old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Моментално користам Sapphire Radeon HD4850 512 MB Vapor-X и стварно неам поплаки. Многу топ графичка.
PS: гласав за ати :helou:
PS: гласав за ати :helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
koj znae 4850 da e pojaka od gts250Да у право си нема што, Нвидиа не е конкурентна во мид рејнџ сегментот.
4830>9800
4850>GTS250
Мада картите на Нвидиа се едно исто само клоковите се различни сепак, тоа е понудата на Нвидиа ребрендерирање на велико!
Да у право си нема што, Нвидиа не е конкурентна во мид рејнџ сегментот.
4830>9800
4850>GTS250
Не сакам да навлегувам во дискусија подолга, само ќе кажам дека нема врска што е базирана на постара технологија. Пред да ја купам читав ревјуа по нетов и во повеќето случаи беа изедначени или беше подобра 250-ката од 4850, освен во s.t.a.l.k.e.r каде што беше убедлива 4850. Инаку од лично искуство до денес сум немал проблем со ниедна игра со фул сетинзи на 1440x900 резолуција, сликата си е прекрасна (а сум ги видел истите игри како изгледаат на 4850-ка). Толку од мене :smir:
Си ја пробал Crysis на фул сетинзи на картичка и како ти идело?
И Crysis и Crysis warhead фул сетинзи ама на 1440x900 (19" Монитор), без никаков проблем. Точно минимум максимум fps незнам не сум тестирал, битно не ми засецкале никогаш..
Не сакам да навлегувам во дискусија подолга, само ќе кажам дека нема врска што е базирана на постара технологија. Пред да ја купам читав ревјуа по нетов и во повеќето случаи беа изедначени или беше подобра 250-ката од 4850, освен во s.t.a.l.k.e.r каде што беше убедлива 4850. Инаку од лично искуство до денес сум немал проблем со ниедна игра со фул сетинзи на 1440x900 резолуција, сликата си е прекрасна (а сум ги видел истите игри како изгледаат на 4850-ка). Толку од мене :smir:
И AA ти било вклучено на DirectX 10(Enthusiast сетинзи)?