ATI vs Nvidia

ATI ili Nvidia

• ATI

Гласови: 90 33,1%
  • Nvidia

Гласови: 182 66,9%

• Вкупно гласачи
    272

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Не го сваќај мојот пост како да сум nvidia fanboy, зошто тоа воопшто не ми беше намерата. Поентата ми беше дека мое мислење е дека се отприлика исти во перформанси двете картици. Инаку кога некој би ме прашал што да купи сега, би му препорачал да си земе 4890-ка, или ако има нешто поголем буџет 5850-ка.

П.С GTS-от го купив поради тоа што неможев да ја дочекам saphhire 4850 vapor-x во мебиус, ме фати инает и ја земав првата картица од ист ранг што можев да ја најдам на лагер, а тоа беше asus-от во Сет :smir:

Пошто ги играв пред 4-5 месеци на Vista x64 мислам дека беше се до даска ставено (не се сеќавам на сите подесувања, ама мислам дека секој слајдер што го имаше го поместив до крај :) )
Имаш некоја грешка друже, ја имам истата картичка (само брендирана ко 9800gtx+) фабрички оверклокувана и на 1440х900 резолуција со сите сетинзи на ентузијаст (без АА) си идеше претежно ок ама кога ќе ставиш АА драстично опаѓаа перформансите особено на стазата со снегот :) Така да без АА може да ти лизгало (освен стазата со снегот зошто на таа стаза ммислам дека треба да имаш конфигурација ко псај за ти лизга), е сега сметам дека со новите драјвери на Ати 4850 е доста подобра од 250гтс и дека кога уклучуваш АА нема да изгубиш толку на перформанси колку што се губат со нашата картичка. Инаку кога ја купував горе доле беа исти.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
1440х900.........На таа разолуција и 9500GT ке извади добри резултати......

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Имаш некоја грешка друже, ја имам истата картичка (само брендирана ко 9800gtx+) фабрички оверклокувана и на 1440х900 резолуција со сите сетинзи на ентузијаст (без АА) си идеше претежно ок ама кога ќе ставиш АА драстично опаѓаа перформансите особено на стазата со снегот :) Така да без АА може да ти лизгало (освен стазата со снегот зошто на таа стаза ммислам дека треба да имаш конфигурација ко псај за ти лизга), е сега сметам дека со новите драјвери на Ати 4850 е доста подобра од 250гтс и дека кога уклучуваш АА нема да изгубиш толку на перформанси колку што се губат со нашата картичка. Инаку кога ја купував горе доле беа исти.
Стварно не се сеќавам баш до толку на целата игра до заден детал :) пошто нели ја играв поодамна, ќе ме тераш да ја инсталирам пак па да правам тестови, а немам време бидејки сега сум моментално преорентиран на COD6 MW2, Dragon Age Origins а богами и Machinariuм. Нема везе, ја забегавме темава, мислам дека картицава ќе си тера уште некое време на 1440x900 со високи сетинзи на денешниве и можеби и на новите игри што ќе искочат наскоро (посебно што графикава на новиве игри е ужас пошто 90% се конзолски портови).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Пак ќе ти кажам на тебе и на сите други, дека има многу повеќе во една карта од број на фремови, па дури и во тој сегмент на највисок сетинг 5870>295.

Сум имал 295, а сега 5870 и знам точно што зборам, веруј ми многу подобра карта е 5870 без трошка двоумење ти го кажувам ова.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Пак ќе ти кажам на тебе и на сите други, дека има многу повеќе во една карта од број на фремови, па дури и во тој сегмент на највисок сетинг 5870>295.

Сум имал 295, а сега 5870 и знам точно што зборам, веруј ми многу подобра карта е 5870 без трошка двоумење ти го кажувам ова.
Дај бе коа ги фрлаш графичките...прати една навака, алоо :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ај ако зимам Ферми ќе те известам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Јас гледам на хартија/теорија која што нуди, спецификации, тестови...
ТЕОРЕТСКИ гледам дека 295 > 5870 за некои 50-60%, а не сум ја имал таа среќа (читај пари) да ги испробам и двете во пракса, па да оценам поточно.

Kajgana Shop

На врв Bottom