али со ваква форма Ноле е несопирлив во овај момент и се зависи од него.
Само незнам од каде толкава љубомора произлегува кај некои фанови,како нивниот божем е најдобар а сите други тенисери се тек на околности или веќе остареле.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За секој што игра тенис или го познава тенисот јасно е дека во оовј момент Рафаел Надал нема против игра за Новак. Единствената шанса , како што и сам најавил е да игра многу поофанзивно за да парира. Инаку НАдал имаше само 25% освоени поени на втор сервис што е катастрофален учинок и кумуваше н анеговиот пораз во Рим. На РОлан Гарос се играат 3 сета а тука е и предноста на НАдал кој е физички поспремен во моментов. Од друга страна Ноле го достигнува врвот во својата кариера и се што ќе направи оваа година веќе не верувам дека ќе може да го повтори. Уште пред Австралија Опен размислувањата ми беа дека Новак може д абиде првиот тенисер во историјата со 4 грен слеми во една сезона и тоа оваа со малку повеќе среќа. Сега веќе впечатокот се подобрува и доколку успее да го освои РОлан Гарос веројатно на Вимблдон и Флешинг Медоу нема да има проблем.

п.с Ако проработи она Балканското потценување на послабите ќе го изеде од некој како МАреј, Содерлинг и слични играчи кои би имале свој ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom