Arrow

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Arrow е една од многуте серии кои ги пратам и тоа од самиот почеток пред 4 години. Ја сакам серијава, но искрена да бидам, со секоја сезона се послаба ми е. Сите ликови станаа супер-херои, сите се доволно силни и имаат вештина за да се борат. Најголема глупост од се ми е врискањето на Лорел. Ако вака продолжи, мислам дека максимум ќе истера 5-та сезона.

Костимот на Дигл е едно од најглупавите нешта што се имаат случено во тв-серииве гарант.
Па и коуднејмот му бил Спартан, оти таква му била кацигата, ко на Спартанците :ROFLMAO:
Абе комедии...

А да, онака wild bet, ама се мислам дека мајка и на Фелисити ќе биде таа што ќе умре и поради која ќе мора да би убиен некој (ваљда Дарк). Ова по логика дека се толку клише и на лигави клифхенгери тераат, па ова е најглупавото и најлигавото нешто што би можеле да го направат.

И гарант Алекс (новата романса на Тиа) ќе испадне дека е некако умешан, или е негативец или едноставно тип со супермоќи кој у најпогоден момент ќе ги спаси. Или предаде.

И гарант Алекс (новата романса на Тиа) ќе испадне дека е некако умешан, или е негативец или едноставно тип со супермоќи кој у најпогоден момент ќе ги спаси. Или предаде.

i tea ke go ubie poso nema da moze da go kontrolira pmsot

Dick move од Warner Bros. што им наложиле на Гугенхајм и Берланти да се ''ослободат'' од сите Batman/Suicide_Squad related ликови во ТВ сериите. Разбирам Харли Квин и Брус Вејн да им се off limits за во сериите, ама другите ликови стварно не знам како би им наштетиле на филмовите. Баш напротив, Suicide Squad во Ероу (иако ефтино) беше баш интересно прикажан како концепт. Неупатените ја запознаа групата негативци како оперира од една страна, а од друга CW индиректно правеше гага промо и маркетинг на SS филмот годинава. И за Детстроук, ама посебно за Аманда Волер ми е криво, бидејќи во Ероу баш беше ѕверски прикажана .. А и глумицата не беше лоша.

Како тргнале, гарант до крајот на сезоните ќе ги килнат и Катана, и Кинг Шарк, а и АРГУС може како институција ќе ја затворат. Стварно глупо е ова .. Посебно поради тоа што ДЦ изјавија дека сериите и филмовите нема да им бидат поврзани и ќе си бидат во посебни континуитети.

ПС - Читајќи за кастрењава и реперкусиите деновиве во врска со ова, се прашувам: Како уопште постои Флеш ТВ серија, кога Флеш е А-листер на ДЦ и еден од главните членови на Џастис Лиг?! Почнаа ДЦ самите да си прават проблеми - Кога публиката веќе навикна на него, симпа фаца им е, а се научија дека Грент Гастин нема да биде Флеш во Џастис Лиг филмовите. Негативни реакции еден куп имаше, на што и самиот Грент мораше да се огласува пред некоја недела.

Па јас да сум ко нив им Green Arrow би им го зел. Толку лошо портретирање на лик немало, од кул и забавен во stiff drama queen.

Јес да во серијата не им е погоден т.е. ептен Бетмен-иш е направен. Класикот Оливер Квин карактерно е блиску до Бери Ален, а пословно и со гаџетите е малтене Бетмен. Така да некаде на пола пута меѓу двајцата ќе му дојде. А во поновите изданија е и доста импулсивен, тврдоглав и со повеќе хумор ... Нешто како Тиа што е сега во серијата.

Но не ми беше тоа поентата. Муабетот е во непотребното (според многумина) кратење на ликови од серијата, со дискретно и имплицитно објаснување дека ликовите се врзани за други ДЦ ''проекти'' и сериите стојат на патот во развојот на ликовите. Продаваат муда, за бубрези. Нема веза.
Иначе CW (по)слободно можат да го менаџираат Гриин Ероу, бидејќи овој (за разлика од Флеш) не е уопште планиран во предстојните ДЦ филмови - ниту како лик, ниту пак мислам дека ќе го реферираат. Оддамна Ероу е ван од Џастис Лигата (стриповски, а сега и филмовски ќе се преточи тоа) ..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom